Sunt un "boc" cu creasta, ca-s presedinte

Traian Basescu 03.08.2004

De același autor

Dan Ioan Popescu si-a aratat muschii fata de Adrian Nastase

In campania electorala ati zis asa: "Dati-mi un Consiliu!"... si vi l-am dat.
Mi l-ati dat. Si bine-ati facut.

Dar nu ne-ati spus ce fel de consiliu vreti, ca vad ca asta nu prea va e bun. Din nou e scandal la primarie.
Ba da, doamna, e foarte bun. In consiliul asta, in doua sedinte, au fost aprobate foarte multe hotarari pe care nu am reusit sa le trec in mandatul trecut: a trecut hotararea pentru constructia parking-ului de la Gara de Nord, a trecut hotararea pentru programul de strazi (refacerea a 1.800 de strazi, program in valoare de 500 de milioane de euro), cea pentru modernizarea tramvaielor. Deci, multe lucruri pe care n-am putut sa le trec in mandatul trecut acum au fost adoptate.

Totul pana la Pasajul Basarab.
Totul pana la pasaj. Dar, hai sa fim seriosi. Cei doi-trei consilieri PSD care au votat celelalte proiecte puteau sa voteze si proiectul pasajului. Nu exista explicatie, argumentele lor sunt subrede, cum ca nu ar fi de acord cetatenii din zona. Dar la fel ar putea sari si locatarii din blocurile de langa Gara de Nord, care ar putea sa spuna "nu-mi face mie santier cu parking-ul aici".

Impotrivirea consilierilor PSD a venit dupa ce guvernul a dat un comunicat prin care anunta ca este de acord cu lista de proiecte in care este si pasajul. De ce?
Cred ca exista o singura explicatie serioasa, din punct de vedere politic, si mai este una economica. Explicatia politica este legata de disputa surda dintre Adrian Nastase si Dan Ioan Popescu. Dan Ioan Popescu a vrut sa discrediteze pozitia, sa spunem, relativ deschisa pe care Nastase a avut-o fata de Primaria Capitalei, recunoscand ca, daca sunt proiecte cuprinse in programul cu care eu am castigat alegerile, ele trebuie sa se faca si nu se impotriveste lor. Interesant: cu o sedinta inainte, unde au fost prezentate celelalte proiecte, ele s-au votat, iar dupa discutia mea cu Adrian Nastase, singurul proiect care ramasese sa mai fie aprobat - cel cu pasajul - a fost blocat din nou. Este clar ca aici a intervenit o decizie politica interna in PSD, iar Dan Ioan Popescu si-a facut datoria de a-si arata muschii nu fata de bucuresteni, ci fata de Adrian Nastase.

Ce este de facut in situatia asta? Pentru ca, daca se reediteaza certurile din Consiliul Primariei, e ca si cum am fi votat degeaba.
Haideti sa nu dramatizam, pentru ca in aceasta imprejurare e vorba de votul a doua treimi din consilieri. La televizor s-a vazut ce putea sa se vada: un grup de presiune care pe toata campania electorala a "militat" impotriva Aliantei D.A. Acest grup a fost adus de cei de la PSD sa faca acelasi taraboi si-n sala, uitand ca sutana obliga la smerenie, la decenta, la bun simt.

La televizor putea fi vazut un popa foarte agitat.
Sunt unii exponenti ai Bisericii Ortodoxe care sunt tentati de jocuri politice. In problema pasajului ce urma sa se construiasca in zona Basarab, intervin insa si interese materiale care se manifesta ca intr-un sistem tipic mafiot. Intre Gara Basarab si intersectia cu Orhideelor exista acum acele zone comerciale care se numesc IDM. Proprietarii acelui complex de spatii de vanzare sunt extrem de interesati sa nu se construiasca pasajul, pentru ca mare parte din trafic va trece pe deasupra lor. Mai este o firma care are o constructie ilegala majora, este o sectie de productie (Condem), unde Adrian Nastase a facut prima vizita dupa ce s-a instalat ca premier al Romaniei, in 2001. Acea firma care face confectii metalice are hala construita ilegal pe terenul municipalitatii, situata chiar pe breteaua de coborare de pe pasaj. Constructia pasajului ma obliga la demolarea acelei constructii ilegale. Aceste interese si nu numai, din punct de vedere economic, in mod categoric s-au manifestat si se manifesta in sistem tipic mafiot. Adica cel care are interese economice in zona plateste niste politicieni ca sa blocheze lucrari de dezvoltare. Ce-ar fi daca toti bucurestenii ar face asa, cum a facut preotul de la biserica Sfanta Vineri? Daca, de cate ori se construieste ceva in Bucuresti, cei "incomodati" ar sari in sus? Toti stiu ca orasul trebuie sa se dezvolte, rabda un an-doi, cat dureaza constructia. In programul meu acest proiect exista, este programul cu care am castigat alegerile, si e bine prezentat. Chiar au fost dispute. Aduceti-va aminte ca d-l Geoana sustinea ca pasajul trebuie construit pe sub pamant - o imposibilitate tehnica, desi au existat din pacate si arhitecti (nu constructori, nu ingineri, doar arhitecti) care au spus "sigur, merge si pe dedesubt", uitand ca acest pasaj trebuie sa aiba bretele de degajare, care sa faca legatura cu toate marile bulevarde peste care trece.

