Ungaria, despre poziția UE privind sancțiunile impuse Rusiei: O mare doză de ipocrizie

L. G. | 15.11.2022

​Ungaria cere relaxarea sancțiunilor impuse Rusiei, ministrul de Externe de la Budapesta declarându-se consternat că șeful diplomației UE a spus că nu s-a așteptat ca acestea să oprească războiul.

Pe aceeași temă

„Nu ne-am așteptat niciodată ca sancțiunile să încheie războiul, dar, cu siguranță, acestea slăbesc capacitatea armatei ruse de a-și reînnoi materialul, mai ales în fața pierderilor enorme pe care Rusia le suferă pe câmpul de luptă. I-a slăbit capacitatea de a duce un război bazat pe teroare împotriva poporului ucrainean”, a declarat luni Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politica de securitate.

Ministrul de externe ungar, Peter Szijjarto, și-a exprimat consternarea față de această declarație.

„A fost pus sub semnul întrebării un adevăr fundamental, care a fost până acum un pilon important al procesului decizional al Consiliului Afaceri Externe. După ce unii colegi au pus la îndoială dacă scopul sancţiunilor a fost de a pune capăt războiului din Ucraina, care este atunci scopul, de ce am aplicat aceste sancţiuni?” s-a întrebat el retoric, comentând că este vorba de „o mare doză de ipocrizie”.

„Faptul că unii colegi resping acum acest obiectiv dovedeşte că sancţiunile sunt cu siguranţă nefuncţionale”, a spus el, subliniind că este timpul ca aceste măsuri să fie revizuite, potrivit MTI.

Viktor Orban: UE și-a tras un glonț în plămâni cu sancțiunile impuse Rusiei

În luna iulie, premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat că Uniunea Europeană „și-a tras un glonț în plămâni" prin sancțiunile economice nechibzuite impuse Rusiei, care, dacă nu sunt retrase, riscă să distrugă economia europeană.

„Inițial, am crezut că ne-am tras doar un glonț în picior, dar acum este clar că economia europeană s-a împușcat singură în plămâni și gâfâie după aer", a declarat Orban, care critică de multă vreme sancțiunile, într-un interviu acordat postului public de radio.

Orban a spus că Ucraina are nevoie de ajutor, dar că liderii europeni ar trebui să își reconsidere strategia, deoarece sancțiunile au provocat daune de amploare economiei europene fără a slăbi Rusia sau a aduce războiul care durează de luni de zile mai aproape de vreo rezolvare.

„Sancțiunile nu ajută Ucraina, însă, ele sunt rele pentru economia europeană și, dacă vor continua așa, vor ucide economia europeană. Ceea ce vedem acum este de nesuportat", a spus Orban.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22