VIDEO SUA, dezbateri in tabara republicana: Trump și Carson, criticati pe partea economica

Paul Cristescu | 29.10.2015

Intr-o dezbatere care a avut loc in tabara republicana, in scopul desemnarii unui candidat pentru alegerile prezidentiale din 2016, miliardarul Donald Trump și medicul Ben Carson, liderii acestor alegeri primare republicane, si-au aparat proiectele economice, considerate nerealiste de rivalii lor.

Pe aceeași temă

 

Donald Trump și Ben Carson, datorita discursului lor anti-establishment, întrunesc în jur de jumătate din intențiile de vot ale republicanilor, cu trei luni înainte de începutul alegerilor primare, în februarie 2016, transmite Agerpres.

 

Donald Trump, un magnat din sectorul imobiliar, a făcut din experiența sa în afaceri principalul argument al campaniei. El a fost atacat pentru declarațiile sale considerate extravagante privind o enormă reducere a impozitelor și privind construirea unui zid la frontiera cu Mexicul. "Suntem pe punctul de a alege, poate, pe cineva incapabil să exercite această funcție", a declarat John Kasich, guvernatorul statului Ohio, care a denunțat "fantasmele" adversarilor săi. "Treziți-vă!", le-a spus el alegătorilor.

 

 

Ben Carson, un strălucit neurochirurg în retragere, s-a pomenit și el în dificultate când a trebuit să justifice realismul propunerii sale privind introducerea unui impozit unic de 10%.

 

Fără experiență politică, Carson a mărturisit la începutul dezbaterii că principala sa slăbiciune este că nu s-a văzut în această poziție până când sute de mii de oameni nu i-au cerut să participe. El s-a încăpățânat să insiste asupra anumitor subiecte, răspunzând la întrebări prin lungi explicații în care amesteca lucrurile sau prin expresii de genul "o mulțime de prostii".

 

CITITI SI: SUA: Dezbatere in tabara republicana pentru alegerile prezidentiale din 2016: Donald Trump: Nu cred că cineva de aici este capabil

 

Donald Trump a fost și el nevoit să explice în cadrul dezbaterii falimentul unora dintre proiectele sale imobiliare în anii 1990 și 2000. "Sunt cu adevărat foarte bun în rezolvarea problemelor de datorie", a glumit el.

 

Jeb Bush l-a atacat pe Marco Rubio, cerandu-i demisia

 

Senatorul de Florida Marco Rubio a fost atacat de fostul guvernator al aceluiași stat, Jeb Bush, odinioară mentorul său în politică, acesta reproșandu-i senatorului Rubio absenteismul său de la vot și solicitandu-i demisia.

 

Rubio, senator de Florida, care a lipsit la aproape o treime din voturile din Senat pentru a-și derula campania pentru învestitura republicană, a afirmat că solicitarea unui ziar din Florida de a demisiona din acest motiv este o dovadă a "partizanatului care există în media americane în prezent".

 

El a spus în apărarea sa că numeroși senatori nu au fost prezenți la toate voturile din capitala federală. Rubio a făcut referire în special la cazurile a doi senatori democrați deveniți celebri, respectiv președintele Barack Obama și secretarul de stat John Kerry.

 

Bush, fost guvernator de Florida și considerat odată un mentor pentru Rubio, nu l-a cruțat deloc pe contracandidatul său. "Dă-ți demisia și lasă pe altcineva să facă slujba asta. Este un mandat de șase ani și ar trebui să apari la muncă. Ce este asta, o săptămână de lucru franceză?", a întrebat el retoric.

 

Primii zece cei mai bine situați candidați la învestitura republicană pentru participarea la cursa prezidențială din 2016 au participat miercuri la o dezbatere în Boulder, Colorado. Ceilalți patru candidați cu mai puțină vizibilitate s-au întâlnit într-o dezbatere separată. Viitoarea dezbatere republicană va avea loc la 10 noiembrie, notează AFP.

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22