Academia salvează România

Dacă n-ați auzit încă de Academia Română (mulți români o confundă cu Academia generalului Oprea sau cu Academia de Poliție) vă asigur că veți tot auzi de ea de acum înainte. Academia s-a pus pe treabă. Țelul urmărit e nobil: salvarea neamului. Dușmani ai țării, luați aminte și vă înfricoșați. Nu mai e de glumă: Academia salvează România.

Lucian Boia 27.02.2017

De același autor

 

Nici nu v-ați dat seama, dar acum câteva săptămâni, țara era în pragul dezmembrării. În mod curios, nici SRI, nici SIE, nici CIA, și nici Mossadul, nu observaseră ce se pregătește României. Complotul a fost identificat și denunțat într-un Apel, devenit deja istoric, semnat de cam jumătate din membrii Academiei și lansat sub titlul, ”Identitate, suveranitate și unitate națională”. Simțindu-se descoperiți, conspiratorii au fugit care încotro, nu li se mai dă de urmă, ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Noi știm că era cât pe ce să se întâmple, scrie negru pe alb în Apelul academicienilor.

 

Printre acțiunile îndrepate direct ”împotriva statului și poporului român”, Apelul identifică, pe primul loc, ”rescrierea tendențioasă, lacunară sau chiar mistificatoare a istoriei”. Li se cere ”instituțiilor abilitate” ”să vegheze și să acționeze pentru a preveni, pentru a contracara și atunci când se încalcă legea, pentru a pedepsi toate diversiunile și agresiunile la adresa identității, suveranității și unității naționale a României”.

 

Cum s-ar zice la pușcărie cu istoricii mistificatori! Dacă afirm, de pildă, că Burebista nu avea pe deplin o conștiință națională românească, cine știe să citească printre rânduri înțelege imediat unde bate o asemenea afirmație: minimalizând coeziunea națională a statului dac, lovesc în fapt în unitatea de azi a României. Și atunci? Atunci, stați și veți vedea. Vor interveni ”instituțiile abilitate”. Să prevină, nu mai au cum. Să contracareze, poate, nu știu în ce fel, treaba lor. Și mai potrivit fiindcă, orice s-ar zice, calomnia e gravă, ar fi să mă pedepsească. Ce spuneți: doi ani, cu suspendare? La fel ca domnul Dragnea, mă simt onorat. Spre deosebire însă de renumitul om politic, promit că nu voi recidiva. Gata, mi-am băgat mințile-n cap. Aveți dreptate: Burebista a fost un mare Român!

 

Nu știu însă dacă domnii de la Bruxelles vor scăpa atât de ieftin. Este clar că se fac vinovați de știrbirea suveranității României. Domnule Junker, domnule Tusk, și toți ceilalți, ați cam încurcat-o. Patru ani, fără suspendare, asta vă prezic. Dacă nu vă plac închisorile noastre, puteți alege să-i petreceți într-o închisoare belgiană.

 

Încă nu s-au stins ecourile celebrului Apel, că Academia lovește din nou. De data asta, ni se livrează un proiect de dezvoltare a României sau cam așa ceva. Punctul central al chestiunii (cel puțin așa am văzut la televizor) este impiedicarea tinerilor de a mai ieși din România. Foarte bine, să se coacă puțin la minte și apoi mai vedem dacă le dăm sau nu pașaport. E vorba, mai precis, despre absolvenții diverselor facultăți, care, după ce își încheie studiile, nu știu cum să fugă mai repede din țară.

 

Academicienii susțin că odată ce statul român a cheltuit pentru școlarizarea lor, ar trebui să fie obligați să rămână aici. Să fie dați în consemn la frontieră! Sau, ca măsură alternativă, dacă vor cu tot dinadinsul să plece, ducă-se pe pustii, să nu mai auzim de ei, însă nu înainte de a-și achita școlarizarea până la ultimul bănuț.

 

Soluția asta mi se pare echitabilă și aș propune generalizarea ei. Să se aplice nu doar absolvenților de facultate, ci tuturor românilor, trei milioane sau câți or fi cei ce au plecat sau vor mai pleca din țară. Toți și-au făcut studiile în România, dacă nu o facultate, măcar liceul sau clasele primare. Să plătească fiecare tot ce e de plătit. Dacă nu, să facă bine și să se întoarcă în România, fiindcă și așa avem șomajul destul de scăzut.

 

Mor de curiozitate: ce ne-o mai pregăti Academia pentru săptămâna viitoare?

 

Articol preluat contributors.ro

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22