Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF”No, hai!”
2017-12-18
25
Nu mai e timp de vorbe multe. Nu mai e timp de piruete literare. Când există conștiința comună a primejdiei, când ființa unui popor este amenințată așa cum e amenințată astăzi România, cuvintele trebuie să fie puține.

 

 

 

 În 1848, când s-a așezat în fruntea moților săi în Munții Apuseni și a pornit spre Blaj, Avram Iancu a ținut cel mai scurt discurs din câte au existat vreodată. A ieșit în tinda casei (din Câmpeni?), și-a scuturat șuba de pe umeri și a spus: „No, hai!” Știau toți ce vor, știau toți care e primejdia de care aveau să se apere.

 

„No, hai!” trebuie să spunem și noi azi. Nu mai e nimic de dezbătut, nimic de lămurit. Infractorii noștri din Parlament au trecut la next level. Felul în care au mutilat Codul Penal al țării nu mai e menit doar să-i scape pe ei de pușcărie. E menit să ne distrugă pe toți. Vor să ne distrugă pe toți. E născut din indiferență și ură la adresa propriului popor. No, hai!

 

Ce fac ei în Parlament frizează demența. Citiți amendamendele! E ca și cum ar vrea să ne pedepsească pe toți pentru că i-am împiedicat din prima clipă să-și facă mendrele cu noi. Schimonosind legile, au dat drumul la toate nelegiuirile de care e capabilă ființa banditească a unei societăți. Vom putea fi omorâți pe stradă, copiii noștri vor putea fi violați, femeile noastre răpite și trimise de ganguri de traficanți în străinătate. România va deveni paradisul drogurilor. Procurorii nu vor mai putea acuza, judecătorii nu vor mai putea condamna, închisorile se vor goli de tot. Au făcut legi pentru apărarea criminalilor, borfașilor, șuților. Au legat mâinile justiției. No, hai!

 

Având reprezentanți la vârf între legiuitorii din Parlament și fiind atât de mulți, infractorii vor crea în curând o uniune: UPR („Uniunea Pușcăriașilor din România”) care, cu vremea, se va transforma în partid și va câștiga alegerile, după ce va fi absorbit PSD-ul. No, hai!

 

Primejdia, pentru un popor, poate veni din afară sau dinăuntrul țării. Acum nu suntem distruși prin cotropire. Peste România nu dau turcii, peste România nu dă Armata Sovietică victorioasă. Acum ne-a cotropit pegra societății noastre, românași de-ai noștri, care fură în timp ce agită tricolorul arătând cu degetul spre UE și spre Departamentul de Stat al Americii. Flutură tricolorul, fraților, și ne duc regii la mormânt în timp ce ne îngroapă țara. No, hai!

 

„No, hai!” e un îndemn care scoate poporul român la lumină. Acum avem prilejul să arătăm că nu suntem o adunătură de oameni așezați între granițe de borfași. Ieșind în stradă cu sutele de mii, ne vom așeza ființa pe tipsia națiunii care suntem și o vom arăta lumii întregi. Așa cum am arătat-o și în decembrie ᾽89, așa cum am arătat-o și în acest început de an. O vom arăta din nou acum, în prejma unui nou Crăciun. Dacă nu o vom face în acest ceas de primejdie extremă, vom dispărea ca nație. Până la urmă trebuie să le fim recunoscători borfașilor noștri din Parlament. Ne-au pus în fața temeiului nostru, ne-au arătat – sfidându-ne, zădărându-ne și primejduindu-ne – că suntem. No, hai!

 

Se golește țara, oameni buni, ca bântuită de ciumă. No, hai!

