Zelenski, în fața Parlamentului European: Vrem să venim acasă, în Europa

L. G. | 09.02.2023

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a făcut un apel din inimă ca țara sa să devină parte a Uniunii Europene în timpul unui discurs ținut în faața parlamentarilor UE.

Pe aceeași temă

„Aceasta este Europa noastră, acestea sunt regulile noastre, acesta este modul nostru de viață. Și pentru Ucraina, este un drum spre casă, o cale către casa ei", a spus Zelensky, făcând referire la dorința Ucrainei de a adera la Uniunea Europeană.

„Sunt aici pentru a consolida drumul poporului nostru spre casă”, a adăugat el.

Președintele ucrainean a subliniat că Ucraina împărtășește aceleași valori cu Europa, mai degrabă decât cu Rusia, despre care a spus că încearcă să ducă Ucraina înapoi în timp.

A fost un mesaj emoționant menit să încerce să obțină susținerea parlamentarii UE.

Volodimir Zelenski a spus joi, în fața Parlamentului European la Bruxelles, că țara sa, împreună cu Europa, „se apără împotriva celei mai mari forțe antieuropene din lumea modernă”.

De asemenea. el a declarat că Rusia încearcă să anihileze valorile europene, în cadrul unui discurs rostit joi în Parlamentul European reunit la Bruxelles, transmite Sky News.

Zelenski l-a descris pe președintele rus Vladimir Putin ca fiind „un dictator care dispune de resurse și rezerve masive de arme sovietice și de arme provenite de la regimuri dictatoriale – în special din Iran”.

„Pentru a putea lupta astfel, Kremlinul a încercat în mod cinic și deliberat, an după an, pas după pas, să elimine ceea ce noi considerăm a fi valorile noastre în Europa”, a spus el.

„Valoarea vieților umane a fost distrusă în Rusia. Pentru autoritățile de acolo, nimeni nu mai are valoare, în afară de cei care se află la Kremlin și care au la inimă portofelele lor”.

„Cei 140 de milioane de cetățeni ruși pentru liderii Rusiei sunt doar niște corpuri care sunt capabile să poarte arme pentru Rusia.”

El a mulțumit UE pentru abordarea sa „principială și energică” în susținerea Ucrainei.

Zelenski a fost îndelung ovaționat în picioare înainte de a începe să vorbească în fața eurodeputaților.

Înainte de a lua cuvântul, șefa Parlamentului European, Roberta Metsola, a susținut apelul Ucrainei pentru mai multe arme, spunând: „Cunoaștem sacrificiul pe care poporul dumneavoastră l-a îndurat pentru Europa și trebuie să îl onorăm nu doar prin cuvinte, ci și prin fapte”.

Ea a spus că acest lucru ar trebui să includă „avioanele de care aveți nevoie pentru a proteja libertatea pe care prea mulți au luat-o de bună”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22