Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFCongresul lui Daddy
2018-03-06
11
Dragnea pare că a calculat bine momentul Congresului PSD, scandalul revocării lui Kövesi îi permite să-și consolideze dominația.

 

După vizita lui Timmermans, ale cărui me­saje fără echivoc în ce privește susținerea DNA și penalizarea coaliției de la putere pentru presiunile puse pe justiție erau greu de răstălmăcit la nivel oficial, Dragnea, Dăncilă și Tăriceanu și-au coordonat și temperat declarațiile, lă­sând răspunsul în seama eșa­lonului doi de partid și a vuvuzelelor mediatico-pe­nale. Aceștia au declanșat un „festival“ al an­tie­uro­pe­nismului și au scos din du­lapuri toate aberațiile, de la Soros la stat paralel și alte oculte, care au făcut carieră în ultimul an. Spectacolul a dat astfel răspunsul la în­tre­barea-cheie: vor continua Dragnea & comp. acțiunea de revocare a lui Kövesi, mo­di­fi­că­rile codurilor penale și, în general, sub­or­donarea justiției, chiar și după aver­tis­mentele primite de la Timmermans? Pro­ba­bil că da, pentru că, deși încă nu au de­clanșat un război pe față cu UE, știu că sancțiunile sunt slabe, iar amenințările cu neridicarea MCV nu-i sperie și par să nu dea pe ele prea multe parale.

 

Trăgând linie, nu sunt semne că vizita lui Timmermans i-a lămurit pe șefii coaliției anti-justiție să-și abandoneze obiectivele, ci doar să activeze un plan B. Primul punct e revocarea lui Kövesi cu mâna Curții Constituționale. Nu e dubiu că ci­neva - Tudorel Toader sau niște „oameni de bine“ (gen Tăriceanu) din parlament - vor invoca la CCR un conflict cons­ti­tu­țio­nal între președinte și guvern, în cazul re­fuzului revocării lui Kövesi. CCR nu doar că a acceptat să facă voia PSD și să taie masiv din atribuțiile șefului statului la nu­mirea președintelui/vicepreședintelui Înal­tei Curți și a procurorilor șefi, dar a lăsat ușa larg deschisă și pentru ciuntirea prerogativelor la revocare. Care prerogative, ne spune CCR, sunt acor­date în virtutea „so­lem­ni­tății actului“, iar „preșe­dintele nu are nicio atri­bu­ţie constituţională expresă care să justifice un drept de veto în această ma­te­rie“, „rolul central în aceas­tă ecuaţie“ avându-l ministrul Justiţiei. Formula aleasă de PSD, al cărei principal avantaj e că ocolește sus­pendarea președintelui, nu are însă o re­zol­vare pe termen scurt. Iohannis poate tra­ge de timp, neavând un termen legal pâ­nă la care să dea un răspuns cererii de revocare, plus că CCR ar putea evita să tran­șeze un conflict politic cu consecințe ma­jore pentru sistemul de justiție și pen­tru poziţia României în UE. Al doilea punct al planului B este cel legat de codu­rile penale. Tăriceanu a spus deja că are finalizat un proiect de „punere în acord a codurilor cu deciziile CCR“ pe care îl va tri­mite la parlament. Șmecheria nu e no­uă, și comisia Iordache lucra, vezi Doam­ne, tot la niște puneri în acord, iar amen­damentele prin care, de exemplu, incul­pa­ții trebuiau anunțați dinainte că vor fi sub supraveghere sau erau desființate ca­me­re­le de luat vederi dintre probe nu aveau nimic de-a face cu vreo decizie a CCR. Șme­cheria e însă cunoscută și la nivelul CE, care, așa cum a transmis Timmer­mans, e mult mai bine „informată“ decât i-ar conveni puterii. Și așa va și rămâne.

