Zelenski: E doar o chestiune de timp până când rachetele Rusiei vor cădea pe teritoriul NATO

Redactia | 14.03.2022

Volodimir Zelenski spune că este doar o chestiune de timp până când asaltul militar al Rusiei asupra Ucrainei se va extinde la membrii NATO, dacă nu instituie no fly zone deasupra Ucrainei.

Pe aceeași temă

„Anul trecut, i-am avertizat clar pe liderii NATO că dacă nu vor exista sancțiuni preventive dure împotriva Rusiei, aceasta va începe un război”, a declarat Zelenski în mesajul video postat, ca în fiecare seară, pe pagina sa de Facebook. „Am avut dreptate. Acum repet, din nou: dacă nu ne închideți cerul, este doar o chestiune de timp până când rachetele rusești vor cădea pe teritoriul vostru. Pe teritoriul NATO. Pe casele cetățenilor din țările NATO”, a avertizat președintele ucrainean, citat de CNN.

 El a menționat și uciderea jurnalistului american Brent Renaud duminică, la Irpin, într-un atac rus: „Un jurnalist american a fost ucis astăzi în regiunea Kievului. Brent Renaud. Colegul său a fost rănit. A fost un atac deliberat al armatei ruse. Ei știau ce fac. Dar nu toată lumea din Occident pare să știe ce fac”, a continuat președintele Ucrainei.

 Zelenski a mai spus că echipa sa continuă negocierile cu Rusia pentru a stabili o întâlnire între el și președintele rus Vladimir Putin.

 „Reprezentanții delegațiilor țărilor noastre vorbesc în format video în fiecare zi. Delegația noastră are o sarcină clară - să facă totul pentru a asigura o întâlnire a președinților, întâlnire pe care sunt sigur că oamenii o așteaptă”, a afirmat Zelenski.

 El s-a exprimat la finalul unei zile marcate de atacul asupra unei baze de antrenament ucrainene, situată la aproximativ 20 de kilometri de Polonia, în apropierea oraşului ucrainean Liov. Potrivit ucrainenilor, aceste bombardamente s-au soldat cu 35 de morţi şi 134 de răniţi.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22