Un copil aruncat de la etajul 10 al turnului în flăcări din Marea Britanie, prins şi salvat

Dora Vulcan | 14.06.2017

Un copil a fost aruncat pe geam de o femeie din blocul-turn care inca arde la Londra. Din fericire, copilul a fost prins de de un barbat aflat in strada si a scapat cu viata.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 Samira Lamrani, o martora la incendiu, a povestit ca a vazut cum o femeie si-a aruncat copilul pe geam, de la etajul 9 sau 10 al cladirii in flacari, relateaza BBC, citat de ziare.com.

 

"Oamenii au inceput sa apara la ferestre, agitandu-se si tipand. (...) O femeie gesticula, transmitand ca urma sa-si arunce copilul pe geam, rugand oamenii sa-l prinda. Cineva l-a prins. Un barbat a reusit sa-l prinda pe copil", a spus Samira Lamrani.

 

O alta femeie, Zara, a declarat, la randul sau, ca a vazut cum o femeie a aruncat de la geam un baiat de circa 5 ani, de la etajul 5 sau 6.

 

"Cred ca e bine, cred ca are niste oase fracturate, niste vanatai", a mai spus ea.

 

O alta povesteste ca atat ea, cat si cei aflati in fata blocului care ardea priveau neputinciosi, fiind constienti ca nu puteau face prea multe. Incercau sa-i asigure pe cei care tipau la ferestre ca vor fi bine, insa pe chipurile lor se citea frica de moarte.

 

"Noi le dadeam asigurari, le spuneam ca am facut tot ce puteam face, ca am sunat la 999, dar in mod clar pe chipurile lor se citea moartea", a povestit ea.

 

"Cu cat ma uitam mai sus, etaj cu etaj, vedeam un sir fara sfarsit de oameni. Mai ales copii, cu vocile lor inalte. Ii auzeam cum tipau, temandu-se pentru viata lor", a mai povestit ea.

 

In incendiul izbucnit in noaptea de marti spre miercuri intr-un imobil din vestul Londrei au murit 6 persoane, a confirmat miercuri Politia Metropolitana. Alte cateva zeci ar fi ranite.

 

In cladirea afectata de incendiu, inalta de 24 de etaje, locuiau intre 400 - 600 de oameni. Aproximativ 250 de pompieri inca sunt la fata locului si lupta cu flacarile de ore intregi.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22