Un sirian s-a detonat lângă un bar, în Germania. 12 răniţi, dintre care trei în stare gravă

E.b. | 25.07.2016

Un sirian a murit, iar alte 12 au fost rănite, dintre care trei se află în stare gravă, duminică noapte, în urma unei explozii produse în apropierea unui bar din Ansbach, o localitate situată în apropiere de oraşul Nurnberg din Germania, a anunţat un purtător de cuvânt al poliţiei locale, citat de Reuters.

Pe aceeași temă

 

 

UPDATE: Autorităţile germane au calificat drept atentat explozia care a avut loc în cursul nopţii de duminică spre luni în orăşelul german Ansbach. Nu este exclusă nici ipoteza unei motivaţii islamiste a sirianului care s-a detonat, scrie Le Figaro.
"Este vorba din păcate de un nou atentat", a declarat ministrul de Interne al landului Bavara, Joachim Herrmann.

 

Explozia a fost provocată de un dispozitiv exploziv improvizat, iar persoana decedată este chiar atacatorul, transmite news.ro.

 

Bărbatul care s-a detonat duminică seara este un sirian în vârstă de 27 de ani căruia i-a fost refuzată cererea de azil şi care a recurs la acest gest deoarece nu a fost lăsat să participe la un festival de muzică în aer liber, în oraşul Ansbach, a anunţat luni dimineaţa ministrul bavarez de Interne Joachim Herrmann, relatează The Associated Press.

 

 

"Nu ştim dacă acest bărbat voia să se sinucidă sau dacă avea intenţia să ucidă alte" persoane, a declarat Herrmann.

 

 

 

Cererea de azil a bărbatului a fost respinsă în urmă cu un an, a precizat ministrul. Bărbatului i s-a permis însă să rămână în Germania din cauza situaţiei din Siria, o ţară devastată de peste cinci ani de un sângeros război, soldat cu peste 280.000 de morţi şi milioane de strămutaţi şi refugiaţi.

 

Explozia a avut loc în jurul orei 22.00 (20.00 GMT), nu departe de locul unde trebuia să se țină un festival de muzică în aer liber, la care urmau să asiste 2.500 de persoane. Evenimentul a fost întrerupt și, potrivit presei locale, se poate ca spectatorii să fi fost ținta reală a exploziei provocate de sirian. 

 

Vineri seara, David Ali Sonboly, un tânăr iraniano-german în vârstă de 18 ani, a deschis focul într-un centru comercial din centrul oraşului München, ucigând 9 oameni şi rănind alţi 35. El s-a sinucis după atac, chiar în faţa poliţiştilor.

 

Duminică, un refugiat sirian în vârstă de 21 de ani a omorât o femeie cu o macetă şi a rănit alte două persoane, în oraşul Reutlingen din sudul Germaniei, înainte de a fi imobilizat şi arestat.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22