Volodimir Zelenski cere ca cetățenii ruși să nu mai poată călători în Uniunea Europeană

L. G. | 15.08.2022

Președintele ucrainean a făcut un nou apel pentru ca cetățenii ruși să nu mai primească vize pentru a călători în Europa, deoarece sunt complici la agresiunea „statului terorist rus”.

Pe aceeași temă

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, într-un nou discurs către naţiune, că în cazul persoanelor cu cetăţenie rusă “tăcerea se apropie de nivelul complicităţii” şi că războiul va dura mai puţin dacă Ucraina va fi mai puternică şi Rusia mai slabă.

“Lucrăm pentru noi sancţiuni pentru Rusia şi pentru stimularea cetăţenilor statului terorist să îşi simtă partea de responsabillitate pentru ce se întâmplă.

Discuţia despre restricţiile cu privire la viză în Europaa pentru deţinătorii de paşaport rusesc se extinde în fiecare zi, se alătură noi state şi noi politicieni. În cele din urmă, ar putea duce la deciziile corespunzătoare.

Le sunt recunoscător ofiţerilor noştri de la informaţii, poliţiştilor, jurnaliştilor şi tuturor celor care muncesc pentru stabilirea datelor complete despre ucigaşii ruşi. (...)

Trebuie să ne amintim că atunci când răul ajunge la asemenea proporţii, tăcerea oamenilor se apropie de nivelul complicităţii. Dacă ai cetăţenie rusă şi rămâi tăcut, asta înseamnă că nu lupţi, că susţii ce se întrâmplă. Şi indiferent unde eşti, în Rusia şi în străinătate – vocea ta ar trebui să susţină Ucraina, drept urmare să fie împotriva războiului”, a spus Zelenski, informează News.ro.

Preşedintele ucrainean a subliniat că Ucraina şi-a dorit şi îşi doreşte mereu pace. “Până acum, Rusia crede în teroare, rămâne sub efectul iluziitor propagandistice şi încă speră că poate reuşi ceva prin diverse forme de şantaj. Nu va fi aşa.

Trebuie să ne apărăm, trebuie să răspundem oricărei manifestări a terorismului, tuturor bombardamentelor. Din nefericire, avem pierderi. Însă trebuie să luptăm pe toate fronturile, să ne întărim statul cât de mult posibil, să ne păstrăm unitatea şi să atragem şi mai multe ţări în coaliţia noastră antirăzboi.

Cu cât va fi Ucraina mai puternică, cu atât va fi Rusia mai slabă şi, drept urmare, va dura războiul mai puţin.

Şi toţi cei din Ucraina şi toţi cei din lumea liberă trebuie să facă totul pentru ca Rusia şi cei care susţin războiul să plăteaască un preţ şi mai mare pentru teroarea de stat a Rusiei”, a mai afirmat el.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22