Ce se intampla acum cu acest proiect?
Va trebui sa se faca.

Scria in Adevarul ca sunt niste bani pe care deja i-ati cheltuit...
Nu. Am cheltuit pe proiectare...
...bani pe care ar trebui sa-i dati inapoi.
Nu, am castigat la Curtea de Conturi. Sigur, eu nu ma refer la ziar, dar coruptia sa stiti ca atinge in egala masura si un politician, si un ziarist. Si unii, si altii pot fi platiti. Pe acel ziarist o sa-l invit in trafic la iarna, cand da prima zapada, in zona Gara Basarab-Gara de Nord-Bulevardul Orhideelor, si sa scrie el un articol in care sa explice de ce nu trebuie construit pasajul. Nu va avea decat o varianta: ori sa spuna ca a gresit, ori sa spuna cati bani a luat ca sa discrediteze aceasta investitie.

Deci credeti ca proiectul se va face.
Se va face, pentru ca orasul se sufoca. Dar depinde de voturile a doua treimi din Consiliu.
Imi lipseste un vot.
Dar nu-l aveti. Cum il procurati?
Eu cred ca el va trebui obtinut prin intelepciune. Sigur, am ratat o ocazie: vine vicepresedintele Bancii Europene de Investitii pentru a analiza, impreuna cu mine si cu specialistii din Primarie, proiectele ce trebuie finantate si, din pacate, din lista de proiecte nu voi putea sa spun ca face parte si pasajul, pentru ca nu a fost votat de Consiliu. Asta inseamna ca ratam board-ul din luna noiembrie in care ar fi trebuit votata finantarea, pentru ca la anul sa incepem constructia.

A trecut prin Consiliu hotararea legata de spalatul trotuarelor, dar si aici sunt foarte multe dispute. Cine plateste apa, cine cumpara detergentul, cine spala, pentru ca noi plecam in weekend, daca spal miercuri, pana sambata mizeria e la loc... Ati avut in vedere toate lucrurile astea?
Sa discutam in primul rand problema apei. Intrebarea "cine plateste apa daca spalam trotuarul?" a fost pusa si de un consilier care era impotriva acestei masuri. E ca si cum ai intreba cine plateste apa cu care ma spal ca sa fiu curat. Toti trebuie sa avem curat in fata casei. Curatenia orasului este rezultatul curateniei fiecaruia dintre noi. Nu spune nimeni ca un bucurestean trebuie sa spele carosabilul, pe ala in spala Primaria. Nu spune nimeni ca un bucurestean trebuie sa spele in fata teatrului, sa spele in fata hipermarketului Carrefour, ci regula spune ca pur si simplu sa spalam in fata casei. Acolo unde ies in trotuar, unde intru, sa fie mai putin praf. Va invit, dupa ce plecati de la mine, sa mergeti pe Bulevardul Magheru, pe Calea Victoriei, unde vreti dvs. si veti vedea cat de curat este carosabilul si cat de murdar trotuarul.

