Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFTudorel, sezi blând!
2018-02-16
18
Revocarea Laurei Codruta Kovesi s-a dezumflat cel putin pentru moment, ceea ce nu inseamna ca pericolul a trecut sau ca ”festivalul inculpatilor disperati” va trage cortina.

 

 

 Doua elemente au contribuit decisiv la rasturnarea de situatie la care asistam: efectul devastator pe care l-a avut conferinta de presa a sefei DNA si acea mina invizibila care intervine in ultima secunda pentru a opri dezastrul.

 

Kovesi a facut la rindul ei miercuri seara un festival, dar unul de buna calitate in care a spus citeva adevaruri simple cu impact la marele public: infractorii bogati, nesimtiti si speriati de perspeciva puscariei jumulesc tara de ani buni si vor sa blocheze justitita ca sa scape. A accepta infringerea DNA si a anticoruptiei inseamna capitularea in fata cartelului coruptilor. Statul roman va fi ingenuncheat. A stat dreapta timp de doua ora in fata tirului de intrebari,  si-a pastrat calmul dar a avut si momente de sincera emotie si disperare. Kovesi a fost credibila si convingatoare.

 

Mesajul ei nu a fost doar pentru ”oamenii cinstiti” bombardati de minciunile si manipularile deversate de alianta anti-DNA, ci si un avertisment pentru intregul sistem de justitie. A functionat. Impactul conferintei putea fi masurat in explozia de furie combinata cu uluire din studiourile A3, RTV si B1, in deznadejdea care se citea pe fetele lungi ale asa zisilor moderatori,  analisti si politicieni. Puteai sa dai pe mute si sa nu-l auzi pe Gadea urlind la un invitat: ”Pupati-o  in c**  pe Kovesi” ca sa-ti dai seama ca suferisera,  bietii, un soc. Astea sunt insa efectele de suprafata.

 

Pe fond, iesirea lui Kovesi a reasezat piesele pe tabla de joc. Revocarea ei a devenit peste noapte aproape imposibila prin riscurile pe care le presupunea. Sustinatorii anticoruptiei s-au remobilizat, fiind gata sa umple pina la refuz pietele in apararea lui Kovesi, iar mesajul ca mafia penala e gata sa darime statul de drept si una dintre cele mai importante institutii post-aderare, reinstaurind domnia arbitrariului in fata legii a facut  inconjurul cancelariilor si al Comisiei europene. Impactul a fost major si la acest nivel, Kovesi se bucura de credibilitate si sustinere, iar faptul ca a iesit in premiera sa traga un astfel de semnal de alarma a socat. Mina invizibila s-a pus in miscare.

 

Cei doi luptatori  cu „statul paralel”, Dragnea si Tariceanu, s-au repliat impinsi de frica si din calcul politic. Dragnea s-a dat la fund cu Dancila dupa el, iar amindoi au fost convocati la Cotroceni unde au fost pusi sa jure ca nu-si vor mai baga coada politica și pe jumatate penala in vreo conspiratie. S-a convenit ca responsabilitatea sa si-o asume Tudorel Toader. Bietul de el! Plecase in Japonia cu decizia de revocare in plic si s-a intors doar cu plicul. I-a luat aproape o zi sa se dezmeticeasca si sa inteleaga ca sefii politici i-au pus cartoful fierbinte in brate cu tot cu carbuni. Nu si-a dezmintit faima de viclean si de artist al amânarilor. O lasam pe joi, a scandat inconfundabil ministrul, ”voi face o informare de presa in care voi prezenta continutul si concluziile raportului cu referire la activitatea DNA”. Aici e aici! Ce raport va  prezenta Tudorel Toader? Pentru ca  articolele 79 si 88 din legea privind organizarea judiciara la  care face referire spun ca  e vorba de rapoartele Parchetului general si DNA, care trebuie prezentate CSM si ministrului, cel care apoi le prezinta parlamentului, ceea ce nu s-a mai intimplat pina acum. Dar e vremea premierelor, ce sa ne miram. Cum e putin probabil sa gaseasca acolo (raportele fiind tehnice) argumente pentru a sustine revocarea lui Kovesi, ministrul va avea o problema. Si  inca una mare. Daca va veni cu propriul raport de evaluare, asa cum spunea inainte de sejurul in Japonia, inseamna fie ca il are deja pregatit, fie ca il va fabrica pina joi. Or pina atunci e putin probabil ca  Inspectia judiciara care a declansat o ancheta ( in 12 februarie) la DNA Ploiesti in urma emisiunilor transmise de A3 Voiculescu si RTV Ghita, puse la cale de Vlad Cosma cu ajutorul cartelului anti-DNA, sa termine verificarea existentei unor ”indicii in legatura cu savârsirea unor abateri disciplinare”. Mai mult, raportul trebuie votat de sectia de procurori a CSM. Complicat.

