Vizita

Până la urmă, Tudorel (în cazul său numele e de prisos) l-a scos din casă pe o vreme câinoasă pe Frans Timmermans, prim-vicepreședintele CE,

Tia Serbanescu 06.03.2018

De același autor

făcându-l să vină la București ca să vadă ce au ăștia cu Kövesi de vor s-o revoce și cu DNA de vor „s-o restructureze din temelii“, adică să facă din ea o instituție de binefacere pentru corupți. Timmermans a avut șapte întâlniri (cu șefii parlamentului, cu Iohannis, cu Dăncilă și Tudorel, cu șefii parchetelor) la sfârșitul cărora și-a prezentat concluziile: justiția e independentă, are rezultate „excepționale“ în lupta anticorupție, corupții din justiție trebuie judecați tot de sistemul judiciar, și nu de politicieni sau de guvern, atacurile la justiție fac impresie proastă și nu e cazul ca acum, „la sfârșitul maratonului, să alergați într-o direcție greșită“.

 

Asta e cam greu, fiindcă PSD are probleme chiar la direcție. Timmermans a precizat că „suntem foarte bine informați și nu există diferențe între ce știam și ce am aflat acum la București“. De la Dăncică, la trup mare, la cap mică, oficialul european a aflat că ea vrea ridicarea MCV anul acesta. Musai! Ca să nu-i mai verifice nimeni. Trebuie îndeplinite însă toate recomandările, a avertizat Timmermans. Ia să vedem ce au reținut ai noștri din spusele lui: „a spus că am făcut foarte mulți pași și că suntem aproape de final“, a zis Iordache sărind peste partea cu direcția greșită. „A vorbit despre evoluția sănătoasă a justiției“, a sărit și Dragnea. Stop. Dacă e sănătoasă, ce aveți cu ea? Cătălin Rădulescu, zis Mitralieră (după partea cu care gândește), a fost vizibil deranjat de vizită: „Și ce dacă vine? Trebuie să stăm în genunchi în fața lui?“.

 

Dar cine i-a cerut să stea în genunchi? A confundat vocile. El este oricum la genunchiul broaștei. S-a vorbit și despre revocarea lui Kövesi cerută de raportul lui Tudorel, despre care Dragnea a zis că „PSD nu și-l asumă“. Aha, începe șmecheria: dacă Tudorel iese prost, Dragnea nu știe nimic, el nici nu era acolo, ba chiar îl scoate din guvern că și-a făcut datoria și poate să plece - după ce la CSM raportul său a primit un zdrobitor aviz negativ. Scor 6 la 1. Doar Tudorel (de emoție) s-a votat pe el. Acum, se așteaptă decizia președintelui Iohannis, care nu se grăbește:

 

„Suntem departe de o revocare, tot mai departe“. Tot mai departe de realitate e și Ioan Vida, fost președinte CCR pe timpul lui Ilici, care pretinde că „președintele nu poate decât să confirme cererea ministrului“, fiindcă „guvernul este emanația poporului“. Vida ăsta o fi tot din Videle? Nu știe că, potrivit legii, ministrul propune și președintele dispune? Iar dacă guvernul este emanația poporului (deși e numit), atunci președintele, care e ales direct de popor cu cel mai mare număr de voturi, ce este, Vidule? Văzând că a scrântit-o cu justiția, Dăncică a sărit cu o ofertă de nerefuzat: a mărit salariile profesorilor cu 20% și pe ale medicilor cu 70-170%. O, pașă, ce darnică ești! Ce-ar fi ca tot bugetul să meargă numai pe salarii? S-o ducem cu toții bine, să bem și să ne veselim, să cheltuim, ce naiba, o viață are omul, carpe diem! O singură grijă să avem - după cum ne-a recomandat procurorul general: „să nu stingem flacăra demnității“. Și să nu uităm nicicând să udăm trandafirii. Țepii de azi, țepele de mâine. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22