Zona pietonala: Covaci, Selari, Blanari

Cum veti face? Veti da amenzi?
Da. Pentru persoanele fizice, amenzile sunt intre 1 si 5 milioane de lei, pentru persoanele juridice, amenzile sunt intre 5 si 50 de milioane de lei.
Cand veti amenda, in zilele de sambata?
S-a ridicat intrebarea: "de ce trebuie sa facem sambata, cand eu sunt in weekend?". Daca am fi stabilit, pentru populatie, o zi in cursul saptamanii, s-ar fi spus "suntem la serviciu". Pana la urma, aceasta practica ne si solidarizeaza. Daca eu sunt plecat in weekend-ul acesta sau doua weekend-uri la rand, o sa spele vecinul pentru mine. El pleaca in celelalte weekend-uri, o sa spal eu pentru vecin. Daca nu pot, platesc pe cineva s-o faca, pentru ca, daca sunt un om care plec in weekend, inseamna ca am si 200.000 de lei sa dau unui prapadit sa spele el pentru mine. Categoric, scuza asta nu exista. De ce am pus un program fix, sambata de la ora 7 la 12? Ca sa poata fi controlata masura. Sa nu se spuna "eu am spalat vineri, sau miercuri". Nu. Noi toti ne facem curatenie generala in oras sambata, de la 7 la 12. Dupa ce se vor invata oamenii, nu va mai fi nevoie de amenda, pentru ca o sa ne placa cand vom vedea ca e curat.

Exista inca multi oameni care n-au contracte cu Salubritatea si care arunca gunoiul in strada.
Situatia se va reglementa. Tot prin aceasta hotarare de consiliu, care intra in vigoare pe 15 august. Dupa data de 30 august - limita de timp pentru ca orice gospodarie din Bucuresti sa incheie contract de salubrizare pentru gunoiul menajer -, incepand cu 1 septembrie, unde nu vom gasi acest contract, hotararea stabileste amenzi de la 5 la 10 milioane de lei.
Veti da de niste curti cu oameni sarmani care isi arunca gunoiul unde apuca.
Contractul de salubrizare e mult mai mic, e 25.000-30.000 de lei pe luna.
Dar ei au venituri de 1,5 milioane...
Au alternativa: ori traiesc curat in Bucuresti, ori pleaca din Bucuresti. Pana la urma, putem ajunge la concluzia ca in Bucuresti nu poate locui oricine. Si mie mi se pare corect asa. Daca n-ai bani sa platesti salubrizarea, 25.000-30.000 de lei pe luna, sa-ti ia gunoiul societatea de salubrizare si in numele acestui "n-am bani" arunci gunoiul unde-ti vine prin Capitala, daca n-ai bani sa platesti apa cu care speli cei cativa metri patrati din fata casei, inseamna ca n-ai ce sa cauti in Bucuresti. Te duci la tara, unde-i pamant si nu trebuie sa speli nimic si unde arunci gunoiul in spatele casei. Cel putin deocamdata. Dar aici este Bucuresti, iar eu sunt primarul unui oras, nu al unui catun.

Ne-ati spus in timpul campaniei electorale ca faceti Lipscaniul. Cand?
Nu numai Lipscaniul, toata zona istorica. Contractul de consultanta a fost castigat de o firma britanica si se lucreaza in tot acest an. La anul, in primavara, desi pregatirea documentatiei de executie va fi in iarna, vom deschide santierul acolo pentru refacerea tuturor strazilor, incepand cu refacerea infrastructurii subterane. Contractul implica si mobilier urban, cu acelasi design ca-n perioada interbelica, ca si un sistem de iluminat identic cu cel din perioada interbelica. Desigur, cu 220 de volti tensiune... Dar am o veste proasta: pe Covaci, pe Selari, pe strada Franceza, pe Blanari nu se va mai putea circula cu masinile, va deveni zona pietonala.

Dimpotriva. Asta e o veste foarte buna.
Pentru dvs., dar uitati-va la multi dintre noi care vrem sa urcam cu masina si-n birou... O sa vedeti un tip de reactie care va fi masurabila cu cea din zona istorica, incepand cu 1 septembrie, cand se va interzice accesul masinilor in parcul Herastrau. Veti vedea atunci ce tipete si ce condamnari cu manie proletara, ca e dreptul omului sa mearga pana la restaurant cu masina, cand eu ii spun ca e dreptul nostru sa ne plimbam in parc.
In toiul acestei veselii generale de dupa alegerile locale, Valeriu Stoica a facut public proiectul lui, despre care a spus ca e urgent, proiect care prevede unificarea PNL cu PD. Ati avut doua argumente contra, si as vrea sa le luam pe rand.
Nu ma limitati doar la doua, au fost mai multe. A fost prima reactie. Sunt valabile si acelea, dar si multe altele.