 

Aflat intre ciocanul tandemului Dragnea-Tariceanu si nicovala lui Iohannis, ministrul da din colt in colt cautind disperat o portita de iesire. Iohannis a transmis clar ca nu vede ”motive  de revocare” si  i-a atras atentia ironic ca un ”profesionist de calibrul lui  ” ( sintagma repetata cu insistenta) nu poate veni cu argumente inventate, scoase din repertoriul penalilor. In timp ce politicienii statului paralel continua sa strige ”Tudorel, fa ceva”,  Iohannis  ii spune spune ”Tudorel, sezi blind”. Daca totusi Tudorel Toader va ceda presiunilor Cartelului si  ii va cere presedintelui revocarea lui Kovesi ( personal am dubii, omul vrea o functie la Bruxelles, iar un asemenea de gest ar fi finalul unei astfel de cariere) lucrurile se vor complica si  mai tare pentru el si pentru PSD.

 

 CSM,  sectia de procurori, e putin probabil sa dea un aviz pozitiv ( consultativ, de altfel) cererii de revocare. Sa nu uitam ca CSM a votat intotdeauna de partea lui Kovesi,  ultima oara in cazul Iorga-  Moraru, in pofida unor cozi de topor care exista acolo. Sigur, orice e posibil, la cite presiuni si santaje care se practica in zona asta. Cit despre Iohannis, dupa conferinta de presa de joi seara (  niste penali fac o incercare disperata sa atace si sa discrediteze DNA si conducerea sa. Aceasta incercare este una jalnica si neconvingatoare. Iar opinia mea despre munca DNA o cunoasteti: DNA si conducerea DNA fac o treaba foarte buna, iar acest atac din partea unor penali este de natura sa confirme ca DNA face o treaba buna”) a devenit limpede ca nu va fi de acord cu revocarea, indiferent de conjunctura sau de ce argumente scoate Tudorel Toader din mansenta. Pozitia cancelariilor, a Comisiei Europene si mentinerea Romaniei pe trendul valorilor europene si statului de drept sunt importante pentru el, sunt cheia mandatului sau. Nu le poate risca, pentru ca astaa se va intimpla daca penalii vor cistiga. Vineri, Gunther Krichbaum, seful comisiei de afaceri europene din Bundestag i-a scris lui Jean Claude Juncker cerindu-i sa activeze articolului 7 din Tratatul UE pentru România în cazul unor noi atacuri asupra independentei justitiei: ”Orice atac asupra DNA și asupra Laurei Kövesi este, prin urmare, un atac asupra independenței sistemului judiciar și a luptei împotriva corupției”.

 

 

Iohannis stie ca daca accepta sa livreze capul lui Kovesi mafiei penale e terminat. A pus multora rabdarea la incercare dupa numirea cabinetului Dancila, dar meciul cel mare, singurul cu adevarat important, de abia acum il joaca. L-a inceput tirziu, dar mai bine decit deloc. Pina acum insa cea care a ridicat tribunele in picioare e Kovesi.

