Raportul si arhiva TVR

Cristian Teodorescu 30.09.2004

De același autor

Adrian Paunescu a mai incasat-o o data. De la inaltimea functiei sale de senator al democratiei, el s-a vazut in ultimele zile scos din arhiva Televiziunii publice in calitate de laudator frenetic al ceausismului. Numai ca, de aceasta data, partidul din care face parte Adrian Paunescu l-a lasat din brate, public si fara echivoc. PSD sustine Raportul TVR pe anul 2003, pe care Adrian Paunescu a reusit sa-l tranteasca in Comisiile parlamentare care se ocupa de ceea ce face Televiziunea publica.
Va mai amintiti ce ditamai taraboiul mediatic a facut Adrian Paunescu inainte de schimbarea Constitutiei? Ca nu stiu ce articol e de neacceptat pentru romani? Pe atunci Paunescu avea o emisiune la un post de televiziune privat de unde arunca petarde personale impotriva modificarilor Constitutiei sustinute chiar de partidul care il bagase in Senat. Cand s-a ajuns la votul din Parlament, Adrian Paunescu a avut grija sa declare ca el va fi "pentru" Constitutie, cu aceeasi voce de bariton cu care se lupta impotriva ei. Pe atunci, Paunescu avea si o emisiune la TVR. Dupa care, Consiliul National al Audiovizualului a emis faimoasa decizie prin care parlamentarii nu mai pot face si pe oamenii de televiziune. Ce putea face Valentin Nicolau dupa o asemenea decizie? Sa-l pastreze pe Adrian Paunescu cu emisiune la TVR sau sa se ia in baza cu CNA? Probabil ca pentru Adrian Paunescu ar fi trebuit ca mai degraba sa dispara TVR decat sa i se ia lui emisiunea. Si, inchipuiti-va, TVR n-a disparut dupa ce poetul-ziarist-senator n-a mai iesit in fata cu emisiunea sa. Daca si-ar fi pus macar o clipa intrebarea de unde li se trage parlamentarilor interdictia de a mai face emisiuni TV, Adrian Paunescu ar fi trebuit sa-si dea seama ca asta ii vine tot din partea partidului din care face parte. Fiindca o asemenea decizie nu s-ar fi putut lua la CNA daca partidul de guvernamant s-ar fi pus de-a curmezisul. Nu-mi vine sa cred ca un om inteligent ca Adrian Paunescu n-a priceput mesajul de la partid. Dar in clipa in care i-a incaput in mana, cum se zice, seful Televiziunii publice, pe care l-a luat la interogatoriu in contul comisiei pe care o conduce, Adrian Paunescu si-a facut numarul. Uitand sau facand-se ca uita ca actuala structura de conducere a TVR a fost binecuvantata de partidul de guvernamant, senatorul l-a facut de doi bani pe presedintele TVR. Ca senatorul PRM George Pruteanu si toti ceilalti reprezentanti ai acestui partid au votat impotriva Raportului TVR, asta, macar, are o logica politica.
Adrian Paunescu e suparat, printre altele, ca TVR nu reflecta in suficienta masura activitatea Parlamentului si in special a Senatului. Sa zicem ca senatorul are dreptate. Lucrurile astea se mai pot discuta, se mai pot indrepta, desi nu prea vad ce poate indrepta TVR din imaginea alesilor. PRM a reprosat TVR totala obedienta fata de partidul de guvernamant. La acest capitol, conducerea institutiei de pe Calea Dorobantilor s-a aparat, prezentand procentele afectate fiecarui partid in parte din spatiile de emisie. Potrivit rezultatelor inregistrate de Agentia de Monitorizare a Presei, TVR ar sta mai bine decat PRO TV si Antena 1 in privinta echidistantei. In cele doua comisii s-au auzit de asemenea voci care au reprosat Televiziunii publice vulgaritatea anumitor emisiuni. Sunt de acord, dar e acesta, totusi, un motiv suficient de serios pentru a respinge intregul Raport de activitate al TVR? Se pot formula recomandari, dar nu dai de pamant cu tot ceea ce a facut timp de un an Televiziunea publica. Dupa ce a obtinut respingerea Raportului TVR in Comisiile de specialitate ale Parlamentului, Adrian Paunescu a izbutit sa starneasca scandal in presa. La randul sau, TVR n-a ramas datoare senatorului, scotand din arhiva imagini de pe vremea cand Paunescu elogia din gros PCR si pe Ceausescu, imagini pe care asprul judecator de astazi al TVR pare sa le fi uitat.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22