Pe aceeași temă
MSF, care susținea cu ajutor material spitalul în care erau tratate anual peste 40.000 de persoane, nu știe dacă acesta va mai funcționa, după ce a fost distrus parțial.
"Acest bombardament are toate semnalmentele uni atac cu dublu impact", adică un bombardament care vizează persoanele ce au venit să salveze victimele unui prim atac, a afirmat directorul de operațiuni al MSF, Brice de le Vingne, potrivit unui comunicat.
"Această tactică a dublului impact indică un nivel de distrugere calculat și pe care cu greu ni-l putem imagina", a adăugat acesta.
MSF a precizat că va contribui la repararea spitalului și că va trimite ajutor medical pentru a ajuta echipele medicale să-și reia activitatea.
MSF gestionează direct șase unități medicale în nodul Siriei și susține peste 150 de spitale de campanie și alte centre sanitare în această țară.
***
În luna octombrie, MSF a mai pierdut un spital dintr-o zonă de conflict. Avioane SUA au bombardat atunci un spital din Kunduz, în Afganistan, 22 de persoane fiind ucise și alte câteva zeci, ucise.
Bombardamentul asupra spitalului afgan a înfuriat profund organizația caritabilă.
Oficiali MSF au acuzat Statele Unite, cerând o anchetă independentă după un atac pe care l-au calificat drept crimă de război, amintește Reuters, citată de Agerpres.
La Washington, comandantul american al forțelor internaționale în Afganistan, generalul de armată John Campbell, a numit lovitura o greșeală făcută în cadrul rețelei americane de comandamente.
SUA au transmis condoleanțe Afganistanului și organizației, după ce inițial nu au recunoscut că bombardamentul aparține aviației sale.
Ulterior a anunțat că va plăti indemnizații rănițiilor și familiilor celor uciși în acel atac.