 

TAGS : kovesi tudorel toader iohannis revocare penali dragnea tariceanu DNA infractori justitie articolul 7
Comentarii
Vicentio B. 2018-02-21
SUGEREZ

lui "silenzio-stampa" , si anume inainte de a lua act de promisiunea facuta de mine (2018-02-20) postata
mai jos, sa citeasca cu fireasca atentie articolul editat de Rev. 22 sub semnatura Judecatorului Cristi Danileț:
"Tudorel Toader nu poate cere joi revocarea lui Kovesi. Nu are baza legala" . POATE intelege ceea ce eu INCA mai sper sa inteleaga.

Aceasta sugerare se bazeaza pe pricipiul legalizat si anume ca, "buna - credinta se prezuma".
silenzio-stampa 2018-02-22
@vicentio un dialog cu un fanatic care foloseste atacul la persoana si ameninta cu "justitia" pe baza unor comentarii care nu sunt demersuri jurnalistice? (autor necunoscut, cenzurate, sondaj de opinie) ... stiu ca plesoi nu suporta sa fie luat peste picior ... doar el are dreptul asta ... liicheanu nu suporta scuipatul la picior ... aici intram pe specialitatea lui .... lui pora ii doresc sa aiba macar talentul babei tia daca tot practica jurnalismul de bascalie .... ma rog, mult zgomot pentru nimic. chiar nu ma intereseaza vasilica "judecatorul" ... un activist cu "facultati" ... am tot respectul pentru argumentele lui, ale lui kovesi, ale lui basescu, si inclusiv ale lui "vicentio". multe din ele sunt chiar foarte bune! si argumentele lui tudorel sunt foarte bune! si multe declaratii date de "penali" sunt destul de aproape de adevar ... insa nu ma pot preface ca nu vad minciunile si lipsa de logica acolo unde este un interes propgandistic ... exista o logica a realitatii care cu timpul separa neghina de grau si mentine identitatea nationala si culturala a romaniei tacute ... daca esti asa de priceput candideaza si tu la ceva ...
Vicentio B. 2018-02-20
CEL cu Nickname alfa - numeric "MIHAI 2" afirma deja, in urma cu trei ani, pe acest SITE despre DNA ca,
este "UN GRANDIOS GESTAPO". NU si-a cerut niciodata scuze, pentru asemenea asimilari emblema MEGA - NAZISTE, desi personal i-am transmis lui "MIHAI 2" - in mod decent si explicit - ce inseamna GESTAPO si cei care au initiat si condus aceasta structura de EXTERMINARE.

Constat / se constata ca "scolarizarile" frecventate de ALFA - NUMERICUL "MIHAI 2" nu-i permit - INCA - sa vrea a inteleage ce inseamna GESTAPO. NU vrea sa inteleaga NIMIC din ceea ce este - MORAL DE INTELES. Fiind un constant PRIVITOR in / de format A 3, ALFA - NUMERICUL a inteles ca rolul lui este de a INFESTA, in acelasi format A 3, si acest SITE in mod dojalnic ...."Dragii mosului..." -
Vicentio B. 2018-02-19
ZECE mesaje primite si CINCI publicate !
Ce s-a intamplat cu diferenta ?
Sunt zile le pauza obligatorie si/sau exista o anumita RUTINA ?
Ar trebui sa dispuneti de un soft prin care se instiinteaza AUTOMAT emitatorul comentarului un anumit mesaj
pe adresa de E-Mail a acestuia -
Asa este UZITAT si CIVILIZAT . (CET 19:01, 19.02.2018)
MIHAI 2 2018-02-19
Titlul se adreseaza ministrului Tudorel. Insa articolul tot insista cu Johannis in sus si Johannis in jos. Macar atat am invatat si noi din atatia ani de zbenguiala cu Basescu - sa fim circumspecti la DETALIILE NEASTEPTATE pare a murmura in sine domana Pora in timp ce se straduieste sa le ridice moralul kovesienilor. Sunt doua detalii care le scapa ambasadorilor , dar nu si chibitilor balcanici De ce A ZIS JOHANNIS CA TUDOREL E UN PROFESIONIST DESAVARSIT creind premisa de a se vedea apoi incoltit cand PROFESIONISTUL ar veni cu un ipotetic raport de revocare ? Si de ce l-a chemat Johannis pe Dragnea ? Dragii mosului, daca in raport vor mai fi enumerate inca 7 - 8 cazuri necunoscute inca de procurarii abuzive de genul PLICULUI DE LA CHISINAU s-ar putea sa nu se stie. Mai ales ca vad ca Melescanu , ca un baiat amabil i-a convocat inca de luni pe ambasadorii neobositi ca sa le arate in avanpremiera NESTE CHESTII ca sa nu fie surprinsi si sa si anunte centralele ca mde... Nu in ultimul rand trebuie contat pe totala lipsa de caracter a lui Negulescu - Portocala care se intelegea atat de bine cu Neamu Cosma. Cam cat credeti ca vom mai astepta ca Portocala SA RUPA SI EL TACEREA si sa scoata niscai inregistrari.
gica 2018-02-21
Vorbesti ca sa nu adormi. Esti un troll , asta esti! Habar n-ai ce se va intampla si faci numai presupuneri. Chiar nu exista moderator pentru acest site?
Vicentio B. 2018-02-18
DIES ATER

