Un toreador, un matematician de geniu și un judecător anticorupție, candidații En Marche

Dora Vulcan | 12.05.2017

Macron va debuta la alegerile parlamentare din iunie, cu formațiunea En Marche, cu 428 de persoane. Printre acestea se afla un fost toreador, un geniu in matematica, dar si un judecator anticoruptie foarte cunoscut in Franta.

Pe aceeași temă

 

 

 

 Macron a promis ca va reinnoi clasa politica din Franta, aducand in camera inferioara a Parlamentului oameni complet noi.  El are nevoie de o majoritate absoluta pentru a realiza reformele promise, scrie The Guardian.

 

 

 

Joi, La Republique En Marche (REM) a prezentat o lista cu 428 de candidati. Printre acestia se afla Marie Sara, fost toreador, care va candida impotriva unui "greu" din Frontul National, Gilbert Collard, in Gard (sudul Frantei). Marie Sara a fost candva casatorita cu tenismenul Henri Leconte. Un alt candidat "exotic" al partidului este Cedric Villani, de 43 de ani, care in 2010 a castigat echivalentul Nobelului in matematica. Acesta va candida din partea partidului lui Macron intr-un district in suburbiile Parisului. Pe lista se mai afla Eric Halphen, un judecator anticoruptie, dar si Marion Buchet, pilot pe un avion de lupta, care a servit in misiuni in Siria, scrie ziare.com.

 

 

REM a mai anuntat joi ca mai e nevoie de inca 148 de candidati. In partid exista insa optimism ca vor fi transmise propuneri pentru toate locurile din Adunarea Nationala.

 

 

 

Pe lista sunt inclusi, pentru moment, 24 de parlamentari socialisti din partidul presedintelui Francois Hollande si sunt asteptati si conservatori de centru dreapta.

 

 

 

Pana acum, Macron si-a respectat promisiunea, 52% dintre propunerile pentru Adunarea Nationala fiind din randul societatii civile. In plus, acestia sunt jumatate femei, jumatate barbati.

 

 

 

Cel mai tanar candidat are 24 de ani, iar cel mai varstnic 72. 93% dintre candidati sunt oameni care au deja un loc de munca, iar restul sunt ori someri, ori pensionari ori studenti.

 

 

 

Potrivit unui oficial din REM, 19.000 de oameni au aplicat pentru a deveni candidati din partea partidului la alegerile parlamentare din11 si 18 iunie 2017, si asta numai in ultimele 4 luni. Iar de la victoria lui Macron s-au mai adaugat "cateva mii" de solicitari in acest sens.

 

 

Inainte de stabilirea listei au fost intervievati 1.700 de candidati.

 

 

 

Printre cei care si-au exprimat dorinta de a candida din partea REM se afla si fostul premier Manuel Valls. Acesta, un politician experimentat, dar nu foarte popular, a anuntat duminica faptul ca vrea sa reprezinte partidul lui Macron. I s-a replicat insa ca nu este eligibil, deoarece inca face parte din Partidul Socialist. In plus, a avut deja trei mandate parlamentare. In prezent, au fost demarate procedurile pentru excluderea sa din partid.

 

 

 

Emmanuel Macron urmeaza sa-si preia mandatul prezidential duminica, in urma unei ceremonii de la Elysee. Se asteapta ca tot duminica sa anunte numele premierului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22