Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Presa derbedeilor politici atacă vocile critice ale societății. Schizofrenia ”rețeaua Soroș”
Brindusa Armanca - - - -
2018-07-25
Actualitate Interna
13

Noi liste negre, cu nume deja uzate în campanii de denigrare, au fost vehiculate într-o emisiune de la RTV, televiziune de ne-știri, purtând în fibră și în program antecedentele penale ale patronului său, fugarul Sebastian Ghiță.

 

Derbedei de pe centura presei așezați în scaunul moderatorului au reluat refrenul „rețeaua lui Soros” care ar plăti tot ce sună critic la adresa derbedeilor politici pe care îi servesc. Refren fiindcă aceleași aberații au fost debitate repetat de Dragnea, Tăriceanu et.Co. la RTV, Antena 3 și în alte medii subordonate.

 

Ciutacu a înșirat într-o emisiune difuzată la RTV în 10 iulie nume de intelectuali, oameni de cultură, jurnaliști, participanți la proteste, publicații, organizații și institituții împărțite pe căprării stigmatizate ca „agenți de influență” ai lui Soros, „ideologi sorosiști”, „organizații sorosiste” și jurnaliști plătiți de Soros. Comentariile au fost livrate ca de obicei de Cristoiu, care a vorbit cu siguranța sa peltică de comentator ruginit despre „violența rețelei sorosiste”, completat de cercetatul penal Andronic, care a continuat manipulările postate pe EvZ cu fantasmele „binomului”, cu „mecanismele fricii” induse de cine alții decât de protestatari, de intelectuali, de instituțiile care fac curat între corupți. Schizofrenia este că, de la tribuna propagandei televiziunilor de știri amintite, toate vocile critice sunt numite „propagandă”. Țuțuianu de la PSD declara ritos că e vorba de „structuri” bine organizate, agresive, capabile să răstoarne ordinea politică. Adică Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile-FDSC, Freedom House, Grupul pentru Dialog Social, Fundația pentru Parteneriat, Funky Citizens, Centrul pentru Resurse Juridice, Institutul de Politici Publice, Asociația Salvați Bucureștiul sau chiar o agenție de publicitate ca Papaya Advertising reprezintă armatele cu care Soros vrea să cucerească România. În „trupele de asalt sorosiste” sunt nominalizați Victor Rebengiuc, Tudor Chirilă, Oana Pellea, Laura Ștefan, Cristian Pârvulescu, Oana Dobre, Mircea Toma, Raluca Feher, Mălin Bot, Marian Godină, iar cu alte ocazii Rareș Bogdan , Oreste Teodorescu ș.a. La aceste grave derapaje, CNA rămâne impasibil, deși primește sesizări peste sesizări, preferând să rămână în slujba politicienilor, nu al publicului.

 

Într-o evaluare a situației mass-media din România, Iulian Comănescu amintea de acest fenomen periculos și dificil de eradicat:„Câinii pentru care Soros plătește și focul pus de Iohannis cu premeditare la Colectiv sunt doar primele simptome ale unei avalanșe de minciuni și răstălmăciri aruncate în piață mai ales de PSD și ALDE și rostogolite cu spor de mediile prietene, fără contextualizare critică. E o specie de spin doctoring rudimentară, dar cam la fel de lipsită de subtilitate ca acrobațiile de pe Twitter ale lui Donald Trump...E clar că asistăm la o implozie a instituției numite media, în sensul de câine de pază al democrației, de sistem influent cu un public masiv. Presa legacy se transformă în simulacre și tribune de propagandă, iar cea nouă nu-și poate găsi decât o audiență premium, nișată. Sub aceasta e domeniul vast al victimelor electorale, care votează în cel mai bun caz cu stomacul. Și care vor determina oriunde democrația așa cum va fi – sau ce va mai rămâne din ea”, scria pe comanescu.ro

 