adica, „o zi neagra“ pentru Tudorel Toader, si NU numai. Ma refer la ziua de 15. Februarie 2018.
Andreea Pora, prin articolul cu titlul de mai sus, sintetizeaza EXCELENT, ceea ce ar trebui sa se inteleaga,
in sensul strict MORAL, din organizata AMBUSCADA (am preluat termenul de la Cristian Campeanu)
impotriva - DIRECTA - a Sefei DNA. In acest context ma refer la

TUDOREL TOADER,

care chemat in regim de urgenta de Madam Prim – Ministru Dancila, dupa un zbor de aproape 9.000 Km.
(Tokio – Bucuresti), adica mai mult de 13 ore, a REVOCAT ceea ce anterior anuntase. A translatat problema
indusa de tandemul delictual Dragnea & Tariceanu in RAPORTUL despre DNA, ce va fi facut public
joi, 22 februaruarie a.c. ora 18, in Camerele reunite ale Parlamentului. Acesta a fost "ORDINUL DE ZI" primit de “independenul” Ministru al Justitiei.

Romanii ar trebui sa NU UITE ca acelasi TT, intr-o alocutiune de 15 min. in Parlamentul EU, anuntase ca
in Romania exista un HAOS LEGISLATIV ! A fost acest HAOS indus de DNA / Kövesi sau de catre cei numiti Parlamentari - alesi “in mod democratic”, aflati actualmente in subordinea unui TADEM DELICTUALI?

DRAGNEA + TARICEANU,

este TENDEMUL DELICTUAL, care in ritm ZILNIC, si NU de eri de azi, ataca DNA in mod special / DIRECT
pe Kövesi. Pentru acest TANDEM cel mai mare pericol in existenta lor "LIBERA" este actuala Sefa DNA.
In acesta constelatie ANTI – Stat de Drept, TANDEMUL aplica regula “scpoul scuza mijloacele”.

Acest TANDEM DELICTUAL ocoleste sistematic, PERVERS, ceea ce Romanii ar trebui sa stie:
cum se explica faptul ca Romania are un CONT CURENT ce prezinta un DEFICIT de SAPTE MILIARDE EURO ?

