Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFAntena 3 dezvăluie planurile PSD-ALDE
2018-06-25
1
„Ediția specială” a lui Gâdea din 24 iunie, o duminică a protestelor pașnice în mai multe orașe din țară, a avut un refren bizar, repetat în diverse forme de-a lungul celor două ore de emisie:„Violențe fără precedent în România!”.

Burtiere furioase și montaje trucate au încercat să acrediteze imaginea unui război civil deja pornit, iar garnitura de lătrăi nelipsiți la A3 a dat în vileag, intenționat sau fără voie, planurile Puterii, pe cât de mârșave, pe atât de periculoase. Nicio vorbă despre agresiunea jandarmilor asupra protestatarilor din serile trecute, niciun cuvânt despre insultele de la vârful politicii aduse cetățenilor, nimic despre „șobolanii” lui Dragnea și nici despre umilirea mizerabilă a unei mari campioane prin întoarcerea pe dos a adevărului. De fapt, adevărul nu există pentru această oficină mediocră de propagandă a „Varanului”, apărată cu obstinație de CNA, deși sesizările pentru manipulare, pentru denigrare și alte derapaje grave curg cu zecile. Instrumentalizarea mass-media rămâne o celulă canceroasă a tranziției românești.

 

Așadar, emisiunea a prezis că săptămâna viitoare va fi una a violențelor de stradă, fiindcă președintele incită la violență (Gâdea, Ciuvică, Badea, Savaliuc), fiindcă mișcarea #Rezist și societatea civilă, care ies în stradă pentru „idealurile lu' pește”(Badea), reprezintă „un mecanism represiv și odios”(Șerban Nicolae-PSD), fiindcă se pregătește un „asalt asupra guvernului și parlamentului”(Gâdea), iar Realitatea TV și PRO TV instigă printr-o „campanie de minciuni mizerabile”(burtieră, Badea, Gâdea). Chemată să își spună părerea de la înălțimea fotoliului de europarlamentar, Norica Nicolai de la ALDE a îngroșat viziunea, declarând că prevede„escaladarea violenței individuale în violență socială”și, mai mult, că săptămâna viitoare dă„șanse agresivității”. Toate acestea sună ca un semnal, ca un punctaj de la partid, mai ales că toți cei din platou au spus același lucru în forme diferite, fără să existe un temei real și nici argumente. Bălăcărirea lui Mihai Șora a fost bifată și în această emisiune. A fost accentuată posibilitatea atacării și incendierii sediilor PSD. Ca prin minune, s-a și realizat, la Satu-Mare, unde s-a reclamat prezența a două cocktailuri Molotov la intrarea în sediu. Modelul incendierii Reichstagului încă bântuie memoria rănită a Europei.

 

Antena 3, devenită canal oficial unde poposesc demnitarii puterii să dea semnale, pumni sau decrete, nu s-a dezmințit nici de data aceasta. A dat „din casă” arătând cam ce ar putea pune la cale Dragnea și grupul său infracțional:

 

- proteste zilnice la Cotroceni pentru demisia președintelui (Badea)

 

- sesizarea justiției și a altor instituții ale statului pentru difuzarea de „fake news” în legătură cu modificările aduse Codului de Procedură Penală (Șerban Nicolae, Badea)

 

- accelerarea adoptării modificărilor Legii ONG-urilor pentru a interzice organizațiile de tip fascist (id est: #Rezist)

 

- lovirea(„să-i ardă una în spate”) lui Mălin Bot care face „scandal monstru pe bani”(Ciuvică, Badea)

 

- Ordonanță de Urgență pentru adoptarea modificărilor CPP

 

- Ordonanță de Urgență pentru a-i „lustra” pe magistrații care au colaborat cu SRI (Savaliuc și Șerban Nicolae)

 

-încurajarea Jandarmeriei și a Poliției să intervină în forță împotriva protestatarilor și împotriva opoziției (Gâdea, Ciuvică etc.)

 

Un breaking news de pomină a oferit publicului turmentat „Cântarea lui Erdogan”, câștigător al primului tur în alegerile din Turcia, plus concluzia  că Erdogan trebuie luat ca model pentru „patriotsmul” său și pentru „regimul ferm” necesar și în România. Asta e direcția (bună, din perspectiva A3) în care partidul condus de Dragnea și aliații vor să dirijeze corabia.

TAGS : antena 3 gâdea badea dragnea proteste violente iohannis
Comentarii
Nicolescu Marius 2018-06-25
Și pentru că românii puri (în cămăși albe) au uitat regimul de cruntă amintire, iar " fasciștii " n-au uitat și nu-și mai doresc întoarcerea la Ceaușism și nici să li se dea drept exemplu Erdoganul de model, chiar nu mai e de făcut nimic altceva decât ideile unor înfierbântați comentatori ai unei televiziuni tembele care nu face altceva decât diversiune? Îndrăznesc să dau o sugestie pentru a nu repeta scenariul Securității din 1989. Am senzația că la momentul la care s-a ajuns, singura instituție care poate ușura și liniști situația este numai SRI. E drept că dacă intervine au de pierdut niște oameni grei ai acestei instituții, de a căror afaceri au cunoștință anumiți politicieni. Dar ca SRI să provoace o așa diversiune uriașă, cu vărsare de sânge nu mă așteptam. Dacă ofițerii SRI știu, și știu, că este cazul să intervină, să o facă. Și asta intră în atribuțiile SRI. Cu riscul sacrificării unor generali din interior. Dragnea îl are pe Coldea și pe oamenii acestuia. SRI se poate sacrifica puțin.
Total 1 comments.
Recomandari
2106
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22