DoR #7 (I)

Razvan Braileanu | 01.11.2011

Puterea este tema principală a numărului 7 (toamna, 2011) al Decât o Revistă, „un trimestrial independent despre ce gândim, ce vrem, ce facem“.

Pe aceeași temă

Puterea este tema principală a numărului 7 (toamna, 2011) al Decât o Revistă, „un trimestrial independent despre ce gândim, ce vrem, ce facem“.

„Am ales tema acestui număr, pe de-o parte, ca tribut adus puterii cuvintelor şi poveştilor. Dar am încercat să nu cădem în capcana de a da cuvântul doar celor puternici. Istoricii spun că oamenii care deţin puterea deţin povestea. Experienţa însă ne învaţă că lucrurile pot sta şi invers“, scrie Cristian Lupşa în editorialul care deschide revista.

Printre materialele consistente din DoR #7 găsiţi un portret al Monicăi Macovei, o evocare a lui Alex. Leo Şerban, un profil al rapperului Guess Who, un reportaj despre protestele din vară de la Atena, văzute prin ochii lui Gabriel Dobre, un eseu în care Cosmin Alexandru vorbeşte despre curajul de a renunţa la putere într-un grup, sperând că asta te va face mai puternic, povestea lui Laurenţiu Olteanu, care şi-a câştigat libertatea când a plecat din România şi a putut să-şi trăiască fără teamă propria sexualitate, precum şi un impresionant articol despre saga urşilor din România şi despre vânătorile lui Ceauşescu, preluat din The Atlantic şi actualizat.

Aceasta este doar prima parte a numărului 7 din Decât o Revistă. „DoR #7 are o naraţiune proprie. Am dat în lucru o mulţime de materiale şi, când ne-am dat seama că ne îndreptăm spre o revistă de peste 250 de pagini, am hotărât s-o împărţim în două volume (ne-a inspirat şi ultimul film din seria Harry Potter). Volumul 2 va apărea în decembrie“, scrie Cristian Lupşa.

Decât o Revistă costă 25 de lei şi se găseşte în toată ţara în reţeaua Cărtureşti, magazinele Inmedio şi Relay, magazinele online Okian.ro şi Elefant.ro, precum şi la o serie de distribuitori, a căror listă este disponibilă pe site-ul www.decatorevista.ro.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22