Bon curaj, meosio!

Suntem un colectiv de cadre didactice care vă iubim și vă dorim tot succesul din lume, pe calea propășirii învățământului românesc de toate gradele și-n prezent, și-n viitor, fiindcă așa e bine.

Cristian Preda 22.03.2022

De același autor

„De când am auzit că ați fost numit iar ministrul Educației, noi ne-am bucurat nespus, fiindcă v-am susținut de când erați cu domnu’ Ponta de la Pesedeu și cu domnu’ Tăriceanu de la Alde. Nouă ne place și Peneleu, că e partid național. Vă scriem ca să vă rugăm să continuați să apărați cadrele didactice amenințate de toate manevrele adversarilor, care vrea să pedepsească plagiatu’. Ne-a plăcut mult cum i-ați lucrat pe dușmanii noștri conlucrând cu domnu’ Solomon care a băgat, zilele trecute, amendamente la legi pentru ca cine a copiat înainte de 2011 să nu fie judecat cu legile din vremea noastră. Scapă și domnu’ prim-ministru’, nu? Că, săracu’, ce l-au mai atacat ăștia cu plagiatu’, când are atâtea războaie și probleme pe cap și nu-i mai stă lui mintea la doctoratu’ făcut pe câmpul de luptă, când apăra culorile patriei în Afganistan sau unde era el atunci.

Dar cel mai mult ne-a umplut de fericire că ați dat bănuți pe orele remediabile sau cum le zice, fiindcă dacă ați avut 30 de milioane de euro acolo la minister, de ce să nu le dați la oamenii care au muncit onlain? Nu toți colegii au făcut remediabile de-astea, dar trebuia să ia și ei, dacă am luat și noi și toată țara. Vă mulțumim din sufletul nostru de cadre didactice.

Vă mai scriem pentru că am citit că veți face angajări în minister. Ne-a spus inspectorul care a venit la ședința de partid să depunem siviuri că mai luați un subsecretar de stat și mai sunt și 50 de posturi în aparatul propriu, cum a zis el. Noi am vrut și când s-au dat secretarii de stat – cinci sau câți sunt ei – dar doamna președintă de la pesedeu ne-a zis să nu ne băgăm că alea sunt pe algoritm și nu e de nasul nostru algoritmu’. Dar acum, dacă sunt cincizeci, poate că prindem ceva că mâine-poimâine trece mandatu’ și vine iar nebunii de la usereu la guvern și bagă ei de-ai lor. Că veni vorba, am citit în ziare că băiatu’ ăla tânăr de la usereu care a fost secretar de stat e cu dumneavoastră acum, consilier așa mai personal. Noi îl știam de pe vremea când era doamna Andronescu, ce femeie deosebită. Nu știm cum îl cheamă, e ceva cu finlandezii, cu o școală de-asta nordică. Și am citit că acuma nici el, nici dumneavoastră nu mai dați voie la onlain. Bine, la noi în unele comune din județ nici nu s-a făcut onlain, pentru căci nu avem calculatoare de exemplu în orășelul nostru, care a fost comună, decât la primărie și la pompe funebre și la poliție, dar la ultimele două nu se pune problema să apelăm, că nu trimitem copii acolo.

Nu înțelegem cum dați voie la universități să facă ce vor ei, de capul lor. Autonomia asta a stricat multe lucruri în țara noastră, că ce învățământ era pe vremea lui nea Nicu? Dumneavoastră știm că sunteți cu securitatea națională, cu ordinea, cu disciplina, cum era și domnu’ Găbițu Oprea, că tare rău ne pare că a dispărut puțin dânsul, dar poate îl aduceți înapoi. El dădea doctorate și de la noi din județ au fost patru doctori de ordine publică făcuți într-un an, care sunt acuma pe funcții importante. Dar dacă nu mai e el, nu puteți dumneavoastră să le băgați mintea în cap la universitarii ăștia? Că am văzut că și studenții vă fac greve și greutăți. Noi știm că vă pregătiți să candidați la președinția țării să-i luați locul lui Iohannes: ne-a spus un penelist de la dumneavoastră din partidul unde sunteți că el vă susține cu trup și suflet. Deci nu aveți nevoie de greutăți. Țara asta trebuie condusă. Mai ales cu ucrainenii și toate problemele create de Putin cu butonu’ nuclear, nu ar trebui să se dea voie la greve și dezordine.

În încheiere, pentru că zilele trecute a fost ziua Francofoniei și noi am văzut la televizor că ați fost cu domnu’ Iohannes și ați pus o piatră de temelie în curte la Universitatea lui domnu’ Costoiu alt lider care îl iubim mult, vă transmitem în franceză următoarele, cum ne-a spus colega noastră care a făcut specializare la Paris: bon curaj, meosio!”

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22