UE si Canada semneaza acordul CETA. Romanii vor calatori fara vize in tara frunzei de artar

E.b. | 29.10.2016

Uniunea Europeana si Canada vor organiza duminica un summit pentru a semna acordul de liber schimb (CETA), a anunta presedintele Consiliului European Donald Tusk, dupa ce Belgia a ajuns la un acord cu guvernele sale regionale.

Pe aceeași temă

  
 
 

Odata cu semnarea CETA, romanii " vor putea calatori fara vize in Canada" , a afirmat joi presedintele Klaus Iohannis, dupa ce saptamana trecuta a anuntat semnarea unui acord cu Canada pentru ridicarea vizelor din 2017.

 

"Misiune indeplinita! Tocmai am convenit cu prim-ministrul Justin Trudeau sa organizam summitul UE - Canada in aceasta duminica", a scris presedintele CE pe Facebook.

 

Ceremonia pentru semnarea acordului CETA va avea loc duminica dupa-amiaza la Bruxelles, a adaugat un purtatorul de cuvant al CE, potrivit Reuters, citată de HotNews.ro.

 

Summitul UE-Canada care trebuie sa aiba loc joi la Bruxelles si in cadrul caruia urma  sa fie semnat acordul de liber-schimb intre Uniunea Europeana si Canada (CETA) "a fost anulat", dupa ce regiune belgiana Valonia a blocat acordul. Regiunile belgiene au ajuns joi la un acord asupra CETA, iar vineri parlamentul regiunii Valonia a votat in favoarea acordului UE-Canada.

 

Klaus Iohannis a anuntat saptamana trecuta un acord cu Canada pentru ridicarea vizelor, conditionat de semnarea acordului de liber schimb dintre UE si Canada. Acordul cu Canada privind ridicarea vizelor este unul etapizat: de la 1 mai 2017 Canada elimina vizele pentru romanii care au mai avut viza, iar de la 1 decembrie 2017 Canada elimina vizele pentru toti cetatenii romani. Potrivit presedintelui Iohannis, autoritatile canadiene si-au pastrat o posibilitate de a reveni asupra deciziei in cazul in care constata ca numarul de imigranti ilegali e foarte mare. Dar aceasta clauza poate fi activata doar in primii ani de la ridicarea vizelor, dupa 3 ani nu mai poate fi folosita de Canada. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22