Agentia Nationala de Integritate amendeaza deputatii din Comisia Juridica, in urma repetatelor refuzuri de a-i revoca mandatul lui Petre Roman (surse)

T.d. | 03.02.2015

Pe aceeași temă

Toti cei 22 de membri ai Comisiei Juridice din Camera Deputatilor au fost amendati, marti, cu cate 2.000 de lei de Agentia Nationala de Integritate (ANI). Decizia vine dupa ce parlamentarii au refuzat in repetate randuri sa-l revoce din functie pe deputatul Petre Roman, potrivit unor surse parlamentare citate de Hotnews.

ANI a solicitat Camerei Deputatilor, in 12 ianuarie, revocarea lui Roman din functie pe motiv ca a acesta nu a contestat la termen raportul de incompatibilitate. Petre Roman a sustinut atunci ca a depus o contestatie la Curtea de Apel Bucuresti, insa ANI sustine ca a iesit din termenul de 15 zile.

ANI i-a solicitat presedintelui Camerei, Valeriu Zgonea, sa constate demiterea de drept din calitatea de deputat a lui Petre Roman, ca urmare a raportului de evaluare ramas definitiv prin necontestare. ANI ii atrage atentia sefului Camerei ca daca nu va dispune aceste masuri va sesiza Parchetul pentru abuz in serviciu.

De altfel, Agentia a trimis, luni, o noua solicitare Camerei Deputatilor de revocare din functie a deputatului Petre Roman, ca urmare a ramanerii definitive a raportului de evaluare al inspectorilor ANI, prin necontestare.

Deputatii juristi amendati de ANI sunt: Nica Nicolae Ciprian; Nicolescu Theodor Catalin; Schelean Valeria Diana; Andronache Gabriel, Stragea Sorin Constantin; Adam Luminita - Pachel; Cataniciu Steluta Gustica; Culetu Danut; Cupsa Ioan; Fenechiu Catalin; Florea Daniel; Ibram Iusein; Ionescu Aurelian; Manolache Marius; Marocico Ion; Mihailescu Ion Bogdan; Mocioi Niculina; Necula Cosmin; Nicolicea Eugen; Victor Roman; Stefanescu Elena Catalina; Varga Vasile.

CITESTE SI: ANI solicita revocarea deputatului Petre Roman din functie

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a amanat, luni, o decizie in privinta incompatibilitatii deputatului PNL Petre Roman, urmand sa ceara Biroului Permanent sa solicite ANI un punct de vedere privind documentele depuse de Roman, care sustine ca procesul in cazul sau nu s-a incheiat.

Petre Roman i-a anuntat pe membrii comisiei ca nu este de acord cu punctul de vedere al ANI potrivit caruia nu ar fi contestat raportul privind incompatibilitatea sa si sustine ca doua certificate de grefa de la Tribunalul Bucuresti si Curtea de Apel Bucuresti dovedesc ca a solicitat in instanta anularea raportului ANI.

"Atata timp cat am aceasta situatie, acest drept de a-mi cauta dreptatea in justitie, nu se poate confirma ceea ce pretinde ANI", a spus Roman.

In martie 2014, ANI a constatat ca Petre Roman a fost in incompatibilitate din 20 decembrie 2012, intrucat detinea, simultan, functia de deputat si calitatea de persoana fizica autorizata - Roman V. Petre Persoana Fizica Autorizata.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22