Dvs. tineti la puritatea doctrinara, social-democratia, in speranta ca la alegerile din toamna o sa recuperati masiv din social-democratia "sanatoasa", sa spunem, care se afla acum la PSD. Numai ca dvs. alergati cu PSD-ul (indiferent cum s-a numit inainte) de foarte multi ani pe acelasi culoar. Problema inca se mai punea la un moment dat, dar, de vreme ce PSD este in Internationala Socialista ca interlocutor de baza, ma intreb ce sanse aveti si cat de realist este gandul dvs.
Putem discuta si acest lucru, doctrina este un argument serios, dar eu as discuta in primul rand oportunitatea. Este un moment prost ales sa discuti un asemenea subiect. Cea mai mare eroare a lansarii pe piata publica a acestei idei vine in primul rand din oportunitate. Un moment prost ales, asta-i expresia care reprezinta cel mai bine ceea ce cred.
Deci nu continutul... Continutul este mai mult decat discutabil, dar momentul este prost ales. Mai sunt trei luni pana la alegeri. Cine-si imagineaza ca fuziunea dintre doua partide este o chestiune care se face ca la schimbarea orei - trecem la ora de vara sau de iarna, insemnand ca ai dormit o ora mai mult sau mai putin...

Stoica precizeaza etapele unificarii. Nefezabile.
Intentia, vointa politica si realizarea tehnica...
Vorba aceea: de la vointa pana la putinta... Sunt structuri gigantice. Ganditi-va ca numai structurile organizatorice ale Partidului Democrat includ peste 45.000- 50.000 de oameni, in afara de membri. Sa le spui la 45.000 de oameni "de maine nu mai esti social-democrat, esti popular!" De ce? Pentru ca asa am stabilit eu, discutand cu batranul Stoica. E ca si cum i-ai spune cuiva "fii fericit, de maine ai alta nevasta!". Cum merge? E greu!
Dar de ce n-ar spune: "ce bine-mi pare! Am scapat de urata".
Sunt si destui care nu si-o doresc, ca structura, ca posibilitate organizatorica. Iar varianta "fuzionam intai la centru si, in timp, si in teritoriu" e absolut aberanta.
In proiectul Stoica se arata clar ca mai intai trebuie formulata intentia de unificare, lasand structurile asa cum sunt, apoi e nevoie de vointa politica...
Haideti sa fim cinstiti: nu exista aceasta vointa politica. Daca ar exista in mod real, s-ar fi facut fara invitatie, dar ea nu exista nici la nivelul liderilor, nici la nivelul organizatiilor, nici la nivelul membrilor. Asta e una din marile probleme. Dar este interesant ca, in momentul in care s-a constituit Alianta, ideea fuziunii a fost discutata. S-a spus atunci ca o faza intermediara in procesul unificarii ar fi chiar constituirea Aliantei.
Acest tip de abordare a venit strict din partea unora dintre membrii PNL, dar ea a fost respinsa categoric public si de mine, si de colegii mei, ori de cate ori ea a aparut ca varianta. Si d-l Pacuraru, si d-na Mona Musca, mai multi au avansat aceasta varianta, dar a existat intotdeauna o reactie extrem de prompta din partea Partidului Democrat. Pentru ca noi ne-am angajat sa costruim o alianta si nimic mai mult. Cu un protocol semnat pana in 2008. Ca om politic - si, va rog sa-mi permiteti sa spun, cu oarecare experienta -, cred ca proiectul nu este oportun. Eu cred ca forta acestei Aliante consta exact in faptul ca reuseste sa puna la un loc un partid liberal si un partid social-democrat modern. S-ar putea ca o fuziune sa nu-i dea tot atata forta. Nu stie nimeni cati dintre cei care voteaza Alianta o voteaza pentru ca in aceasta Alianta este PD-ul, cati dintre cei care o voteaza o fac pentru ca in aceasta Alianta este PNL-ul si cati o voteaza pentru ca este o alianta alternativa la PSD.