 

Cum pot fi însă aceste strategii de plan B asortate cu Congresul PSD de peste o săp­tămână și cu tot blamucul care îl precede? Dragnea pare că a calculat bine momentul congresului, scandalul revocării prin care a dat semnalul că a făcut tot ce ține de el pentru a scăpa de Kövesi îi permite să-și con­solideze dominația. Noul sistem al ale­gerii vicepreședinților, „opt bărbați și opt femei, pe zone geografice“, îi va asi­gu­ra o garnitură de conducere în ge­nunchi, dar și evacuarea nesupușilor cărora li s-a urcat vedetismul la cap. Codrin Ștefănescu și-a pierdut anticipat funcția și este doar începutul epurării. După avalanșa de ade­ziuni în jurul Prea Iubitului și după aran­jamentele de la CEx-ul de luni, Dragnea nu mai are de gând să ceară un vot de în­credere. „Au fost rezoluţii de susţinere din partea organizaţiilor. Colegii mi-au spus că nu e nevoie şi probabil că nu o să cer.“ A ridicat însă miza: vrea să ob­ți­nă un vot pentru prelungirea cu un  an a mandatului de președinte PSD, care „ex­pi­ră“ în 2019, taman înaintea alegerilor pre­zidențiale. Adică în loc de patru ani să fie cinci. Se crede deja șef de stat, se vede trea­ba. Ar fi o situație fără precedent în PSD, ceea ce arată că, totuși, Dragnea nu se simte stăpân pe situație pe termen lung. Motivele? Condamnările care bat la ușă și sondajele de opinie, care în luna ianuarie 2018 îl dădeau cu o cotă de popularitate de doar 10% si arătau că PSD s-a prăbușit la 34%. Ceea ce a făcut-o pe Firea să spună că „partidul se sinucide politic“ și să amenințe cu demisia din funcțiile de con­ducere, dacă nu i se vor livra pro­iec­tele pe care le poftește. A bătut șaua să pri­ceapă cine trebuie. Ceea ce s-a și în­tâm­plat: Dragnea a promis schimbarea secre­ta­rilor de stat și a directorilor din mi­nis­tere deveniți indezirabili pentru singura concurentă serioasă din partid. Normal, una e să o tragi pe tușă pe Andronescu și al­ta să intri în conflict cu Firea și ale ei cote de popularitate.

 

Dragnea trebuie deci să bată fierul cât mai e cald. Contextul momentului îi e fa­vo­ra­bil, iar la congres va cere, prin interpuși de­sigur, continuarea luptei cu „abuzurile statului paralel“. Adică, planul B. Care va include, spun voci din partid, și „bilanțul“ ce urmează să fie prezentat de Tudorel Toa­der în parlament imediat după congres. Aco­lo va figura la loc de cinste achitarea lui Ludovic Orban, ca exemplu de „abuz“ al DNA. După laudele aduse ministrului TT de către Dragnea, este de așteptat ca la con­gres să se dea undă verde atacării la CCR a refuzului lui Iohannis de a o revoca pe Kövesi. Dragnea are nevoie ca de aer de menținerea subiectului pe agenda pu­bli­că pentru a-și justifica în ochii partidului utilitatea și determinarea. Speranța pe­na­li­lor chiar trebuie să moară ultima. 

TAGS : dragnea PSD Congres Kövesi Timmermans revocare curte constitutionala iohannis sondaje tudorel toader coduri penale
Comentarii
George 2018-03-11
Si l-a batut bine, de ia scos din joc pe veterani PSD din joc, pe care i-a inlocuit cu niste neica nimeni.
BASCA 2018-03-08
Noaptea cutitelor lungi,ce fac pesedeii cand se plictisesc de atata guvernare?Fac congrese cu aperitiv si cafele in timp ce gloata rosie habar nu are de ce trebuie sa mearga iar la Bucuresti si pen`ce? Profitati de ocazie dragi mici oligarhi roz si eutanasiati-l pe sultan ca-i tare bolnav si suferind si va trage rau in jos.
Vicentio B. 2018-03-07
TAMAIERE - "Made MIHAI 2" la adresa
Andreea Pora.

