WikiLeaks acuză executivul ecuadorian că i-a tăiat accesul la internet lui Julian Assange

E.b. | 18.10.2016

WikiLeaks a acuzat executivul ecuadorian că i-ar fi oprit accesul la internet activistului Julian Assange, care este izolat de mai bine de patru ani în Ambasada Ecuadorului din Londra.

Pe aceeași temă

 
 

De asemenenea, reprezentanţii organizaţiei au învinuit presiunile depuse în acest sens de Statele Unite şi Marea Britanie, care au condamnat dur publicarea unor documente sensibile privind campania lui Hillary Clinton, scrie Reuters, preluată de News.ro.


”Putem să confirmăm în acest moment că Ecuadorul i-a tăiat accesul la internet lui Julian Assagen, la scurt timp după publicarea informaţiilor privind discursurile democratei Hillary Clinton pentru Goldman Sachs”, se arată într-un comunicat al WikiLeaks.


Se pare că incidentul a avut loc duminică după-amiază, după publicarea unor noi e-mailuri controversate legate de Hillary Clinton.


Julian Assange a locuit şi a muncit izolat încă din august 2012 în clădirea ambasaderi Ecuadorului de la Londra. Activistul a primit azil politic în ambasadă, după ce o instanţă britanică a emis un ordin pentru extrădarea sa în Suedia. Autorităţile suedeze vor să-l ancheteze pe acesta cu privire la două acuzaţii de viol şi agresiune sexuală împotriva unor susţinătoare WikiLeaks.


Am activat planurile de urgenţă corespunzătoare”, se arată într-un alt mesaj publicat pe Twitter de WikiLeaks.


Guvernul ecuadorian nu a comentat informaţiile cu privire la oprirea accesului la internet pentru Julian Assange. Însă, ministrul ecuadorian de Externe a precizat că activistul rămâne sub protecţia statului latino-american.

 

”Circumstanţele care au dus la acordarea azilului rămân prezente”, a declarat demnitarul Guillaume Long.


Executivul ecuadorian a susţinut dreptul activistului la libertate de exprimare. Însă, găzduirea lui Julian Assange a dus la răcirea considerabilă a relaţiilor dintre Washington şi Quito.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22