Cinemascop – festivalul de film din Eforie Sud

Fara Autor | 24.07.2018

Pe aceeași temă

Între 1 și 5 august, la Grădina de Vară din Eforie Sud are loc festivalul Cinemascop, care oferă 6 proiecţii de film, intrare liberă, ateliere pentru copii, bere gratis, dar şi un food truck cu mâncare mexicană şi vin.

Miercuri, prima zi de festival aduce filmul italian Ever Been to The Moon? (r. Paolo Genovese, 2015),  o comedie romantică despre o jurnalistă de modă celebră care moștenește o fermă în sudul Italiei. Deși aceasta călătorește acolo pentru a o vinde, lucrurile nu merg conform planului.

Ziua de joi vine cu un film românesc – Acasă la tata (r. Andrei Cohn, 2015). O dramă-comedie care are în distrbuție actori precum Alexandru Papadopol, Andi Vasluianu, Florin Zamfirescu și Ioana Flora. Îl vom urmări pe Robert, un poet și jurnalist cunoscut, stabilit în București, care se întoarce în orașul natal, iar pe o durată de 24 de ore el este nevoit să își confrunte trecutul, într-un efort teribil de a-și renegocia prezentul.

Vineri este ziua cea mai lungă, când pot fi văzute două filme. Primul, de la ora 20:30, este As We Were Dreaming (r. Andreas Dresen, 2015), a cărui acţiune se petrece după căderea zidului Berlinului, când o gașcă de patru băieți – Dani, Rico, Mark și Paul – se îndrăgostesc de muzica tehno și încep să experimenteze o grămadă de lucruri noi și totodată, ilegale. De la ora 22:30 este proiectat Heavenly Shift (Márk Bodzsár, 2013), un film maghiar ce urmărește o echipă de paramedici care se confruntă cu dilema de a „ajuta oamenii să moară” pentru bani, serviciul de ambulanță aflându-se într-o strânsă legătură cu un antreprenor de pompe funebre.

Sâmbătă este o zi specială, deoarece proiecţia va avea loc în prezenţa regizorului. Andrei Creţulescu vine la Cinemascop odată cu filmul său de lungumetraj de debut, Charleston. Comedia neagră care îl are pe Șerban Pavlu în rol principal, împreună cu Radu Iacoban, spune povestea a doi bărbaţi şi a femeii pe care amândoi au iubit-o şi pierdut-o. 

Cinemascop se încheie cu filmul In the Fade (r. Fatih Akin, 2017), o proiecţie specială din partea Festivalului Filmului European. Acesta este câştigător al Globului de Aur pentru cel mai bun film străin, iar cea care joacă rolul principal, Diane Kruger, a luat premiul la Cannes pentru cea mai bună actriţă. Drama spune povestea Katjei, care caută dreptatea în urma pierderii soţului şi copilului ei.

Intrarea la festival este liberă, începând cu ora 17:00, când cei mici sunt bineveniţi la ateliere de pictură, desen şi modelaj, iar înainte de începerea proiecţiilor spectatorii primesc o bere din partea casei. Filmele vor începe de la ora 21:00, mai puţin vineri, când programul include două lungmetraje, primul de la ora 20:30, iar cel de-al doilea de la ora 22:30.

Festivalul Cinemascop este organizat de Centrul Ceh Bucureşti și EUNIC România.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22