TAGS : parlament legile justitiei amendamente romania procurori borfasi infractori craciun
Comentarii
Sorin 2018-01-03
No, meri!
gima 2017-12-23
No,hai ! No,hai odata Doamne si trazneste-i pe cei ipocriti,inchipuiti,nemernici si misei.
Sorin 2017-12-22
Și cum au mutilat Codul Penal? Din câte știu eu, abia la anul în februarie încep discuțiile despre schimbarea acestuia. Dezinformați ca de obicei. Ori habar nu aveți despre ce vorbiți, ori sunteți un manipulator patetic, la fel ca articolul de față.
Dan Alexe 2017-12-23
De aceea a fost decorat de nen-su Băsescu!
?????? 2017-12-22
"Pe alocuri", "onomatopeic" ?
?????? 2017-12-22
"Recenzie cenzurată" ?
Un articol cu o evidentă "tentă falică" ?
Pleosc ?
Horia 2017-12-20
No Hai domnule Liiceanu. Dar cu cine ???!!!!.
Legile periculoase nepot lipsi de libertatea de a citi si randurile dumneavoastra. Rectorul Universitatii din Iasi pentru o pozitie si mai buna, creaza noi legi dementiale.
No Hai !
Kostas 2017-12-20
Doamnei Doina 2017 12:20
"no hai sa ce" spuneti stimata doamna si "bla ,bla, bla" si dai cu limba de lemn "propuneri constuctive nu propuneri distructive". Propunerile distructive, aduceti-va aminte doamna, nu le-au facut marii intelectuali si tinerii si frumosi care au chemat lumea in strada,nu ca sa distruga ci ca sa strige frumos "no, ca aiasta nu se poate". Propunerile distructive le-au facut nemernicii care s-au pus in fruntea statului si au chemat minerii si muncitorimea spalata pe creier de comunisti sa le apere puterea furata. Cred ca ne-am saturat de minciuna si hotie. Domnul Liiceanu ,cred ca intelegeti si dv. dar va indeamna ipocrizia sa sa faceti putina filozofie, nu cheama la iesirea in strada sa distruga ci sa srige "iaca, aceasta ce vreti voi, domnilor guvernanti, nu se poate. v-am ales sa guvernati tara, safaceti legi pentru tara nu pentru hoti si pentru politicieni corupti ". Nu va mirati si nu va intrebati, doana. Strada poate da jos guverne corupte sau neputincioase. Parca asta s-a intamplat in 2012 si apoi in 2015. Este o aberatie sa ceri marilor intelectuali sau celor care critica guvernarea sa " vina si cu propuneri nu numai cu critici si vociferari ". l-am ales si i-am pus in guvern si in parlament sa guverneze cu intelepciune si sa faca legi penru tara nu pentru hoti si corupti. PANIMAES DOAMNA DOINA ?
ion ion 2017-12-25
Doamne fereste sa vina intelectualii cu PROPUNERI ,remember Karl Max Frideric Engels Lenin si altii.
Dan Alexe 2017-12-20
Nu îmi plac oligoneuronalii. Domnule Kostas, nu-mi place de Dv.
BASCA 2017-12-20
Ma bucura enorm numarul mare de like-uri,semn de apreciere si respect,sunteti acea voce care are autoritatea sa trezeasca interesul publicului.Nu s-a atipit de tot,mai avem o sansa se ne impotrivim bolsevicilor,ca doar nu am fost vanduti iar!
basca de fum 2017-12-20
Ești un omuleț bucuros!
?????? 2017-12-19
Cum ați comenta domnule filozof despre teoriile conform cărora ,omenirea, "s-ar fi născut", în copac ? Le-ați încadra în conceptele filozofice ale "realismului științific" ?
Darie 2017-12-19
Există o diferență între No hai - ul lui Avraam Iancu și No hai - ul de astăzi. Avraam Iancu se adresa unor oameni care aveau aspirații și credeau în ceva. Oamenii de azi nu mai cred decât în Carrefour, Lidl și Kaufland. Tot o trinitate, da, dar puțin diferită și cu alte preocupări. Masacrarea Codului Penal are legătură și cu Cele zece porunci. Cunoașteți vreo reacție a Bisericii? Nu! Nu pentru că și Biserica are o altă trinitate: aurul, argintul și fier-betonul. Corăbiile acestei țări și-au schimbat azimutul. Direct spre insula piraților, da. Am pierdut navigarea verticală, dle Liiceanu. Rămași cu cea orizontală, nu avem decât un destin: să ajungem de unde am plecat.
NN 2017-12-19
Am postat ieri un comentariu la articolul dvs, domnule Liiceanu, pe "contributors", dar nu mi-a aparut nici acum, nici dupa ce am semnalat inexplicabila absenta.
Sper sa ma pot desfasura aici: data fiind situatia grava, e nevoie si de prezenta in strada, si de actiune din partea tuturor persoanelor constiente a ce se intampla, in toate institutiile vizate direct sau indirect de atentatul la democratie la care asistam, de la magistratura, la politie, scoli, spitale, si pana la SRI.
Cat despre mass media, as cere o presiune din partea societatii civile, care sa impuna un nou consiliu de adminitratie al CNA, apolitic si obiectiv, care sa penalizeze dezinformarea continua practicata de posturi tv precum antena3, romania tv.
In toata lumea democratiile sunt puse in mare pericol de aceasta noua arma, numita dezinformare prin mass-media aservita. Cenzura de opinii nu poate fi acceptata, dar cenzura instituita contra dezinformarilor evidente venite din partea unor organe de presa aservite unor forte distructive e cat se poate de necesara.
Altfel, procentul acela de peste 40% al celor care voteaza vesnic psd va ramane la fel, si-atunci vom intra si vom ramane multa vreme in era pesedisto-putinista.
flo 2017-12-19
...daca alegatorilor psd li s-a cacat cineva pe creier aste este intrebarea de baza. Aleg PSD in general cei care traiesc din mila guvernului pe costul generatiilor viitoare. Parintii pleaca la munca prin Europa iar copiii raman la bunici (votanti PSD) mai moare cate unul die inanitie sau mai cad prin fantani, no problem. Romanii care vin pe-aci sunt prost platiti si-si rup carca ca sa trimita restului familiei bani de trait. Cu banii transferati si cu ajutorul social astia care au ramas acasa o duc de pe azi pe maine. De schnaps ajunge oricum. Mai crapa din cand in cand prin spitale din cauza transfuziei cu grupa gresita, mai ii calca vreun sofer beat sau pur si simplu cad morti pe strada dar dupa ce s-a linistit indignarea de moment totul merge mai departe. Si iaca asa, din indiferenta, prostia si amorteala in gandire a unui popor inert se produc acesti borfasi si netrebnici care s-au instalat ca niste paviani cu sceptru la conducerea unei tari blestemate de soarta si de propria prostie. Amin.
ion ion 2017-12-25
Domnul Colos de ce nu a oprit platile celor ce traiesc din mila guvernului???
radu 2017-12-19
Sunt 4 milioane de romani in diaspora. Fara ei nu se poate face nimic. Prea putini romani destepti si cu initiativa in tara care ar putea face mai mult decat sa toace vorbe pe internet. Nu am vazut nicaieri vreun efort ca sa capatam sprijinul celor din afara. Daca din cei din exterior ar sosi, sa zicem, 300.000 in tara ca sa "petreaca" sabatorile ar fi ceva. Asa ca "NO, HAI" cred ca se refera mai mult la romanii din tara care-si fac planuri sa plece si ei... sa ramana doar hotii si politicienii. Trist dar adevarat!
Cristi Danileț 2017-12-19
Dv, domnule Radu, sunteți, desigur, printre cei care vă faceți planuri. Sunteți, așadar, un cinstit apolitic. Sau asta e părerea Dv. despre Dv înșivă. sunteți un trist dar adevărat.
Dan Alexe 2017-12-18
Conu Leonida față cu Reacțiunea. NO HAI !
Simona 2017-12-20
Cu adevarat ”No, hai sa ce? No, hai sa ne haidem. Ca sa ce? No, hai sa ne haidem sa ne aflam in treaba.” As fi apreciat daca cineva care se considera avizat in a judeca actualitatea romaneasca ”la ziar” ne-ar explica concret, clar, de ce se contesta legile justitiei. Magistratii au spus ca sunt revoltati de amendamentele depuse. Dar respectivele amendamente nu au fost adoptate.
1) Ar accepta directorul Humanitas sa fie arestat preventiv pe baza unor ”suspiciuni rezonabile” ale lui Portocală in loc de ”probe”? 2) De ce sa nu se interzica dezvaluirile din dosarele penale? 3) De ce este mai bine ca seful organismului care urmeaza sa ancheteze magistratii sa fie numit de ”apoliticul” presedinte si nu de catre plenul CSM? etc.

