Pe aceeași temă
Chestionarul intitulat „Să oprim la Bruxelles-ul“, a fost trimis fiecărui cetățean acasă, a anunțat pe pagina guvernului un reprezentant al guvernului, citat de AFP.
”Marile decizii și marile bătălii sunt pe cale să înceapă și Ungaria nu poate ieși victorioasă decât dacă are sprijinul întregii țări”, a spus Bence Tuzson, șef de cabinet al primului ministru.
Chestionarul este format din șase întrebări, toate concentrându-se pe problema imigrației. Tuzson anunță pe pagina sa de la guvern că chestionarul trebuie trimis înapoi până pe 20 mai.
„Ce ar trebui să facă Ungaria atunci când, în ciuda unei serii recente de atacuri teroriste în Europa, Bruxelles-ul dorește să o forțeze să admită migranți care au intrat ilegal?“ Este una dintre întrebările care, ca răspuns, oferă posibilitatea de a alege între „permite acestor migranți să se deplaseze liber în interiorul țării“ sau „ține sub supraveghere până când autoritățile vor lua o decizie cu privire la situația lor”.
Guvernul prim-ministrului naționalist Viktor Orban a ordonat deja, cu reguli care au intrat în vigoare săptămâna trecută, detenția pe termen nedefinit a migranților în tabere la graniță.
O altă problemă se referă la organizațiile non-guvernamentale (ONG-uri), care, conform guvernului, sprijinlă migrația ilegală și „interferează“ în afacerile interne ale țării.
De luni de zile, guvernul ungar încearcă să suprime diverse ONG-uri despre care spune că sunt ale unor „activiști mercenari“ - în special cele fondate de miliardarul de origine ungara George Soros.
În 2015, o „consultare națională“ de același tip a fost făcută pe tema „imigrației și a terorismului.“ Acesta a fost criticată pe scară largă, inclusiv de către Agenția ONU pentru refugiați, UNHCR, care au văzut un risc de consolidare a xenofobiei în țară.
În octombrie anul trecut un referendum organizat de Orban împotriva cotelor de refugiați impuse de UE a obținut votul majorității dar nu a fost aprobat din cauza participării scăzute la vot.