Pe aceeași temă
Media locala a sugerat ca atacurile ar putea proveni din Rusia, pe fondul tensiunilor rezultate intre cele doua tari in urma distrugerii avionului rusesc la granita siriana, transmite Reuters, conform Hotnews.
Traficul disruptiv, cunoscut ca atacuri DDoS, in care sute de computere ataca tinte specifice pe Internet rezulta in scaderi ale vitezei pe acele site-uri. "Desi atat marimea cat si durata atacurilor sunt notabile, nu este nemaivazut. Nu avem suficiente informatii pentru a specula daca atacurile sunt legate de anumite tari sau ce grup sau ce individ ar putea fi in spatele lor", a declarat Artturi Lehtio, de la firma F-Secure.
Armata Electronica Siriana, loiala guvernului de la Damasc, a transmis acum cateva luni ca a reusit sa sparga mail-urile unor membri ai guvernului turc.
Grupul de hackeri Anonymous a postat pe Youtube in weekend un video ce a fost sters in cele din urma, in care a declarat ca atacurile vor continua daca Turcia "nu se va opri din sprijinirea" Statului Islamic.
Guvernul de la Ankara a luat o pozitie severa in fata site-urilor social media, Twitter fiind inchis temporar in 2014 dupa ce unele discutii dintre oficiali guvernamentali au fost tweet-uite.