Daca ati fi cu adevarat o constiinta, ati scrie nu doar ”hai sa ne haidem”, ci ati ajuta ”poborul” pentru care va considerati un fel de Avram Iancu (?) sa inteleaga vremurile in care traiesc.

Sau dumneavoastra sunteti in mod real la nivelul de ” hai sa ne haidem”?
Doina 2017-12-20
No, hai sa ce? No, hai sa ne haidem. Ca sa ce? No, hai sa ne haidem sa ne aflam in treaba.
D-le Liiceanu,
Domnia voastra propuneti sa haidem, sa protestam impotriva...bla, bla bla...sa "jos" cu psd-istii, sa "jos" majoritatea parlamentara, sa "jos" cu aia, "jos cu ailalti......Dar nu propuneti absolut nimic CONCRET pentru a pune in loc. Faceti apel la DISTRUGERE.
Adica ce propuneti DVs. este instigare la luarea puterii legale prin forta srtrazii. Stiti prea bine ca asemenea lucruri s-au mai petrecut si in Rusia in octombrie 1917, sau in Germania anilor '30. A fost un nene, care a dat si foc parlamentului atunci in Germania si tot cu ajutorul strazii a luat puterea. Dar "gloria" lui a fost foarte scurta si cunoasteti urmarile dezastoase mai ales pentru multimea ce i-a urmat cu admiratie chemarea.
Daca nu va suparati, va fac eu o propunere CONSTRUCTIVA.
Ce-ar fi sa va pastrati energia si eforturile pentru a organiza o opozitie instruita, cu o educate in d-ale politicii, economiei si mai ales legislatiei. Sa faceti si un program de guvernare viabil si in felul acesta sa incercati sa castigati puterea prin vot democratic la viitoarele alegeri. In mod legal !!!


emil 2017-12-18
uitati ca suntem un popor mioritic cu peste 80% din populatie - medici, ingineri, popi, functionari, militieni, profesori, elevi, muncitori, etc - aflati in ilegalitate, au comis sau aprobat tacit o infractiune.
Basil 2017-12-18
Ce pot sa fac daca majoritatea romanilor sint dobitoci (cred ca 98%) ?
Ema 2017-12-21
Păi, domnule Vasile, nu trebuie să faceți nimic! Iacă, rămâneți în majoritatea din care faceți parte!
Total 25 comments.
Recomandari
59825
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22