Tobosarul Goodbye to Gravity a decedat in drum spre Elvetia. Aeronava s-a intors in tara

Iulian Popescu | 08.11.2015

Bogdan Enache, tobosarul trupei Goodbye to Gravity a intrat in stop cardiorespirator în timp ce era transportat spre Elvetia si nu a mai putut fi salvat, transmite Mediafax, iar aeronava s-a intors din drum.

Pe aceeași temă

 

Bateristul trupei Goodbye to Gravity, Bogdan Enache, a murit, duminică seară, după ce a intrat în stop cardiorespirator în aeronava care îl transporta la o clinică din Elveţia şi care a fost întoarsă din drum, astfel că bilanţul persoanelor decedate în urma incendiului din Colectiv a ajuns la 45.

 

Conform sursei citate, echipa medicală care îl însoţea pe Bogdan Enache a decis ca aeronava să fie întoarsă din drum, după ce Bogdan Enache ar fi intrat în stop cardiorespirator.

 

La ora transmiterii acestei ştiri, toboşarul trupei Goodbye to Gravity este resuscitat de personalul medical.

 

Aeronava de tip Cessna Citation a Inspectoratului General de Aviaţie, care trebuia să-l transporte pe Bogdan Enache, la o clinică Zurich, Elveţia, a decolat de la Bucureşti, duminică, în jurul orea 16.20, conform unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne,

 

"Pacientul, care până în prezent a fost internat la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri Bucureşti, va fi asistat pe timpul zborului de o echipă mixtă de cadre medicale organizată de SMURD", se arată într-un comunicat al MAI.

 

Directorul medical al Spitalului de Arşi, Cristian Niţescu, a declarat, duminică, faptul că se fac demersuri ca doi dintre pacienţii spitalului să fie transferaţi în Elveţia, respectiv în Finlanda.

 

"(...) Pentru doi se fac demersurile pentru a pleca unul la un spital din Zurich, din Elveţia, şi unul în Finlanda (...)", a spus el.

 

Întrebat despre membrul formaţiei Goodbye to Gravity, Bogdan Enache, care ar fi urmat să plece în Franţa, directorul a spus: "Iniţial, se făcuseră demersurile pentru Franţa, nu ştiu din ce motiv destinaţia lui finală a rămas Elveţia. Deci va pleca în Elveţia".

 

De asemenea, medicul a fost întrebat dacă transferul lui Bogdan Enache se face prin familie sau prin autorităţi, el răspunzând: "Da, este tot la nivelul autorităţilor".

 

Surse medicale declarau, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că familia lui Bogdan Enache a discutat cu reprezentanţii unui spital din Lyon pentru transferarea acestuia de la Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală, unde este internat din 30 octombrie, în stare critică. Ulterior, familia lui Bogdan Enache a vorbit la Spitalul de Arşi despre transferul acestuia în străinătate, fiind informată că printre documentele necesare aprobării cererii trebuie să fie şi dovada că este asigurat în sistemul asigurărilor sociale de stat. Aceleaşi surse spuneau că Bogdan Enache nu este asigurat, astfel că nu poate pleca în străinătate în baza formularului E112, adică nu poate beneficia de decontarea integrală de către stat a transportului şi tratamentului în străinătate, au precizat sursele citate.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22