In Craiova Olgutei Vasilescu, prezența la vot este de doar 10,2%. PSD in corzi

E.b. | 11.06.2017

Peste 500 de secţii de votare au fost amenajate în cele 49 de localităţi în care duminică au loc alegeri locale parţiale pentru funcţia de primar, secţiile de votare deschizându-se la ora 7.00.

Pe aceeași temă

 

 

UPDATE   Un procent de 10,21% dintre locuitorii cu drept de vot din Craiova se prezentaseră la urne la alegeri până la ora 16,00 aceasta insemnind  ca , din cele 255.782 înscrise pe liste, votaseră doar 26.125 de persoane din care 1.332 au votat pe listele suplimentare, iar 299 au votat la urna mobilă, scrie agerpres.ro.

 

UPDATE 25,84% dintre alegatorii asteptati duminica la urne pentru alegerile locale partiale au venit la sectiile de votare pana la ora 18:00, conform datelor furnizate de Autoritatea Electorala Permanenta.

Cea mai mare prezenta este inregistrata in Salaj, unde peste 72.20% dintre alegatori s-au prezentat la urne. Urmeaza Alba (68.86%), Caras Severin (68.82%) si Tulcea (61.09%).

La polul opus se afla Harghita, cu o prezenta de 12.60%, urmat de Dolj (13.36%) si Gorj (23.35%).

Pana la ora 16:00 votasera aproximativ 162.886 de romani, dintre care peste 4.294 pe liste suplimentare. In total, pe liste se afla 627.910 de persoane.

 


Printre oraşele unde vor fi aleşi noi primari se numără Craiova, Târgu Jiu, Roman, Buşteni, Râşnov.

 

Alegeri locale parţiale sunt organizate în cinci municipii - Moineşti (judeţul Bacău), Craiova (judeţul Dolj), Târgu Jiu (judeţul Gorj), Lupeni (judeţul Hunedoara), Roman (judeţul Neamţ), în nouă oraşe - Râşnov, Lehliu Gară, Amara, Fierbinţi-Târg, Ţăndărei, Ulmeni, Baia Sprie, Buşteni, Băicoi, precum şi în 35 de comune.

 

Scrutinul pentru funcţia de primar în cele 49 de localităţi are loc după ce aceasta a rămas vacantă ca urmare a demisiilor unor titulari, a situaţiilor de incompatibilitate, invalidării mandatelor, decesului sau aplicării unei pedepse privative de libertate, conform News.ro.

 

Urnele de vot se deschid la ora 7.00 şi se închid la ora 21.00.

 

Aproape 3.700 de poliţişti, jandarmi şi pompieri vor acţiona în localităţile în care au loc alegeri, pentru asigurarea ordinii publice.

 

În total, în cele 49 de localităţi au fost amenajate 506 secţii de votare.

 

În cursa electorală pentru Primăria Craiova s-au înscris opt candidaţi, funcţia de primar rămânând vacantă după demisia Liei Oguţa Vasilescu, care a devenit ministru al Muncii. Candidatul PSD pentru funcţia de primar al Craiovei este Mihail Genoiu, fost viceprimar al oraşului şi consilier municipal, iar principalul său contracandidat este senatorul Mario Ovidiu Oprea, liderul grupului PNL din Senat, dar şi preşedintele PNL Craiova.

 

Deputatul Adrian Prisnel candidează la Primăria Craiova din partea USR, iar inginerul Anişoara Stănculescu, din partea ALDE

 

Pentru Primăria Târgu Jiu se luptă Aurel Popescu -PSD şi liberalul Marcel Romanescu. La Roman, pe lângă actualul edil interimar Lucian Ovidiu Micu (PNL), găsit incompatibil de ANI, în cursa pentru cea de-a doua primărie din judeţul Neamţ s-a înscris şi fostul deputat PDL Marius Neculai, acum la PSD, care a fost scos de pe Colegiul Roman la alegerile generale din 2012 pentru a lăsa locul Elenei Udrea.

 

Funcţia de primar al oraşului Buşteni, de pe Valea Prahovei, a rămas vacantă după ce edilul reales anul trecut, Emanoil Savin, a renunţat la doctrina liberală şi la PNL şi s-a înscris în PSD, fiind ales senator al acestui partid. Pentru locul lăsat liber de către Savin au intrat în bătălia electorală opt candidaţi. Astfel, din partea PSD candidează Irinel Ghiţă, actual consilier local, director al Centrului de Pregătire pentru Personalul din Industrie Buşteni, din partea USR, şeful Serviciului de protecţie civilă din localitate, Gheorghe Haiduc, care coordonează şi acţiunile Salvamont, iar PNL îl susţine pe Virgiliu Cristian Achim, consilier local care lucrează la un ziar din oraş.

 

Pentru Primăria Râşnov s-au înscris liberalul Liviu Butnariu, Daniel Diaconu (PER susţinut de ALDE şi PSD) şi independentul Marius Lungu.

 

La Lupeni, postul de primar a rămas vacant după ce primarul ales în 2016, Cristian Resmeriţă, a fost ales senator. Unul dintre cei şase candidaţi la fotoliul de primar este Lucian Marius Resmeriţă - PSD, fratele fostului edil Cristian Resmeriţă, acesta fiind profesor la Colegiul Naţional de Informatică ”Carmen Sylva”, din Petroşani. Candidatul PNL este Ioan Cristian Roşu, în vârstă de 43 de ani, absolvent al Facultăţii de Drept şi Administraţie Publică.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22