Zelenski spune că trebuie să înfrunte realitatea și să discute cu Putin

L. G. | 27.05.2022

Președintele Zelenski a spus că Ucraina nu este nerăbdătoare să discute cu Vladimir Putin, dar trebuie să înfrunte realitatea că acest lucru va fi necesar pentru a se pune capăt războiului, conform Reuters

Pe aceeași temă

„Există lucruri de discutat cu liderul rus. Nu spun că oamenii sunt nerăbdători să vorbească cu el, dar trebuie să înfruntăm realitatea de a supravieţui'', a declarat Zelenski în intervenţia sa din cadrul unei conferinţe organizate de un think-tank indonezian, citat de Reuters, preluat de Agerpres.

 

„Ceea ce vrem de la această întâlnire... Ne vrem vieţile înapoi. Vrem să recuperăm viaţa unei ţări suverane în interiorul propriului său teritoriu'', a spus vineri Zelenski.

 

Liderul de la Kiev adăugat că Rusia nu pare să fie pregătită deocamdată pentru convorbiri de pace serioase.

 

În acelați timp, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus vineri că Ucraina este vină pentru înghețarea discuțiilor despre pace dintre cele două țări, susținând că nu este clar ce își dorește Kievul.

 

„Conducerea ucraineană face în mod constant declarații contradictorii. Acest lucru nu ne permite să înțelegem pe deplin ce dorește partea ucraineană", a declarat vineri în cadrul unei convorbiri cu reporterii, Dmitri Peskov.

 

Pe 24 februarie, Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei, Moscova susţinând că este vorba despre o „operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22