Vladimir Putin: Federatia Rusa acorda ajutor in Siria doar armatei lui Bashar al-Assad

I. P. | 27.09.2015

Rusia acordă ajutor militar, în Siria, exclusiv armatei preşedintelui Bashar al-Assad, a declarat Vladimir Putin în ajunul întâlnirii cu președintele Barack Obama, în cadrul sesiuni a Adunării Generale a ONU, informează agenţia de presă TASS, citată de Agerpres.

Pe aceeași temă

"În ceea ce priveşte prezenţa noastră în Siria, aceasta se exprimă la ora actuală în livrări de arme pentru guvernul sirian, instruirea de personal, acordarea de ajutor umanitar poporului sirian", a spus Putin, subliniind că în Siria "există doar o armată legitimă: armata preşedintelui Siriei, Assad", a declarat Putin.

El a afirmat că Rusia respectă Carta ONU, adică principiile de bază ale dreptului internaţional, conform căruia un ajutor sau altul, inclusiv militar, poate şi trebuie să fie acordat exclusiv guvernelor legitime, cu acordul sau la solicitarea lor, sau în urma deciziei Consiliului de Securitate al ONU. "În acest caz, avem de-a face cu o solicitare din partea guvernului sirian pentru acordarea de ajutor tehnico-militar, ceea ce Rusia face în cadrul unor contracte internaţionale absolut legale", a declarat liderul rus.

Putin a mai spus că, "în opinia unor parteneri internaţionali, forţele lui Assad luptă împotriva opoziţiei", dar "în realitate, armata lui Assad luptă împotriva organizaţiilor teroriste", a spus preşedintele Rusiei.

Liderul rus a amintit că Moscova le propune cooperare tuturor ţărilor din regiune. "Încercăm să creăm un fel de structură de coordonare. (...) Am informat în legătură cu aceasta SUA, iar John Kerry (şeful diplomaţiei americane) a avut o discuţie consistentă cu ministrul nostru al afacerilor externe, Serghei Lavrov. La rândul lor, militarii noştri discută pe marginea acestui subiect", a mai declarat preşedintele Federaţiei Ruse.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22