Ma fac garantul unei guvernari unitare a Aliantei

Va pot da un raspuns la acest tip de rationament. Acolo unde Alianta a mers impreuna, fara sa se mai vorbeasca de PD sau de PNL, si anume la Bucuresti si la Cluj, a avut un scor foarte bun. Sunteti de acord?
De acord, dar cu retineri. Si o sa va spun de ce. Uitati-va la votul politic de la Cluj - n-a fost atat de mare. Sub sigla Aliantei au candidat la Cluj si la Bucuresti doi oameni care aveau oricum un portofoliu de simpatie extrem de ridicat. Daca la Bucuresti, prin mediatizarea comportamentului majoritatii pesediste din fostul Consiliu, bucurestenii au vrut sa dea primarului si un Consiliu general majoritar, la Cluj succesul este legat in primul rand de personajul care a candidat.
Asta este marca localelor, persoana influenteaza votul.
Daca vreti sa fiu foarte sincer, eu cred ca tot as fi castigat la Bucuresti, chiar daca mergeam numai in numele PD. N-as fi avut un Consiliu majoritar PD, dar tot as fi castigat la Bucuresti, iar Emil Boc tot ar fi castigat la Cluj, si daca mergea pe PD. Dar haideti sa nu fetisizam cele doua succese politice si sa spunem ca Alianta ar fi avut candidati comuni peste tot. S-ar putea, dupa parerea mea, ca existenta chiar a celor doua partide, ca structuri bine definite in interiorul Aliantei, sa fie cheia succesului Aliantei. In noiembrie.

As vrea sa ma intorc la ceea ce va intrebasem mai devreme. Dvs. credeti ca veti recupera culoarul social-democrat in Romania?
Da.
Ii subestimati pe cei de la PSD.
Nu, nu ii subestimez deloc.
Si acolo exista oameni buni.
Il vom echilibra, sau exista sansa echilibrarii si noi avem obligatia sa nu lasam electoratul social-democrat strict in mana lui Adrian Nastase si a PRM-ului, pentru ca electoratul PRM vine tot din nucleul dur al sistemului trecut. Votantii PRM sunt tot electorat de stanga. Ar fi o mare eroare, dupa parerea mea, sa nu ne dam sansa de a recupera cat mai mult din electoratul de stanga care este in evolutie, nu din structurile PSD.
Dvs. ati guvernat intre '96-2000 intr-o alianta care s-a facut asa cum s-a facut atunci si...
Daca imi permiteti, intr-o mare coalitie. Asta e alianta intre doua partide.
Ce-a iesit din acea guvernare am vazut. Ati fost capul rautatilor, ati daramat tot ce s-a putut darama in jur...
...tot ce era de proasta calitate.
In guvernarea pe care o pregatiti acum n-o sa vedem certuri la televizor, lovituri pe la spate, un Basescu clonat in guvern care tipa si rastoarna totul cu picioarele-n sus? Cine ne da noua garantia unei bune guvernari, mai ales ca avem miza lui 2007? S-a pus ceas la Universitate, o sa tacane pentru dvs. din noiembrie...
...pentru noi toti tacane...
Guvernantii in principal sunt responsabili.
Eu am alta teorie: integrarea nu va fi o reusita, chiar daca va fi o decizie politica, pana cand nu vom fi constienti ca noi toti ne integram, si nu doar guvernul.
Dar guvernul dirijeaza acest proces.
De acord. Eu ma fac garantul, eu, rebelul, ma fac garantul unei guvernari unitare a Aliantei. Eu, impreuna cu Stolojan. Dar, pentru ca eu am antecedente intr-un razboi cu un premier incapabil, eu va garantez ca va fi o guvernare solida, asezata pe sustinerea Aliantei.
Asadar, conditia ar fi un premier capabil.
Vreti sa ma intrebati cine va fi premierul.
Nu va intreb asta. Am aflat ca unitatea de masura a calitatii unui politician a devenit "bocul". Si va intreb: cati "boci" are Videanu?
Videanu are jumatate de "boc", n-are unul intreg.
Are vreunul un "boc" intreg?
Eu sunt singurul cu un "boc" intreg.
Si Boc, cati "boci" are?
Unul are si el, amandoi avem cate unul, dar eu sunt un "boc" cu creasta, ca-s presedinte.

