Turcia ameninţă SUA în legătură cu refuzul de a-l preda pe Fethullah Gülen VIDEO

E.b. | 02.08.2016

Refuzul Statelor Unite de a-l preda Turciei pe clericul Fethullah Gülen ar fi inacceptabil şi ar afecta stabilitatea regională. Avertismentul l-a dat o delegaţie de parlamentari turci aflaţi în vizită în Statele Unite. Americanii au anunţat că o vor face doar dacă Turcia prezintă dovezi clare pentru aceste acuzaţii.

Pe aceeași temă

 

După tentativa de lovitură de stat din 15 iulie, Turcia a cerut insistent Statelor Unite să-l extrădeze pe clericul musulman, fost aliat al preşedintelui Recep Erdogan, acuzat în prezent de puterea de la Ankara, dar şi de Erdogan, că s-ar afla în spatele acesteia.

 

Statele Unite au anunţat că o vor face doar dacă Turcia prezintă dovezi clare pentru aceste acuzaţii. De altfel ieri, după vizita principalului consilier militar al preşedintelui SUA la Ankara, Turcia a recunoscut în premieră că este posibil ca unii dintre cei sancţionaţi pentru implicare în tentativa de lovitură de stat să fie nevinovaţi, conform digi24.ro.

 

 

Taha Ozhan, preşedintele Comisiei de Relaţii Externe a Parlamentului turc: „Dacă Washingtonul nu îl predă pe Gulen Turciei, acest lucru nu ar afecta doar relaţiile dintre cele două ţări, căci este direct şi îndeaproape legat de stabilitatea regională. Într-un moment în care lupta pentru putere este la apogeu, posibilitatea ca omul responsabil de o lovitură de stat sângeroasă în Turcia să rămână într-o ţară aliată şi chiar să fugă din Statele Unite fără a fi arestat este inacceptabilă.”

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22