Vicepreședintele CE: Amprentarea refugiaților i-ar împiedica pe islamiști sa ajunga în UE

Paul Cristescu | 06.10.2015

Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene (CE), a declarat ca o posibila masura care ar putea sa ii tina departe de Europa pe militanții islamiști ar fi inregistrarea tuturor refugiatilor ce ajung in tarile UE.

Pe aceeași temă

 

Timmermans a declarat, intr-o reuniune a comitetului executiv al Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați (UNHCR), că UE ar putea gestiona mai bine afluxul de refugiați printr-omai bună protecție a granițelor externe ale UE și prin garantarea faptului că persoanele neeligibile pentru a beneficia de azil vor fi expulzate, informează Reuters, citat de Agerpres.
 

Intrebat cum s-ar putea preveni intrarea în Europa, printre refugiați, a militanților islamiști ce pot amenința statele UE, Timmermans a raspuns: ''Pur și simplu prin amprentarea oamenilor la sosire. Dacă este făcută cum trebuie, această filtrare îi poate opri pe teroriști.Ceea ce nu îmi place este că unii oameni folosesc acest argument contra tuturor refugiaților, de peste tot'', a explicat Frans Timmermans. 
 

El a adăugat că nu crede că militanții s-ar amesteca printre refugiații ce vin în Europa dacă ar ști că la sosire vor fi amprentați și identificați.

 

CITITI SI: Ministrul german de interne cere limitarea numărului de refugiați acceptati de GermaniaUNHCR a anunțat, vineri, că numărul migranților sosiți în Europa în septembrie a fost de circa 168.000, un record pentru o singură lună. 
 

Potrivit agenției specializate a ONU, persistența nivelului ridicat al numărului de migranți sosiți pe continentul european evidențiază importanța punerii cât mai rapide în practică a schemei de repartizare a 120.000 de refugiați între statele membre ale UE, sistem asupra căruia liderii 'Celor 28' s-au pus de acord pe 24 septembrie, la Bruxelles. 
 

UNHCR prognozează că 700.000 de migranți vor ajunge în Europa în acest an prin trecerea Mediteranei, un număr aproape egal fiind estimat și pentru anul 2016. De la începutul anului, peste 520.000 de persoane, în special sirieni și afgani, au făcut deja această călătorie, conform agenției ONU. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22