UE va acorda carduri de debit refugiatilor sirieni de pe teritoriul Turciei

Dora Vulcan | 09.09.2016

Uniunea Europeana va acorda carduri de debit refugiatilor din Turcia cu care acestia sa isi poata acoperi cheltuielile de baza, a anuntat miercuri comisarul pentru Ajutor Umanitar Christos Stylianides, potrivit Politico.eu.

Pe aceeași temă

 

 

 

Programul, in valoare de 348 milioane euro, face parte din pachetul de ajutorare in valoare de 3 miliarde de euro pe care UE l-a promis Turciei pentru a ajuta Ankara sa se ocupe de cele peste 3 milioane de refugiati sirieni. Suma a fost negociata in cadrul acordului incheiat intre Turcia si UE in martie care prevede ca autoritatile de la Ankara sa opreasca fluxul de emigranti, impiedicand accesul pe teritoriu european, informeaza Hotnews.

 

 

Refugiatii cei mai vulnerabili vor primi un card electronic de debit cu o alocatie lunara transferata pe card, a precizat Stylianides intr-o conferinta de presa desfasurata la Bruxelles.

 

 

Comisarul nu a precizat ce suma va fi trasferata lunar pe cardurile refugiatilor.

 

 

Programul umanitar este dezvoltat in cooperare cu Programul ONU World Food, cu ministrii turcu si Semiluna Rosie. Programul va debuta luna viitoare.

 

 

Sumele transferate pe carduri vor permite refugiatilor "sa cumpere ceea ce au nevoie pentru a pune mpaine pe masa, pentru ca familiile lor sa aiba un acoperis deasupra capului si pentru a-si trimite copiii la scoala in loc sa fie fortati sa ii trimita la munca", a precizat comisarul cipriot.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22