" MIHAI 2 " - 2016-12-09
"Din nou JOS PALARIA in fata echipei 22 care NU CENZUREAZA. Un comentariu similar, facut la acelasi articol, mi-a fost cenzurat ieri de catre o platforma care se lauda ca promoveaza contributorii. O banuiesc pe doamna Andreea Pora ca fiind partizana acestei deschideri a publicatiei si forumului 22 - si - tocmai pentru ca stiu ca majoritatea postarilor mele nu sunt pe placul dansei - vreau sa-i magiez fair playul. Sarut mana !"

Asa se explica, printre altele, cum, de ce, "CAMELEONUL" dispune de "partie deschisa" pe acest Site la, IMPOSTURA, INEPTII; AROGANTA, DEZINFORMARE, CINISM, dar si LASITATE, adica exact pe ceea ce se bazeaza "A3". Asa se explica, cum si de ce, folosindu-se DELICTUAL nickname Vicentio B. sunt agresat in format realmente PENAL. Si aasta numai pentru faptul ca, am considerat ca inacceptabil, asimilarea DNA cu embleme NAZISTE, insinuarea lui Gabriel Liiceanu ca publica SPIONI KGB, racolati la ordinul lui Stalin. NU este admisibil in a persifla realmente in format PENAL pe Presedintele Romaniei Klaus Johannis prin formularie postate aici: "Desi bietul Klaus o tinuse langa NU REVOK - EU NU REVOK"- asa cum procedeaza "MIHAI 2", bazat pe aceiasi TAMAIERE !

Aceasta ILEGALITATE, repetata, in continut si format PENAL, NU ar fi posibila, daca Andreea Pora ar respecta, ccea ce - strict constitutional privit - constituie OBLIGATIE (art. 1 alin. 5 - Constitutia Romaniei). In acest context stabilit prin Legea de baza - Andreea Pora are obligatia de
a induce URGENT legalitatea.

PS.
Alfa - numericul "MIHAI 2" - la inteligenta, perspicacitatea, de care afirma ca dispune, ar trebui sa realize ca, NU eu notez "datele si ora afirmatiilor lui" - asa cum in mod repetat sustine, CI Revista 22!
Vicentio B. 2018-03-06
MESAJUL CORECT
“FELICITARI”

Andreea Pora, pentru moderarea IMPOSTURII, permitand DELICTUALUL:
folosirea nickname Vicentio B. ,pentru a se induce MIZERIA,
“STILUL CAMELEONIC-episod 2(doi/zwei)” - la articolul precedent,
care, evident, NU are nicio legatura cu orientarea declarata a Rev. 22,
cu pozitia morala, care doriti sa o etalati si NICI cu art. 30 - Constitutie.
NU este pentru prima oara !
Rog explicatii pe acest Site!
Rog sa stergeti URGENT postarea - imposrura, pentru care purtati
TOATA RESPONSABILITATEA ! (art. 30 alin. 8 – Constitutia Romaniei)

PS. Detineti datele necesare cu privire la articolele in care ati fost ATACA DIRECT
in format INDECENT, iar eu - din proprie initiativa - am intervenit in incercarea
fireasca de a lasa acest Site in afara agresiunilor ANTI - DECENTA, de multe ori realmente
in format pestilential. NU detineti nicio motivare legala, care sa va impiedice in stabilirea
unui mediu jurnalistic in format: MORAL, CIVILIZAT, DECENT, OBIECTIV..
Rog sa interveniti URGENT, CONCRET si EXPLICAT, in stabilirea acestui format
strict constitutional. Altfel, inseamna implicit TOLERAREA IMPOSTURII, pe care eu,
strict legal, NU o pot accepta.

