Trump şi Biden vor avea microfoanele întrerupte pe timpul celuilalt în dezbaterea finală de joi

Redactia | 20.10.2020

Preşedinte american Donald Trump şi rivalul său democrat Joe Biden vor avea microfoanele întrerupte pe timpul alocat celuilalt candidat în dezbaterea finală de joi.

Pe aceeași temă

Astfel, se vor evita întreruperile şi haosul din prima lor întâlnire televizată, a anunţat comisia americană pentru dezbaterile prezidenţiale, transmit AFP şi Reuters.

Fiecare dintre ei va avea la dispoziţie două minute pentru a răspunde întrebărilor moderatorului, timp în care microfonul celuilalt candidat va fi întrerupt.

După consumarea celor două minute, candidaţii vor putea relua dezbaterea, de data aceasta cu microfoanele deschise.

Comisia a precizat că doreşte ca rivalii să respecte timpul ce le este alocat, 'ceea ce va face să progreseze dezbaterea publică în beneficiul spectatorilor'.

'Preşedintele Trump este dornic să dezbată cu Joe Biden, oricare ar fi modificările de ultim moment decise de o comisie părtinitoare, într-o ultimă tentativă de a-i furniza un avantaj candidatului său favorit', a reacţionat directorul de campanie al lui Trump, Bill Stepien, într-un comunicat.

Potrivit lui Stepien, preşedintele Trump intenţionează să vorbească despre afacerile lui Hunter Biden, fiul lui Joe Biden, aşa cum o face deja constant.

'Dacă media nu îi pun aceste întrebări lui Joe Biden, preşedintele o va face şi nu va exista portiţă de scăpare pentru Biden', a spus Stepien.

La prima dezbatere de la 29 septembrie, Trump l-a întrerupt de 71 de ori pe rivalul său democrat şi a fost întrerupt de acesta de doar 22 de ori, conform site-ului de informaţii Axios.

Cei doi urmau să aibă o a doua dezbatere joia trecută, dar comisia a impus un format virtual după ce Trump a fost confirmat cu coronavirus. Preşedintele a respins formatul, aşa încât candidaţii au avut fiecare propria dezbatere, transmisă de canalele de televiziune, doar cu moderator şi public.

Dezbaterea de joi de la Nashville, statul Tennessee, va fi moderată de Kristen Welker, un corespondent respectat al NBC News la Casa Albă, şi va fi ultima înaintea scrutinului de la 3 noiembrie.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22