Avand in vedere ultimile declaratii publice, chiar in format imperativ, primite EXPLICIT din West, citate la fel
de explicit de Revista 22, Andreea Pora, cat si faptul ca Romania va prelua Presedentia Consiliului UE (ianuarie . iunie 2019) consider ca fiind IMPOSIBILA, evident in mod rezonabil, situatia ca, dl. TT sa propuna
in Parlament revocarea Sefei DNA.
Liviu din Timisoara 2018-02-18
”Pupati-o in c** pe Kovesi” !!! Pai eu n-am voie sa vorbesc urat pe aici pe forum, da ditamai pocaitu ala de adventist, are ? Te pomenesti ca iar o iau astia peste flit asa cum li se mai intamplase atunci cand voiau sa castreze Curtea Constitutionala, zicand ca deciziile ei sa devina doar consultative, nu obligatorii. Ma gandesc si la comisia aia parlamentara cu alegerile din 2012 ...nici acu n-au digerat galusca....mama ce moace aveau a doua zi. Uratu ala de Badea cred ca si-a batut copiii cu basca uda.
BASCA 2018-02-18
Ne mananca nervii,ne sleiesc de puteri luptele astea de strada,sufragerii,studiouri si piete.Oare nu cu totii ne simtim furati,oare nu-i evident ca bogatia acestei tari e anapoda distribuita,nu se vede cu ochiul liber ca ei,bugetarii de lux, traiesc in lumea paralela cu a noastra, a opulentei nesimtite?Se strange latul si milionarii capusa fug ca sobolanii cu banii doldora ascunsi in gusile lor hraparete, zambind politiei de frontiera,procurorilor,judecatorilor si noua ostaticilor prinsi in menghina bugetului gaurit si jerpelit.Nu-i evident ca cineva,ei,hotii,trebuie sa plateasca?Basescu e schizoid,Johannis e din alt film,dar cand apare o fata demna si curajoasa care chiar crede ca borfasii trebuie sa plateasca incearcand din rasputeri sa-si faca treaba si sa duca misiunea la bun sfarsit,ne apuca dialectica si nu vedem padurea din cauza copacilor!
silenzio-stampa 2018-02-18
tudorel sezi bland, dna falsifica dosare pentru linistea cetatenilor!! dupa ce base era de pe alte meridiane si anastasia era alba ca zapada acum kovesi este ingerul pazitor. niciodata nu am fost mai iubiti de ambasadori decat acum. cate generozitate si altruism ne-a cazut pe cap fara sa facem mai nimic ...
Vicentio B. 2018-02-20
@silenzio-stampa. Daca NU as reactiona / raspunde la ceea ce dvs. considerati raspuns la rugamintea mea concreta,ar insemna implicit ca, formularile dvs. sunt loiale unei realitati cu minimala NECESARA substanta juridica, ceea NU este cazul.

Va asigur cu evidenta buna- intentie (evident, in sensul strict moral)
CU PRIMA OCAZIE - pe acest Site - am sa demonstrez STRICT JURIDIC ca, fiecare fraza din formularile etalate de dvs. (2018-02-20) sunt in CRASA DIVERGENTA / INADMISIBILE atat fata de realitatea in sine, nu numai d.p.v. juridic, ci si d.p.v. cunostinte minimale in sensul de BUNA - CREDINTA, mai ales pentru o porsoana, care si-a ales Nickname "silentio-stampa.". Personal, dar si pentru faptul ca acest Site apartine Rev. 22, regret sincer ca va gasiti intr-o asemenea situatie, mai als ca sunteti "propietarul" afirmatiilor, pe care le-am citat (2018-02-18) as spune modest, de vizibila NELOIALITATE fata de ADEVAR / BUNA - CREDINTA
silenzio-stampa 2018-02-20
@vb pe vremea lui ceasca cand aparea un dizident i se punea o "coada". kovesi declara ca dosarele nu sunt fabricate ci doar neconstitutionale din cauza ccr ... de vina este ccr. prin functia pe care o are, kovesi raspunde pentru toate probele falsificate de dna ... de asemenea raspunde de toate condamnarile cedo care vizeaza practicile dna ... scuza ca judecatorii sunt de devina nu tine ... ei judeca pe ce spune dna. normal ar trebui ca judecatorii sa someze dna sa prezinte nu numai probele care incrimineaza pe "penali" dar si toate probele care pot fi folosite de aparare pentru a dezincrima pe "penali". kovesi nu e pusa acolo sa faca declaratii politice si sa comenteze legea cot la cot cu r22 ... aroganta de a nu se prezenta in fata parlamentului se plateste in democratie ... ceva e putred in danemarca de multa vreme ...
Vicentio B. 2018-02-18
@silentio-stampa. dupa declaratii in serie postate pe acest SITE ( va citez):
„nu cred ca exista o ruptura mai mare decat cea dintre revista 22 si realitate.”
“nu e bine sa intri intr-o albie de porci...” ;
„dna falsifica dosare pentru linistea cetatenilor!!“