Am preferat sa am un mandat corect, si nu unul placut

Sunteti constient ca, daca o sa castigati alegerile, aveti in mana sansa Romaniei pentru integrare?
Eu sunt constient ca, daca Alianta va avea onoarea sa dea Romaniei guvern incepand cu noiembrie 2004, nu va mai fi permisa nici o tergiversare de la a spune romanilor: "Romani, s-a terminat reforma". Alianta, daca va castiga, va trebui sa reuseasca sa realizeze cel mai performant guvern din '90 si pana acum, guvernul care sa aplice ce-au negociat prost actualii guvernanti, sa indeplineasca toate conditiile ca, la 1 ianuarie 2007, Romania sa intre in Uniunea Europeana. Ceea ce inseamna ca, inainte de 1 ianuarie 2007, Romania trebuie sa fi terminat tranzitia. In Romania va trebui sa fie o Justitie in care oamenii sa aiba incredere, va trebui sa fie o economie de piata care sa functioneze in mod real, va trebui sa fie un mediu de afaceri similar mediului de afaceri din orice tara din Uniunea Europeana, va trebui sa existe o disciplina comportamentala atat a politicienilor, cat si a natiunii. Va trebui ca tuturor sa ne iasa din cap - si politicienilor, si cetatenilor Romaniei - ca putem pacali pe cineva. Va trebui sa invatam demnitatea, si guvernantii, si populatia, si va trebui sa intelegem ca prima prioritate este sa se guverneze pentru interesele unei natiuni, nu dupa comenzi externe. Bunele relatii internationale pot fi intretinute in doua moduri: stand vertical, dar pentru asta trebuie sa ai realitatea evolutiei pozitive la tine acasa; sau, cand nu esti in stare sa-ti faci treaba la tine acasa, stai cu coloana vertebrala plecata si devii un yes-man, chiar daca te numesti presedintele sau primul-ministru al Romaniei.

Ce garantie avem noi ca, daca se instaleaza guvernarea Aliantei, nu o sa vedem baroni de la Dreptate si Adevar?
Nimeni nu poate da astfel de garantii.
Dar dvs. sunteti sef de partid, si i-ati reprosat lui Adrian Nastase ca nu i-a eliminat pe baronii PSD.
Nimeni nu poate da astfel de garantii. Ce va pot garanta insa este ca vom actiona in orice moment vom avea semnale ca acest lucru se intampla cu oamenii nostri din administratia locala. Si, pentru a credibiliza afirmatia pe care o fac, v-as aduce aminte ca, in 2003, in primavara, Partidul Democrat si-a scos toti consilierii din administratia locala care aveau afaceri cu respectiva administratie, iar la Bucuresti, din toamna anului 2002, opt consilieri au fost pusi in fata optiunii: ori consilieri, ori afaceri cu primaria. Am pierdut atunci enorm, am pierdut 186 de consilieri municipali si judeteni (nu mai vorbim de consilieri comunali, unde totusi nu s-a pus problema atat de acut, dar avea SRL si facea araturi si era si consilier). Avem deci o proba facuta cand ne era mai greu. Cum sa n-o facem dac-am fi la putere? A avut loc un proces de curatare a partidului la care eu am tinut foarte mult, el va fi finalizat acum, o data cu listele parlamentare, pentru ca s-a confirmat: generatia tanara de politicieni este cea pe care electoratul o gireaza. Sigur, avem un criteriu statutar pe care trebuie sa-l respectam si, conform deciziilor noastre anterioare, organizatiile care au procentaj peste media partidului au libertatea sa-si stabileasca candidatii. La organizatiile sub media partidului intervine Biroul Permanent. Dar interventia va fi strict pe persoane, si nu pe dreptul lor de a-si nominaliza oamenii din judet, nu le voi trimite pe nimeni de la centru.
Eu cred ca a existat o parte buna a faptului ca in primul mandat de primar ati fost in opozitie totala cu PSD. Mai multi spuneau ca Basescu nu are incotro decat sa fie corect. V-a prins bine asta?
Eu pot sa va spun ca as fi putut cu multa usurinta sa fiu intr-o buna intelegere cu majoritatea PSD, sa fim toti fericiti. Nu e caracterul meu sa fiu incorect, pentru ca as fi putut avea un mandat atat de placut! Am preferat sa am un mandat corect, si nu unul placut. Si cred ca a fost bine, si nu numai pentru mine.

Interviu realizat de Rodica Palade

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22