Fanaticii

Razvan Braileanu | 29.11.2011

Vlad Mixich practică un jurnalism care depăşeşte urgenţa actualităţii şi merge dincolo de imediatul care ne asaltează zgomotos de pe ecranele TV şi din paginile tipărite sau virtuale ale ziarelor.

Pe aceeași temă

Vlad Mixich practică un jurnalism care depăşeşte urgenţa actualităţii şi merge dincolo de imediatul care ne asaltează zgomotos de pe ecranele TV şi din paginile tipărite sau virtuale ale ziarelor.

Recent, la Editura Humanitas, a apărut Fanaticii, o carte care adună la un loc „portretele a zece oameni cu vocaţie“, publicate de Vlad Mixich în Esquire, Decât o Revistă şi pe HotNews.ro în perioada 2008-2011. Cele zece portrete sunt, de fapt, nouă – Marcel Iureş, Cătălin Dorian Florescu, Theodor Paleologu, Mihai Ghyka, Mircea Dinescu, Cristina Neagu, Dan Puric, Raed Arafat şi Monica Macovei -, volumul fiind completat de un excelent material despre Institutul Cantacuzino.

„Fanatic este un cuvânt periculos şi poate fi manevrat fără riscuri doar în mediul steril al corectitudinii politice. Dar, în timp ce scriam despre personajele acestei cărţi, i-am descoperit nuanţele şi surprizele ascunse. Oamenii pe care îi veţi întâlni în paginile de faţă sunt uniţi prin devotamentul lor pătimaş faţă de o idee, un vis sau un anumit proiect. Fie că sunt buni, fie că sunt răi, în adâncul fiinţei lor arde acel foc care degajă suficientă energie pentru a schimba lumea din jur“, scrie Vlad Mixich în deschiderea cărţii.

Vlad Mixich s-a născut în 1979 la Baia-Mare. A absolvit Facultatea de Medicină din Timişoara, are o specializare în psihoterapie şi în prezent este jurnalist la HotNews.ro. A câştigat mai multe premii, printre care Premiul Deutsche Welle pentru Tineri Jurnalişti şi premiul Tânărul Jurnalist al Anului 2008. Este bursier al The German Marshall Fund şi al The Carter Center din Statele Unite. Este corespondent al Deutsche Welle în România şi publică texte în Dilema Veche, Esquire şi Gazeta de Sud.

// VLAD MIXICH
Fanaticii
Portretele a zece oameni cu vocaţie
// Editura Humanitas
Seria Premiul Milan Kundera
// Bucureşti, 2011

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22