Turcia, tinta unui mare atac informatic. Rusia, principalul suspect

Vlad Toma | 23.12.2015

Serverele de internet ale Turciei au suferit atacuri informatice de proporţii, presa turca sugerand ca Rusia ar fi principalul suspect pentru cele intamplate. Nic.tr, ONG-ul care administreaza site-urile de pe domeniul ".tr", a transmis ca atacurile provin din "surse organizate" din afara Turciei.

Pe aceeași temă

 

Media locala a sugerat ca atacurile ar putea proveni din Rusia, pe fondul tensiunilor rezultate intre cele doua tari in urma distrugerii avionului rusesc la granita siriana, transmite Reuters, conform Hotnews.Traficul disruptiv, cunoscut ca atacuri DDoS, in care sute de computere ataca tinte specifice pe Internet rezulta in scaderi ale vitezei pe acele site-uri.  "Desi atat marimea cat si durata atacurilor sunt notabile, nu este nemaivazut. Nu avem suficiente informatii pentru a specula daca atacurile sunt legate de anumite tari sau ce grup sau ce individ ar putea fi in spatele lor", a declarat Artturi Lehtio, de la firma F-Secure.
 

Armata Electronica Siriana, loiala guvernului de la Damasc, a transmis acum cateva luni ca a reusit sa sparga mail-urile unor membri ai guvernului turc.


Grupul de hackeri Anonymous a postat pe Youtube in weekend un video ce a fost sters in cele din urma, in care a declarat ca atacurile vor continua daca Turcia "nu se va opri din sprijinirea" Statului Islamic.


Guvernul de la Ankara a luat o pozitie severa in fata site-urilor social media, Twitter fiind inchis temporar in 2014 dupa ce unele discutii dintre oficiali guvernamentali au fost tweet-uite. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22