Zelenski, către G7: Ați întârziat să opriți Rusia. Pentagon:Rusia va ieși mai slăbită și mai izolată

Redactia | 25.03.2022

Rusia va ieşi din conflictul cu Ucraina mai slăbită şi mai izolată, a declarat un înalt oficial al Pentagonului. Vineri, preşedintele american Joe Biden Biden este așteptat să se deplaseze în Polonia.

Pe aceeași temă

Rusia va ieşi din conflictul cu Ucraina mai slăbită şi mai izolată, a declarat un înalt oficial al Pentagonului. Vineri, preşedintele american Joe Biden Biden este așteptat să se deplaseze în Polonia vineri, acolo unde milioane de refugiați au fugit de războiul din Ucraina. Adresându-se joi liderilor G7, președintele ucrainean Volodimir Zelensky a îndemnat națiunile membre să ia măsuri mai puternice, inclusiv un „embargo total” asupra comerțului cu Rusia și crearea de garanții de securitate pentru Ucraina. Zelenski a mulțumit Europei pentru sprijin, dar pe de altă parte, le-a reproșat liderilor că au acționat prea târziu și au ratat șansa de a-l opri pe Vladimir Putin să pornească acest război.

Ucraina ar trebui să fie în Uniunea Europeană în viitorul apropiat, le-a spus președintele ucrainean liderilor europeni la summitul UE de la Bruxelles. Li s-a adresat în urmă cu câteva ore prin videoconferință, după ce ieri a transmis un mesaj și la summitul NATO pentru a cere mai mult sprijin militar. Volodimir Zelenski a mulțumit Europei pentru sprijin. Pe de altă parte, le-a reproșat liderilor că au acționat prea târziu și au ratat șansa de a-l opri pe Vladimir Putin să pornească acest război. Nu întârziați și această decizie, este șansa noastră, a implorat liderul de la Kiev.

"Vreau să vă mulțumesc că sunteți uniți, uniți în jurul nostru. Și apreciem asta cu adevărat. Ați aplicat sancțiuni. Suntem recunoscători. Acestea sunt măsuri puternice. Dar era puțin cam târziu. Pentru că dacă ar fi fost luate preventiv, Rusia nu ar fi declanșat război. Cel puțin nimeni nu știe sigur. Ar fi existat o șansă.

Ați blocat Nord Stream 2. Vă suntem recunoscători, și pe bună dreptate. Dar și asta a venit puțin cam târziu. Pentru că dacă ar fi fost la timp, Rusia nu ar fi creat o criză a gazelor. Măcar era o șansă.

Iar acum, și voi și noi pregătim aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană. În sfârșit. Aici vă cer: nu întârziați! Vă rog! Pentru că în această lună ați comparat aceste lumi și vedeți totul. Ați văzut cine și ce merită. Și ați văzut că Ucraina ar trebui să fie în UE în viitorul apropiat.

Ungaria... vreau să mă opresc aici și să fiu sincer odată pentru totdeauna. Trebuie să decideți singuri cu cine sunteți. Sunteți un stat suveran. Am văzut acest memorial (la Budapesta, n.red.), despre crime în masă. Am fost acolo cu familia mea. Ascultă, Viktor, știi ce se întâmplă în Mariupol? Te rog, dacă poți, mergi pe malul Dunării. Uită-te la pantofii ăia și vei vedea cum se pot întâmpla din nou uciderile în masă în lumea de astăzi. Asta face Rusia astăzi.

Adulți și copii. Bunicii. Mii. Aceste mii de oameni nu mai sunt. Nu este timp să eziți. Este momentul să te hotărăști deja. Noi credem în tine. Avem nevoie de sprijinul tău. Credem în poporul tău. Credem în Uniunea Europeană. Și credem că și Germania va fi alături de noi în momentul crucial", a fost mesajul președintelui Ucrainei.

Rusia va ieşi din conflictul cu Ucraina mai slăbită şi mai izolată, a declarat un înalt oficial al Pentagonului, transmite vineri Reuters.

"Cred cu un grad ridicat de certitudine că Rusia va ieşi din Ucraina mai slăbită decât a intrat în conflict. Mai slăbită din punct de vedere militar, mai slăbită din punct de vedere economic, mai slăbită din punct de vedere politic şi geopolitic şi mai izolată", a declarat subsecretarul pentru politica de apărare Colin Kahl.

Khal a mai spus că un viitor document de strategie de apărare al Pentagonului va declara Rusia o "ameninţare acută". Dar Rusia nu poate reprezenta o provocare de sistem pe termen lung pentru Statele Unite, spre deosebire de China, a adăugat oficialul american.

Totodată, a mai declarat că Rusia este pe cale să îşi epuizeze muniţia ghidată de precizie şi este mai probabil să se bazeze pe bombe nedirijate şi pe artilerie.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22