De același autor
Departe de a fi aflat din presa, asa cum sustine, de retragerea trupelor romanesti din Irak, Geoana a participat la sedinta din 20 ianuarie cind CSAT a aprobat semnarea Memorandumului de Intelegere intre Romania si Republica Irak, care prevede ca 350 din cei 498 de soldati romani mai ramin in Irak pina la 31 iulie 2009.
Potrivit Memorandumului, pina la aceasta data, trupele romane aveau de efectuat doar misiuni necombatante, urmind ca dupa 31 iulie sa inceapa retragerea completa.
Geoana sufera de o ciudata amezie si in ce priveste Ordonanta de Urgenta numarul 2/2009, prin care a fost aprobat Memorandumul, Ordonanta votata de Senatul condus de insusi Geoana si transformata in Legea numarul 179. Memoria lui Geoana a fost probabil atit de afectata incit a uitat si ca a participat la sedinta in care s-a parafarea actului a fost aprobata, evident, in calitatea sa de presedinte al Senatului si de membru al CSAT, alaturi de colegii sai ministri, de premier si presedinte.
Luat de val, Mircea Geoana a uitat si ca in momentul formarii aliantei cu PDL si a incheierii protocolului chiar el a cerut ca seful Senatului sa devina vicepresedinte al CSAT, aceasta pentru a inclina balanta in favoarea PSD in CSAT. Pofta i-a fost satisfacuta pentru a-l recompesa de pierderea functiei de prim-ministru. Ordonanta de urgenta numarul 224 care legifera miscarea a fost aprobata de Parlament, liberalii contestind-o insa la Curtea Constitutionala.
Nervozitatea lui Geoana mai are o explicatie: daca nu pleca singur ar fi fost dat afara din CSAT, ca urmare a unei decizii in acest sens a Curtii Constitutionale. Potrivit ziaristilor de la Cotidianul, care citeaza surse din interiorul CC, inca de la termenul din 3 iulie se formase in rindul magistratilor opinia ca prezenta sefului Senatului in CSAST incalca legea fundamentala.
Iesirea lui Geoana a fost in registrul cunoscut al acestui politician, adica lipsa de viziune pe termen mai lung de o zi.