Viktor Orban vrea ca cetățenii unguri să decidă dacă sunt de acord cu sancțiunile UE contra Rusiei

L. G. | 27.09.2022

Premierul ungar Viktor Orban a anunțat un referendum privind sancțiunile impuse Rusiei de UE din cauza războiului din Ucraina, potrivit presei maghiare.

Pe aceeași temă

„Sancțiunile nu au fost decise democratic, ci au fost decise de birocrații de la Bruxelles și de elitele europene”, a declarat luni, 26 septembrie, șeful Guvernului de la Budapesta. „Deși cetățenii Europei plătesc prețul, nu au fost întrebați”, a mai susținut acesta.

În cadrul unei „consultări naționale”, guvernul ungar va fi „primul din Europa care va întreba oamenii despre sancțiunile impuse Rusiei”, a spus Orban. Când anume ar urma să aibă loc această consultare națională nu s-a anunțat încă.

 

Totodată, șeful Guvernului de la Budapesta a declarat luni, în Parlament, că Ungaria ar trebui să se pregătească pentru un război prelungit în Ucraina vecină, titrează nationalpost.com care preia Reuters. Oficialul ungar a criticat dur sancțiunile impuse de Uniunea Europeană Rusiei, despre care a spus că au dus la creșterea prețurilor la energie.

 

Orban, aflat într-o veche dispută cu UE asupra unora dintre politicile sale văzute la Bruxelles ca antidemocratice, a cerut încetarea luptelor pentru a pune capăt războiului şi a spus că sancţiunile împotriva Rusiei au dat o lovitură economiei Europei, relatează Reuters.

 

El a declarat în faţa Parlamentului că nu este de mirare că guvernele cad în Europa, referindu-se la alegerile de duminică din Italia în urma cărora Giorgia Meloni se pare că va conduce cel mai de dreapta guvern de după Al Doilea Război Mondial.

 

„Putem spune cu siguranţă că, în urma sancţiunilor, europenii au devenit mai săraci, în timp ce Rusia nu a căzut în genunchi”, a declarat Orban. „Această armă s-a declanşat împotriva ei, cu sancţiunile cu care Europa s-a împuşcat în picior”, a adăugat el.

 

„Aşteptăm un răspuns, întreaga Europă aşteaptă un răspuns de la Bruxelles despre cât de mult vom continua să facem acest lucru”, a spus el, adăugând că a venit momentul să se discute sancţiunile cu Statele Unite.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22