Zelenski anunță descoperirea a încă două gropi comune cu sute de cadavre în Izium

L. G. | 26.09.2022

S-au descoperit încă două gropi care conțin cadavrele a sute de persoane în orașul Izium, pe care Kievul l-a recucerit de la Rusia în această lună, a declarat președintele Volodimir Zelenski.

Pe aceeași temă

Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu difuzat de CBS duminică seara. „Astăzi am primit mai multe informații... Au găsit încă două gropi comune, gropi mari, cu sute de oameni... Este vorba despre (micul) oraș Izium”, a spus Zelenski, citat de Reuters.

 

Autoritățile ruse nu au comentat afirmația lui Zelenski. Moscova neagă în mod regulat comiterea de atrocități în războiul din Ucraina sau că atacurile ar fi vizat civili.

 

„Sancțiunile trebuie să continue. Aceste sancțiuni vor avea un impact politic, dar și financiar”, a mai spus președintele ucrainean.

 

După luni de zile de ocupație rusă, autoritățile ucrainene au descoperit la începutul acestei luni o groapă comună lângă un cimitir dintr-o zonă împădurită din Izium și au lansat o anchetă.

 

Săptămâna trecută, autoritățile au finalizat exhumarea cadavrelor a 436 de persoane. Majoritatea dintre acestea păreau să fi avut o moarte violentă și existau indicii preliminare că 30 dintre ele au fost torturate, a declarat guvernatorul regional.

 

Șaptesprezece soldați au fost, de asemenea, exhumați dintr-o groapă comună din zonă.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22