Repetarea seară de seară a aceluiași discurs, așa cum scrie în manualele de manipulare, consacră minciuna. La Antene și la RTV marii actori sunt calificați ca „actorași” fiindcă stimulează semnături pentru inițiativa „Fără penali în funcții publice”, filosofului Mihai Șora i se rezervă tratament separat pentru a-i fi batjocorite vârsta centenară, trecutul și prezentul, intelectualii cu operă solidă, ca Gabriel Liiceanu, Andrei Pleșu, Ana Blandiana, Horia Roman Patapievici, Mircea Cărtărescu sunt bălăcăriți într-un serial nesfârșit de invective. Jurnaliștii care nu-și bat joc de meserie sunt și ei o țintă permanentă: Liviu Avram, Cristian Tudor Popescu, Ioana Ene Dogioiu, Moise Guran, Andreea Pora, Dan Tăpălagă, Ionel Stoica, Alex Costache, Mircea Marian, Vlad Petreanu. Cei chemați să înjure la Antena 3 și la RTV, sau în emisiunile dedicate stigmatizării Laurei Codruța Kövesi de stridenta Sorina Matei, fac parte din garnitura de ratați avizi de notorietate și bani: generali scoși la pensie, pușcăriași, agenți de influență deghizați în jurnaliști, comedianți fără scenă, indivizi fără altă meserie decât să dea din gură în beneficiul puternicilor zilei. Lanțul nu se închide pe televiziunile de știri, cărora li se adaugă televiziunea publică subalternă, ci se distribuie pe publicații online și intens pe rețelele sociale, devenite cutii de rezonanță a campaniilor de manipulare pornite în audio-vizual ca DC News, Cotidianul, Evenimentul zilei care a tranformat „bulina roșie” într-o baricadă de apărare a infracțiunii și a infractorilor politici.

 

E periculos să apară obișnuința, e grav dacă publicul și persoanele denigrate nu se mai indignează, e grav dacă se trece cu nepăsare pe lângă aceste campanii mizerabile care nu pot să rămână nesancționate. Ce trebuie făcut: promotorii campaniilor, realizatorii, comentatorii abjecți trebuie dați în judecată de fiecare dată, de către fiecare persoană insultată. Să li se adune sute de procese. Să li se ceară daune. Vadim Tudor avea la un moment dat vreo optzeci de procese și despăgubiri serioase de plătit, pe care le-a lăsat moștenire familiei după moarte. Ion Cristoiu a pierdut procese și a avut de plătit daune morale consistente. Există precedent, trebuie continuat.

 

