Un diplomat rus, probabil agent FSB, a fost găsit mort lângă ambasada Rusiei din Berlin

Laurentiu Gheorghe | 05.11.2021

Serviciile germane de securitate cred că bărbatul găsit mort lângă ambasadei Rusiei din Berlin era un agent sub acoperire al serviciului rus de informaţii FSB, relatează Der Spiegel, preluat de Reuters.

Pe aceeași temă

Cadavrul bărbatului de 35 de ani a fost găsit pe 19 octombrie, a relatat revista germană. Aceasta susţine, citând surse din domeniul securităţii, că bărbatul căzuse de la un etaj superior al ambasadei.

Poliţia din Berlin a refuzat să comenteze şi a îndreptat toate întrebările media către procurori, care nu au reacţionat până acum. Descoperirea cadavrului lângă misiunea diplomatică rusă nu a fost făcută publică până acum.

Surse din securitate au declarat revistei că este neclar cum a căzut diplomatul şi dacă acest lucru i-a provocat moartea. Ambasada Rusiei nu a fost de acord cu o autopsie, a relatat Der Spiegel.

Bărbatul, al cărui nume nu a fost făcut public, figura oficial ca secretar doi al ambasadei. El era rudă cu un ofiţer senior din al doilea directorat al FSB, care răspunde de antiterorism.

Der Spiegel relatează că ambasada Rusiei a afirmat că este un „accident tragic” despre care nu poate să comenteze „din motive etice”. Ambasada nu a răspuns unei solicitări a Reuters de a comenta asupra informaţiilor difuzate de Der Spiegel.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe a declarat într-un briefing de presă de vineri că guvernul german ştie de moartea unui diplomat rus la Berlin, dar că nu poate furniza mai multe detalii.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22