UE extinde sancțiunile la adresa Coreei de Nord, pe fondul testelor balistice

Tudor Despina | 04.03.2016

Uniunea Europeană a extins vineri sancțiunile la adresa Coreei de Nord, la două zile după ce Națiunile Unite au votat asemănător.

Pe aceeași temă

 

Prin decizia luată, UE  a adăugat 16 persoane și 12 companii pe lista sancțiunilor, ca urmare a recentelor teste nucleare pe care Phenianul le-a clamat, transmite Reuters. Miercuri, ONU a votat în unanimitate pentru extinederea regimului de sancțiuni împotriva Nordului comunist din peninsula coreeană.

 

UE a introdus restricții împotriva Coreei de Nord începând din Decembrie 2006. Decizia luată, a transmis Consiliul European, vine în continuarea hotărârii luate miercuri de Națiunile Unite.

 

***

Kim Jong-un, dictatorul regimului de la Phenian, a ordonat armatei sa-si pregateasca arsenalul nuclear pentru atacuri preventive contra duşmanilor ţării. Decizia vine dupa ce ONU a adoptat noi sancţiuni împotriva Coreei de Nord, in urma testarii unei rachete balistice.

 

SUA au transmis insa ca nord-coreenii nu au au capacitatea de a duce la bun sfârşit un atac nuclear. SUA considera ca autoritatile de la Phenian nu au ajuns inca la nivelul la care ar putea reduce o armă nucleară la dimensiuni suficient de mici pentru a putea fi montată pe o rachetă balistică.

 

Coreea de Nord a ameninţat insa de multe ori Coreea de Sud, Japonia şi SUA cu atacuri preventive. Phenianul a efectuat un nou test nuclear la inceputul lunii ianuarie, peste cateva saptamani testand o racheta balistica. După adoptarea rezoluţiei ONU, Coreea de Nord a lansat şase rachete cu rază mică de acţiune în Marea Japoniei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22