TAGS : antena 3 RTv ghita reteaua soros liste negre mihai sora liiceanu plesu blandiana cartarescu rebengiuc patapievici
Comentarii
Andrei 2018-07-29
S-a obosit cineva sa citeasca cartile lui Soros? Mie mi se par geniale, de ex. "The Alchemy of Finance", unde discuta despre reflexivitate si despre cum se formeaza bulele in piete, si unde intelege rolul conceptiilor gresite formate pe baza unor adevaruri fundamentale, sau cartea lui "The Open Society", sau "The age of fallibility", toate absolut geniale, toate aducand contributii noi in intelegerea mecanismelor sociale si economice..
BASCA 2018-07-28
Sunteti indispensabila doamna!
ion ion 2018-07-26
hei da opozitia ii mangaie pe cap pe guvernananti iar acestia nu manifesta nici-un respect fata de ei.
Marian 2018-07-26
revista 22 care este organul de presă al GDS-ului lui Soros o fi și ea în ”rețeaua Soroș”?
Sorin 2018-07-25
Pai daca atata vreme nu a vorbit nimeni de adevaratele retele straine din Romania, in frunte cu KGB-l, acum hotii striga hotii. PSD este la putere, la fel ca predecesorii sai comunistii cu ajutorul kgb, altefel disparea demult.
Radu 2018-07-25
Foarte bun articolul mai ales ca este singurul sau printre putinele care pun punctul pe i. In Romania comunista s-a instaurat o "camarederie de breasla" gaunoasa pe care o vedem in toate zonele societatii.
Eu nu pot concepe cum ziaristii onesti ( daca exista) nu au curajul sa vorbeasca despre aceste lichele de breasla.
Nu am vazut si eu un barometru media in care sa vedem si noi nivelul de credibilitate al unei surse media:
- sa vedem cite procese de calomnie are pe rol ( cite a pierdut si cite a cistigat)
- credibilitatea ziaristilor
Darie 2018-07-25
Creatorii Antena 1 și România tv sunt chiar telespectatorii acestor două ventilatoare cu știu eu ce. În capitalism e invers ca în natură: când apare o cerere apare imediat și oferta. Și oferta a apărut, pe deasupra și într-un cadru concurențial. Da, ca de obicei în România, răul joacă legal, viguros și ireproșabil, tocmai pentru că își permite, știindu-se bine la el acasă. Putrefacția morală e mare, iar cu oameni care nu cred în nimic...nu poți face nimic. În țara manelelor lipsa unei „Antena 3” ar fi fost chiar o anomalie.
MIHAI 2 2018-07-25
Sa speram ca
in acest context sordid
cineva va observa elegantza sintagmei
// FILARMONICA LUI SOROS //
inventata de mine zilele astea si pentru care zgarcitul acesta batran inca nu s-a indurat sa deie si el un ban, pe motiv ca deja a risipit aiurea cu calatoriile lui Feher si cu meditatiile anuale ale lui Godina , doar, doar o intra la scoala de maistrii militari.
Marius Nicolescu 2018-07-25
Nimic de zis. Articol pertinent. Până nu le vom trece în ilegalitate partidul (PSD) furnizor de bănuți și motive de logoree nu vom scăpa de schizofrenia de care aminteați în titlul articolului. Sau o internare sub urmărire medicală strictă căci boala mentală trebuie tratată medicamentos sub lupa unor psihiatri de înaltă profesionalitate. După treizeci de ani paharul a început să dea pe afară. Am o obiecție: ați aruncat pe hârtie un nume între "trupele de asalt sorosiste" care, pe mine unul, mă deranjează foarte. Oare ați uitat ce propagandă Pro Ponta i-a făcut Mircea Toma comunistului notoriu Viorel?
MIHAI 2 2018-07-26
Este foarte interesant ca uneori - destul de des - apar cugetari pesimiste din categoria DACA NU PROTESTAM ACUM PESTE CATIVA ANI NU VOM MAI PUTEA PENTRU CA NU VOM AVEA VOIE , CA VINE DICTATURA DE STANGA...RUSII ETC...
Totusi pana acum nu am auzit si nu am citit nici o luare de pozitie prin care PSD sau ALDE sa ceara scoterea in afara legii a vreunui alt partid.
In schimb toti democratii , elitistii si rezistentii ...cand se uita in sondaje sau cand incep sa numere cate zile au mai ramas pana la alegeri alta idee creata decat SA SCOATA PSD ul in afara legii nu prea au.
PS. Bine , acum PSD istilor le si convine sa se dea democrati , iubitori ai compeitiei pluripartite.
Atata vreme cat DREAPTA beneficiaza de prestatiile de odinioara ale lui Basescu si de stangaciile moi ale lui Johannis ori Ciolos - ce sa se mai oboseasca Dragnea ?
parere 2018-07-25
Bine spus ! Dati in judecata !
nidru 2018-07-25
Cei de la antene si rtv sunt precum cei dintr-o anumita etnie daca ii prinzi la furat incep sa te scuipe si sa te injure,adica cea mai buna aparare este atacul mahalagesc!
nidru 2018-07-25
Binele va invinge cind ingerii se vor organiza mai bine decit mafia.
Total 13 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
13791
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22