Pe aceeași temă
După tentativa de lovitură de stat din 15 iulie, Turcia a cerut insistent Statelor Unite să-l extrădeze pe clericul musulman, fost aliat al preşedintelui Recep Erdogan, acuzat în prezent de puterea de la Ankara, dar şi de Erdogan, că s-ar afla în spatele acesteia.
Statele Unite au anunţat că o vor face doar dacă Turcia prezintă dovezi clare pentru aceste acuzaţii. De altfel ieri, după vizita principalului consilier militar al preşedintelui SUA la Ankara, Turcia a recunoscut în premieră că este posibil ca unii dintre cei sancţionaţi pentru implicare în tentativa de lovitură de stat să fie nevinovaţi, conform digi24.ro.
Taha Ozhan, preşedintele Comisiei de Relaţii Externe a Parlamentului turc: „Dacă Washingtonul nu îl predă pe Gulen Turciei, acest lucru nu ar afecta doar relaţiile dintre cele două ţări, căci este direct şi îndeaproape legat de stabilitatea regională. Într-un moment în care lupta pentru putere este la apogeu, posibilitatea ca omul responsabil de o lovitură de stat sângeroasă în Turcia să rămână într-o ţară aliată şi chiar să fugă din Statele Unite fără a fi arestat este inacceptabilă.”