Zelenski, despre aderarea Ucrainei la UE: Răspunsul la candidatură va fi și viitorul UE

Redactia | 16.06.2022

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski anunţă că a avut discuţii importante cu lideri politici pentru susţinerea candidaturii Ucrainei la aderarea la Uniunea Europeană.

Pe aceeași temă

”Am fost invitat să iau cuvântul la Summitul NATO de la Madrid, precum şi la reuniunea G7”, a anunţat Zelenski în ultimul mesaj postat pe reţelele de socializare.

 Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

 Cele două importante reuniuni au loc în ultima parte a lunii iunie.

 Zelenski a anunţat şi că a discutat cu Boris Johnson: ”Subiectele cheie au fost sprijinul în domeniul apărării şi coordonarea paşilor în ajunul reuniunilor importante din iunie”.

 În plus, liderul de la Kiev a vorbit din nou şi cu Joe Biden despre noul pachet de sprijin anunţat de americani.

 ”Sunt recunoscător pentru acest sprijin, care este deosebit de important pentru apărarea noastră în Donbas. De asemenea, sunt recunoscător pentru mobilizarea ajutorului tuturor partenerilor (...) Am discutat, de asemenea, cu preşedintele Biden despre situaţia tactică de pe câmpul de luptă şi despre modalităţile de accelerare a victoriei noastre. Sancţiuni, politică, cooperare economică - ne pregătim pentru noi paşi”, a adăugat Zelenski.

 Acesta a precizat, în plus, că a avut o întâlnire secială cu liderii din Balcanii de Vest.

 ”Prim-miniştrii din Muntenegru şi Albania au venit la Kiev, iar prim-ministrul Macedoniei de Nord a fost prezent în format video. Ucraina a primit o decizie semnificativă din partea acestor ţări de a susţine statutul de candidat la aderarea la UE pentru noi - trei ţări au adoptat o astfel de declaraţie comună. De fapt, astăzi suntem mai aproape de acest statut cum nu am fi putut nici măcar visa acum câţiva ani. Ucraina a făcut tot posibilul pentru a obţine o candidatură”, a mai spus Zelenski.

 Potrivit acestuia, ”răspunsul la candidatura noastră va fi răspunsul Uniunii Europene nu doar la Ucraina, ci şi la ea însăşi - viitorul lor, viitorul Uniunii Europene”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22