UE acorda 179 de milioane de euro pentru un gazoduct Bulgaria-România-Ungaria-Austria

Vlad Toma | 12.09.2016

UE va acorda 179 de milioane de euro în vederea realizării infrastructurii de pe teritoriul României a gazoductului Bulgaria – România – Ungaria – Austria (BRUA), anunta Guvernul Romaniei intr-un comunicat.

Pe aceeași temă

 

Guvernul salută semnarea acordului intre operatorul român de transport al gazelor naturale SNTGN Transgaz SA și Agenția Europeană pentru Inovare și Rețele/INEA.

 

Victor Grigorescu, ministrul Energiei, a transmis ca "BRUA va crea câteva mii de locuri de muncă în mod direct. Alte zeci de mii de locuri de muncă ar trebui să apară în sectorul secundar și terțiar. BRUA este un motor de creștere economică pentru România. Am devenit, în sectorul energiei, credibili la nivel european, credibili în Europa Centrală și de Est."

 

Acordul a fost semnat vineri, 9 septembrie, la Budapesta, în marja reuniunii la nivel înalt a Grupului de Lucru pentru conectarea rețelelor de gaze naturale din Europa Centrală și de Sud-Est/CESEC.

 

Noul proiect va consolida poziția Romaniei pe harta strategică a viitoarei Uniuni Energetice a UE, mai anunta Guvernul.

 

"Realizarea acestei infrastructuri va ridica nivelul de securitate energetică a României prin asigurarea, în perspectivă, a accesului la surse și trasee diversificate pentru aprovizionarea cu gaze și a interconectării la piața energetică regională și europeană. De asemenea, realizarea acestei infrastructuri va deschide noi  oportunități pentru implicarea furnizorilor de echipamente și servicii energetice din România și din restul Europei și va asigura crearea de noi locuri de muncă pentru lucrările de execuție și pentru exploatare pe teritoriul României. În perspectivă, noua infrastructură va fi conectată la posibilele noi surse de gaze din Marea Neagră (...)

 

Secțiunea din România a coridorului de transport al gazelor BRUA a fost selectată în competiția din cadrul formatului regional CESEC ca fiind o prioritate europeană, contribuind la procesul de integrare a pieței, respectiv la încurajarea competitivității și la consolidarea siguranței în aprovizionare a UE," mai arata Guvernul, in comunicatul citat.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22