Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Parchetul General: dosar penal in rem după ce Meleșcanu și-a numit fiul consul la Strasbourg
Dora Vulcan - - - -
2018-09-13
Actualitate Interna
1

Procurorii Parchetului General au deschis un dosar penal in rem în care este vizat actualul ministru de Externe, Teodor Meleşcanu, pe numele căruia a fost depusă o plângere referitoare la modul în care fiul ministrului a fost numit consul la Strasbourg.

 

 

 Dosarul penal in rem vizează infracţiuni de abuz în serviciu şi folosirea funcţiei pentru favorizarea unei persoane.

 

"Confirmăm faptul că, urmare a unei plângeri penale formulată împotriva dl Meleşcanu Teodor, pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a fost înregistrat un dosar, fiind dispusă începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu (ART. 297 CP) şi folosire a funcţiei pt. favorizarea unei persoane (ART. 301 CP)", au precizat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la solicitarea Mediafax. 

 

Plângerea vizează modul în care a fost numit fiul lui Teodor Meleşcanu consul la Strasbourg.

 

La finalul anului 2016, Ministerul Afacerilor Externe a organizat, în premieră, un concurs public pentru funcţia de consul general al României la Strasbourg.  Numai că ministrul Teodor Meleşcanu ignoră rezultatele acelui concurs – despre care MAE susţine că nici nu a fost organizat – și numește pe altcineva în funcţie. „Întâmplător”, pe fiul actualei sale soţii -  a scris Revista 22 încă din data de 6 septembrie, într-un articol semnat de Melania Cincea. 

 

În 20 decembrie 2016, Vasile Popovici, un diplomat cu o experienţă de 17 ani în serviciul exterior al României, era anunţat de directorul Departamentului de Resurse Umane din Ministerul Afacerilor Externe, Irina Elena Niţă, că a câştigat concursul pentru ocuparea funcţiei de consul general la Consulatul General al României la Strasbourg, în urma evaluării candidaturii.

 

Numirea urma să aibă loc după data finalizării mandatului de patru ani al ocupantului de la acea vreme, care se încheia în august 2017. „În acest sens, propunerea de numire va fi înaintată Guvernului, cu respectarea termenului de rechemare de 90 de zile pentru ocupantul actual”, mai transmitea Irina Elena Niţă. Era în perioada cabinetului  Cioloș, când ministru de externe era Lazăr Comănescu.

 

Cum s-a ajuns ca postul să fie ocupat de fiul vitreg al lui Meleșcanu, în articoluCe se ascunde în spatele numirii fiului vitreg al lui Melșcanu consul general la Strasbourg

 

TAGS : guvern psd dancila melescanu fiu vitreg consul strasbourg parchet general ancheta penala in rem
Comentarii
emil 2018-09-13
Macar sa fi facut un concurs tombola ca la sefia DNA.
Total 1 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
728
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22