Vladimir Putin a demis opt generali. De ce este furios președintele Rusiei

Redactia | 12.03.2022

Rusia și-a schimbat tactica de război în Ucraina, iar Vladimir Putin demis opt generali, după eșecul din primele zile ale invaziei.

Pe aceeași temă

„Astăzi avem o înțelegere clară a planurilor inamicului. S-au schimbat puțin de la începutul războiului. Ei voiau ca în 2-3 zile să mărșăluiască pe Kreşciatik (principalul bulevard din Kiev). Acest lucru nu este și nu va fi posibil niciodată”, a declarat joi seara, secretarul general al Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei, Oleksii Danilov, potrivit Pravda Ucraina.

„Mai mult, acum au schimbat tactica. Au schimbat conducerea. Au înlăturat vreo 8 generali, pentru că nu și-au îndeplinit sarcinile. Au fost numiți alii în loc. Înțelegem clar ce se întâmplă în Federația Rusă, Mai mult, pot spune că sunt disperați”, a mai spus el.

Președintele rus Vladimir Putin este furios și pe comandanții FSB, Serviciul Federal de Securitate al Rusiei, pentru că i-ar fi furnizat informații greșite, care indicau că Ucraina este o țară slabă, dominată de neo-naziști, care s-ar preda ușor dacă ar fi atacată, spune Philip Ingram, expert pe probleme de securitate și fost agent al serviciilor de informații britanice, potrivit Daily Mail.

Aceste informații greșite ar fi condus la pierderi mari în rândul trupelor rusești în primele zile ale războiului, în condițiile în care Moscova se aștepta ca armata să defileze până la Kiev.

Nu este clar câți militari ruși au murit în cele două săptămâni de la începutul invaziei. Ucrainenii spun că ar fi ucis 12.000 de inamici.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22