UE propune interzicerea accesului străinilor pentru 30 de zile în interiorul statelor membre

Laurentiu Gheorghe | 16.03.2020

Președintele Comisiei Europene propune interzicerea intrării în blocul comunitar a străinilor pentru o lună, în încercarea de a opri răspândirea coronavirusului în statele membre UE

Pe aceeași temă

„Cu cât mai puține treceri ale granițelor, cu atât mai mult vom opri răspândirea virusului. De aceea propun șefilor de state și de guverne să introducem interdicția temporară de intrare în UE a ctățenilor non-UE.” A declarat șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. „Această interdicție at urma să fie impusă pentru 30 de zile, cu posibilitate de prelungire dacă este necesar”, a declarat luni șefa CE, citată de Reuters.

Măsura ar urma să fie aplicată de 30 de state europene, iar Marea Britanie și Irlanda să adopte și ele aceeași interdicție.

Dacă va fi aprobată această propunere, aceasta ar fi una dintre cele mai stricte restricții de călătorie în efortul de a opri extinderea pandemiei. SUA au adoptat săptămâna trecută o măsură similară, interzicând intrarea în țară a cetățenilor din 26 de state europene membre ale spațiului Schengen, la care au adăugat luni și Marea Britanie și Irlanda

Șefa CE a anunțat două direcții de acțiune: ”Trebuie să protejăm populația de răspândirea virusului și, în același timp, trebuie să ne asigurăm că menținem fluxul de mărfuri. Prin urmare, propunem așa numitele ,,benzi verzi”, căi rapide, pentru a acorda prioritate transportului de mărfuri, cum ar fi bunurile medicale, mărfurile perisabile, în special serviciile alimentare și de urgență”.

”Dar trebuie să depunem mai multe eforturi pentru a reduce presiunea enormă asupra sistemului nostru de sănătate. Cu cât reducem călătoriile, cu atât mai mult putem împiedica acest virus să se răspândească. Așa cum tocmai am informat partenerii G7 ai UE, propun șefilor de stat și de guvern să introducă o restricție temporară privind intrările neesențiale în UE. Restricția ar trebui să fie în vigoare pentru o perioadă inițială de 30 de zile, care poate fi prelungită dacă este necesar”, a mai spus Ursula von der Leyen.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22