UE restricționează călătoriile în sudul Africii din cauza variantei de coronavirus B.1.1.529

Laurentiu Gheorghe | 26.11.2021

Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, spune că UE intenționează să introducă interdicții de călătorie pentru țările din sudul Africii, de teama răspândirii noii forme a coronavirusului.

Pe aceeași temă

Într-un mesaj publicat pe Twitter, șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen anunță că „Comisia Europeană va propune, în strânsă coordonare cu statele membre, activarea „frânei de urgență” pentru a opri călătoriile aeriene din regiunea sud-africană din cauza variantei de îngrijorare B.1.1.529”.

Tot mai multe țări impun măsuri stricte de călătorie, din cauza variantei super-mutante din Africa de Sud. Țările asiatice s-au grăbit să înăsprească restricțiile, vineri, după ce o nouă variantă de coronavirus, posibil rezistentă la vaccinuri, a fost detectată în Africa de Sud. Singapore și India au anunțat controale mai stricte la frontieră și testare COVID-19 mai riguroasă.

Varianta, numită B.1.1.529, a fost găsită și în Botswana și Hong Kong, potrivit Agenției pentru Securitate a Sănătății din Marea Britanie. Alarmată de variantă, Marea Britanie a interzis temporar zborurile din Africa de Sud, Namibia, Botswana, Zimbabwe, Lesotho și Eswatini începând de vineri.

De asemenea, guvernul japonez a decis să înăsprească controalele la frontieră pentru vizitatorii din Africa de Sud și din alte cinci țări africane.

Germania va declara Africa de Sud „zonă cu variante de virus”, vineri, a declarat o sursă a Ministerului Sănătăţii, citată de Reuters.

Decizia, care va intra în vigoare de vineri seara, impune companiilor aeriene să opereze zboruri doar cu cetățeni germani din Africa de Sud, potrivit sursei. Germanii care se întorc, chiar și cei care sunt vaccinați, vor trebui să stea 14 zile în carantină.

Israelul a fost prima țară care a impus astfel de restricții.

Citeste si: Noua tulpină africană, analizată de OMS. Piețele financiare scad de teama unui nou val al pandemiei


Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22