Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFVizita
2018-03-06
5
Până la urmă, Tudorel (în cazul său numele e de prisos) l-a scos din casă pe o vreme câinoasă pe Frans Timmermans, prim-vicepreședintele CE,

făcându-l să vină la București ca să vadă ce au ăștia cu Kövesi de vor s-o revoce și cu DNA de vor „s-o restructureze din temelii“, adică să facă din ea o instituție de binefacere pentru corupți. Timmermans a avut șapte întâlniri (cu șefii parlamentului, cu Iohannis, cu Dăncilă și Tudorel, cu șefii parchetelor) la sfârșitul cărora și-a prezentat concluziile: justiția e independentă, are rezultate „excepționale“ în lupta anticorupție, corupții din justiție trebuie judecați tot de sistemul judiciar, și nu de politicieni sau de guvern, atacurile la justiție fac impresie proastă și nu e cazul ca acum, „la sfârșitul maratonului, să alergați într-o direcție greșită“.

 

Asta e cam greu, fiindcă PSD are probleme chiar la direcție. Timmermans a precizat că „suntem foarte bine informați și nu există diferențe între ce știam și ce am aflat acum la București“. De la Dăncică, la trup mare, la cap mică, oficialul european a aflat că ea vrea ridicarea MCV anul acesta. Musai! Ca să nu-i mai verifice nimeni. Trebuie îndeplinite însă toate recomandările, a avertizat Timmermans. Ia să vedem ce au reținut ai noștri din spusele lui: „a spus că am făcut foarte mulți pași și că suntem aproape de final“, a zis Iordache sărind peste partea cu direcția greșită. „A vorbit despre evoluția sănătoasă a justiției“, a sărit și Dragnea. Stop. Dacă e sănătoasă, ce aveți cu ea? Cătălin Rădulescu, zis Mitralieră (după partea cu care gândește), a fost vizibil deranjat de vizită: „Și ce dacă vine? Trebuie să stăm în genunchi în fața lui?“.

 

Dar cine i-a cerut să stea în genunchi? A confundat vocile. El este oricum la genunchiul broaștei. S-a vorbit și despre revocarea lui Kövesi cerută de raportul lui Tudorel, despre care Dragnea a zis că „PSD nu și-l asumă“. Aha, începe șmecheria: dacă Tudorel iese prost, Dragnea nu știe nimic, el nici nu era acolo, ba chiar îl scoate din guvern că și-a făcut datoria și poate să plece - după ce la CSM raportul său a primit un zdrobitor aviz negativ. Scor 6 la 1. Doar Tudorel (de emoție) s-a votat pe el. Acum, se așteaptă decizia președintelui Iohannis, care nu se grăbește:

 

„Suntem departe de o revocare, tot mai departe“. Tot mai departe de realitate e și Ioan Vida, fost președinte CCR pe timpul lui Ilici, care pretinde că „președintele nu poate decât să confirme cererea ministrului“, fiindcă „guvernul este emanația poporului“. Vida ăsta o fi tot din Videle? Nu știe că, potrivit legii, ministrul propune și președintele dispune? Iar dacă guvernul este emanația poporului (deși e numit), atunci președintele, care e ales direct de popor cu cel mai mare număr de voturi, ce este, Vidule? Văzând că a scrântit-o cu justiția, Dăncică a sărit cu o ofertă de nerefuzat: a mărit salariile profesorilor cu 20% și pe ale medicilor cu 70-170%. O, pașă, ce darnică ești! Ce-ar fi ca tot bugetul să meargă numai pe salarii? S-o ducem cu toții bine, să bem și să ne veselim, să cheltuim, ce naiba, o viață are omul, carpe diem! O singură grijă să avem - după cum ne-a recomandat procurorul general: „să nu stingem flacăra demnității“. Și să nu uităm nicicând să udăm trandafirii. Țepii de azi, țepele de mâine. 

TAGS : Timmermans tudorel toader dragnea MCV mitraliera PSD kovesi CSM
Comentarii
George Santo 2018-03-06
Stimata d-na Serban,

Din nou, am avut, placerea deosebita, sa savurez articolul dvs.
Privirea absolut critica, neutrala, dura dar la obiect, face ca ceeace dvs pune-tzi pe hartie, sa reprezinte nu numai purul adevar, ci o combinatzie de jurnalism adevarat + un umor fin, rar intalnit la sa zisi " colegi de breasla.
Va urmaresc de multzi ani si cred ca pot afirma,ca, situarea, pozitzionarea dvs, in topul celor care au ceva de spus cu adevarat la varful unei piramide minuscule ( poate 10-12 oameni cu adevarat meseriasi, ce se straduiesc din rasputeri sa exprime, nu numai realitatea, dar si sa o coloreze perfect, asa cum este ea, infricosatoare ).
Permitetzi-mi, sa va doresc, pe langa sanatate si putere de creatzie ( teme sant din pacate mai mult decat suficiente ) sa ramanetzi asa cum santetzi, neincovoiata si un emisar de frunte al celor ce gandesc
Liviu din Timisoara 2018-03-07
Stimate domn, ma umple de bucurie constatarea ca mai exista oameni care-i apreciaza pe cei inteligenti, pe cei educati si de buna credinta. Fara ei am pica intr-o mediocritate mai periculoasa decat un razboi ; razboiul poate fi culpabilizat pe cand mediocritatea scapa oricarei acuze si merge inainte spre prabusirea unui popor.
Liviu din Timisoara 2018-03-06
Sensibila doamna Tia: deunazi incheia cu Eminescu, acu a venit randu lui Florin Bogardo. Doamna asta nu se poate face inteleasa de catre PSD-isti ; exagereaza cu logica . Chiar asa ...daca justitia evolueaza sanatos, de ce are nevoie de hapuri de la PSD ? Iar domu ala nu-i din Videle, dar sigur are treaba cu vidu din capu lui ala de impostor.
Liviu din Timisoara 2018-03-06
Am izbucnit in ras la prima paranteza. Chiar nu e frumos ce faceti !
Laura Bretan 2018-03-12
Ba e! Din seria: "N'est-ce pas, ţaţo? - Ba ce pas!" ( Kiriţescu - "Gaiţele")
Total 5 comments.
Recomandari
3703
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22