ROG sa formulati UN FORMAT - COD ETIC, si anume CONDITIILE care TREBUIESC
neaparat respectae A PRIORII in comentariile transmise Rev. 22. Aceasta este UZANTA fireasca,
de la care NU se poate face EXCEPTIE !
Vicentio B. 2018-03-06
“FELICITARI”

Andreea Pora, pentru moderarea IMPOSURII, permitand DELICTUALUL:
folosirea nickname Vicentio B. ,pentru a se induce MIZERIA intitulata
“STILUL CAMELEONIC-episod 2(doi/zwei)” - la articolul precedent,
care, evident, NU are nicio legatura cu orientare declarata a Rev. 22,
cu pozitia morala, care doriti sa o etalati si
NICI cu art. 30 - Constitutie.
Nu este pentru prima oara !
Rog explicatii pe acest Site!
Rog sa stergeti URGENT postarea, pentru care purtati
TOATA RESPONSABILITATEA ! (art. 30 alin. 8 – Constitutia Romaniei)
italiano vero 2018-03-06
Traduzione per favore...
MIHAI 2 2018-03-06
Ha,ha,ha ! Las ca nu mi-e rusine nici cu mine ! I-am dat si replica clonatorului genial in fata caruia imi scot palaria ! De astfel de oameni avem nevoie.
Marius Nicolescu 2018-03-06
PSD mai știe altceva? În afara demolărilor de președinti, exersate cu mecanism de ceasornic (Pobeda, ce-i drept) încă de prin 2007, de pe vremea USL, nu a mai învățat să facă absolut nimic. Doar lovituri de stat. Să conducă o țară, un popor? N-am auzit, n-am văzut. N-am văzut nici la partidele de " dreapta ". Arătăm foarte urât, doamnă Pora. Nu numai politicienii au făcut praf de-o țară întreagă. Ofițeri SRI și SIE s-au făcut că ascultă de ordinele Aliatilor și s-au comportat după lectiile primite la Scoala de la Băneasa, via Moscova, încă de pe vremurile ante 1989. Poporul delator, politicienii diversioniști și ofițeri hămesiți, instituții de paie... Și ne mai mirăm cât de urât arătăm când ne privim în oglinjoară?
MIHAI 2 2018-03-06
Nu stiu cat de aproape este prabusirea lui Dragnea , dar in ceea ce il priveste pe Johannis e clar ca in aceste zile domnia sa a fost SCOS DIN JOC. S-a vazut cate ceva in acest sens inca de acum vreo 10 zile - din atacul lui CTP care mai mai sa-l bage in infarct pe neinformatul Prelipceanu. Desi bietul Klaus o tinuse langa NU REVOK - EU NU REVOK crucisatorul o tinea una si buna ca Johannis nu are scufitza , deci hai pa...ca avem deja alta CATINDATA la Presedintie. Cum ziceam - Prelpceanu - care probabil se informase exclusiv la Vocea Cotroceniului - Rares and Gusa - nu pricepea ce se intampla si tot incerca sa mai inabuse microfonul. Daca ar fi citit cu o zi mai devreme articolul tematic al domnului Liiceanu ar fi priceput de ce Crucisatorul CTP se transfomase in Crucisatorul Aurora tragand primele salve ale eliberarii. Nu a trecut apoi o saptamana si a urmat macelul mediatic comis de doamna Dogioiu la secerat de ficusi. Iar ieri a venit si spalarea de pacate a lui Orban desi o condamnare a lui , macar cu suspendare ii era necesara lui Johannis ca apa de izvor. Prin achitarea lui Orban Johannis a pierdut definitiv posibilitatea de a-si mai relua parghiile gen GO GHIU de teleghidare a PNL ului. Daca urmarim cu atentie ce TEXTE a lansat insa in eter dl Orban devine limpede cine a preluat PNL ul. Excat cine trebuie - exact cine au stabilit si Liiceanu, CTP ul si Dogioiu. Dreapta incepe in fine sa se coaguleze pe undeva prin spatele Parcului Cismigiu.
FLORIAN D. MIREA 2018-03-06
Daddy e un tolomac. Un bufon, un afon, un ipochimen fara substanta, o forma goala de continut. Bun de impaiat si pus intr-o vitrina la Muzeul Antipa ca ilustrare a speciei Zoon Politicon Mahalagensis.
daddy d 2018-03-16
Un scelerat.
Total 11 comments.
Recomandari
4058
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22