Turcia: Akin Atalay, directorul ziarului de opozitie Cumhuriyet, arestat in Istanbul

Vlad Toma | 11.11.2016

Akin Atalay, directorul ziarului de opozitie Cumhuriyet, a fost arestat astazi pe aeroportul din Istanbul, la sosirea sa din Germania, anunta Euronews.

Pe aceeași temă

 

Autoritatile de la Ankara au ordonat acum cateva zile arestarea directorilor ziarului Cumhuriyet, acuzandu-i pe acestia ca au format o organizatie terorista gulenista si ca au comis crime pentru militantii kurzi, a anuntat atunci procurorul din Istanbul.

 

Mai multi directori ai ziarului au fost acuzati ca publicatiile lor ar fi legitimat lovitura de stat esuata din 15 iulie, arata Reuters.

 

Politia l-a retinut atunci pe redactorul sef al ziarului Cumhuriyet, unul dintre putinele ziare de opozitie ramase in Turcia. Au existat de asemenea mai multe perchezitii la locuintele unor directori.

 

Aproximativ 100 000 de persoane din armata, politie, sistemul judiciar si alte servicii civile au fost concediate sau suspendate in urma loviturii de stat esuate din iulie, 32 000 de persoane fiind arestate pentru rolul pe care l-ar fi avut in organizarea acestor evenimente.

 

Erdogan a anuntat acum cateva saptamani prelungirea starii de urgenta de 3 luni declarata dupa lovitura de stat din 15 iulie, aratand ca este nevoie de mai mult timp pentru a-i gasi pe responsabili. Presedintele a sugerat ca ar fi nevoie de mai mult de un an. 

 

Tarile occidentale au ridicat semne de intrebare in privinta modului in care aceste suspendari si arestari au avut loc, considerand ca Erdogan utilizeaza lovitura de stat esuata pentru a-i scoate din joc pe toti disidentii si a-si intensifica actiunile contra militantilor kurzi.

 

Turcia vrea ca SUA sa-l extradeze pe Gulen, pentru a putea fi judecat pentru presupusa organizare a lovitura de stat din iulie. Gulen, autoexilat in Pennsylvania, neaga orice implicare in evenimentele din iulie.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22