Lăsaţi Green Hours în pace!

Fara Autor | 18.12.2012

Pe aceeași temă

Un grup de artiști importanți care au colaborat cu Green Hours 22 jazz cafe de-a lungul timpului îi adresează o scrisoare deschisă patronului clubului El Grande Comandante și afiliațiile, același cu actualul acționar principal al firmei Green Fusion care, de mai bine de 4 luni, ocupă abuziv spațiul din Calea Victoriei 120.

Domnule Daniel Emanoil Gregory (Hardilă),

Am aflat numele dumneavoastră odată cu vestea că Teatrul LUNI de la Green Hours se clatină și că e posibil ca în curând să nu mai existe. Noi, artiștii Green Hours, nu știm exact ce s-a întâmplat și care este conflictul în detaliile lui administrative și financiare, dar, cunoscându-l și (de aceea) iubindu-l pe Voicu Rădescu, suntem bineînțeles tentați să credem că dreptatea e de partea lui. Știm că sunteți un om foarte puternic, posesor al mai multor cluburi bucureștene (unul dintre ele extrem de frecventat de tineri artiști o lungă perioadă). E de neînțeles pentru noi de ce v-ați pornit împotriva teatrului nostru. Nu poate fi vorba de avantaje financiare, asta e limpede. Green Hours nu e un loc din care cineva se poate îmbogăți. Cu atât mai puțin acum, când cei care îi calcă pragul sunt foarte puțini și o fac doar pentru că nu sunt spectatori Green sau nu cunosc necazul care s-a abătut asupra noastră.

Ne-am tot gândit și am ajuns la concluzia că e doar o chestiune de orgoliu. E posibil ca Voicu să vă fi enervat din cale afară, ni s-a întâmplat multora în toți anii ăștia în care am trăit și am muncit alături de el. În afară de inflația de calități cu care e înzestrat, are defectul de a fi îngrozitor de încăpățânat când i se pare că e nedreptățit. Dacă așa e, am vrea să vă spunem că e o luptă care nu prea are ce lauri ai gloriei să vă aducă în clipa în care o veți fi câștigat. Niciodată Teatrul LUNI n-a fost puternic decât pe plan artistic, pe toate celelalte planuri fiind ca o frunză în vânt. Cât despre Voicu, forța lui stă doar în faptul că e un idealist și are curajul să facă lucruri care nu-i aduc nici un fel de profit palpabil, ci numai din cele sufletești. Deci nu e un adversar de luat în seama în genul de război în care a intrat acum.

Ne gândim că e posibil să vă fie dragi actorii, din moment ce „marțea actorilor“ a fost atâta vreme o tradiție într-unul dintre cluburile dumneavoastră. Dacă așa e, poate nu e imposibil să vă înduplecăm cu scrisoarea noastră. Green Hours nu e în primul rând clubul lui Voicu Rădescu, chiar dacă a reușit să-și vândă până și garsoniera pentru a-l ține pe linia de plutire în toți anii ăștia. Green Hours e un refugiu artistic de importanță vitală pentru foarte mulți artiști români de toate vârstele, din teatru, muzică sau altele. Indiferent cât de tare v-ați certat cu Voicu și cât de mult sunt acum implicate poliții și tribunale, poate v-ați putea opri dintr-o dată și, chiar dacă nu veți ajunge să vă dați mâna, măcar să le uitați și să le uităm pe toate. Noi n-o să vă purtăm pică. Cât despre Voicu, dacă are de făcut jazz și teatru, nu prea-i mai pasă de altceva.

Haideți să nu mai calculăm cine pe cine a păcălit, cine cui are de dat bani. Nu vă cerem decât să vă vedeți de cluburile dumneavoastră care chiar merg bine și să lăsați Greenul să-și vadă de viață, așa cum a făcut-o și până acum. Paradoxal, firma cu care ne pedepsiți se numește Green Fusion. E o glumă cinică, știți și dumneavoastră că acolo nu e nici un fel de fuziune şi că nu există nimic din spiritul Green. Știm că s-au acumulat datorii imense (pentru nivelul nostru de oameni obișnuiți) și că există un proces civil între Voicu și Green Fusion. Dar noi îl putem convinge pe Voicu să renunțe la orice plângere și chiar să uite complet de tot episodul ăsta de coșmar, chiar și de datorii, dacă dumneavoastră acceptați să ne lăsați în pace și să plecați din Green. O să vedem cum ne descurcăm cu datoria, câtă vreme avem scena, teatrul, muzica, nimic nu e de nefăcut.

Așadar, domnule Gregory, puteți considera această scrisoare o declarație limpede a faptului că Green Hours nu vă poate ține piept și că nu mai vrea să se lupte cu dumneavoastră. Vă precizăm că i-am spus lui Voicu despre hotărârea de a vă trimite o scrisoare, a considerat că e dreptul nostru până la urmă, dar nu ne-a cenzurat în nici un fel, ba mai mult, va afla odată cu dumneavoastră ce conține ea.

Cu sentimente pașnice,

Artiștii Green Hours:

Radu Afrim, Cătălin Babliuc, Laurențiu Bănescu, Andreea Bibiri, Lia Bugnar, Bobo Burlăcianu, Constantin Cojocaru, Toma Dănilă, Luca Dinulescu, Bogdan Dumitrache, Bogdan Dumitrescu, Andrei Gheorghe, Radu Iacoban, Vera Ion, Cinty Ionescu, Mihai Iordache, Tudor Aaron Istodor, Nicoleta Lefter, Ana-Ioana Macaria, Ilinca Manolache, Marius Manole, Rolando Matsangos, Ana Mărgineanu, Sultan Nasser, Isabela Neamțu, Andreea Novac, Maria Obretin, Katia Pascariu, Peca Ștefan, Florin Piersic Jr., Daniel Popa, Iulian Postelnicu, David Schwartz, Cosmin Seleși, Mihaela Rădescu, Maria Răducanu, Alin Teglaș, Mircea Tiberian, Alex Tocilescu, Ana Ularu, Luiza Zan.

Lista de artiști rămâne deschisă și este în curs de completare. Lista va fi updatată zilnic pe: occupygreenhours.wordpress.com.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22