ROG argumentati CONCRET si personal UN SINGUR EXEMPLU in care DNA, la dispozitia si/sau
prin implicarea directa a Sefei Dna. Kövesi, ar fi “falsificat dosare” asa cum sustineti - folosind chiar si DOUA semne de exclamare.

PS.
Daca ar fi sa va referiti la Dragnea, Tariceanu,
tot litera mica a alfabelui ati folosi precum in cazul lui tudorel, dna, base, anastasia ?
Paun Al 2018-02-17
Cei mai periculosi oameni sunt cei ce nu mai au nimic de pierdut .
Ori toti inculpatii cu gulere albe din politica si administratie ,"afaceristi cu statul " amenintati de spectru puscariei
nu mai au ce pierde .
Ei au o puternica motivatie , care-i face sa foloseasca toate mijloacele de care dispun .
Lupta este care, pe care .
Nu este o lupta intre DNA, Kovesi si cativa "penali " , sau o putere care-si sustine prin toate miljoacele "penalii ".
Ar trebui sa fie lupta cetatenilor corecti , cinstiti ...cati o fi ,
si statul clientelar-mafiot , care isi extinde tentaculele peste tot .
Ovidiu 2018-02-20
De ce toata lumea vrea o "lupta". In realitate? E DOAR lupta penalilor. Restul NU lupta. Restul doar rezista. Cei care lupta pierd intr-un final, asa a fost mereu! Lupta impotriva terorismului... esec. Terorismul e mai puternic ca oricand. Lupta impotriva drogurilor... esec. Drogurile sunt mai comune ca oricand. Lupta impotriva saraciei... esec. Peste 1 miliard de oameni traiesc la limita suptavietuirii. Lupta impotriva coruptiei... esec. Coruptia in Romania e mai prezenta ca niciodata.
Lupta pe care a dus-o comunismul cu capitalismul... esec. Lupta Islamului cu Crestinismul... esec. Crestinismul e mai puternic ca oricand.

Solutia? Cred ca rezistenta, intelegerea si cresterea moralitatii este mai puternica pe termen lung. Avem probleme morale, de educatie si cultara ce subrezesc fundatia societatii iar noi tinem sa luptam cu o mana de hoti ignorand imaginea de ansamblu.

Daca nu facem nimic noi, fiecare dintre noi, atunci Kovesi nu are nici o sansa
emil 2018-02-17
Nici un mafiot nu se simte confortabil cata vreme DNA-ul sifoneaza demnitatea.
Darie 2018-02-17
Treaba e că avem niște băieți care stau cu șișurile scoase, pândind momentul oportun să ia jugulara democrației, democrație care și-a permis impertinența de a-i trata și pe ei în rând cu ceilalți cetățeni ai țării aflați eventual în fața legii. Unde stau băieții ăștia? La guvernarea țării! Whaaat!?! Da-da, exact așa, la guvernarea țării. Prin urmare, pericolul nu va trece decât atunci când cuțitarii vor fi pur și simplu extrași din scenă. Până atunci, gravitatea situației e identică de pe o zi pe alta, indiferent de împunsăturile de cuțit care au ratat în aer până acum. Până acum!
Felix 2018-02-16
Genial articol, am ras, si l-a pus pe FB :)
Total 18 comments.
Recomandari
13654
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22