Alexis Tsipras: Grecia nu este intimidata de amenintarile UE

P.c. | 13.02.2015

Pe aceeași temă

Alexis Tsipras, primul ministru grec, a declarat, in timpul negocierilor care au loc intre Grecia si tarile din zona euro, ca tara sa nu este intimidata de amenintarile UE in privinta datoriilor sale. Tsipras a mai spus ca nu crede in scenariile de faliment descrise la negocieri pentru a face Grecia sa accepte acordul care ii este propus, relateaza Hotnews.

 

O reuniune miercuri a ministrilor de finante din zona euro s-a derulat potrivit unui "scenariu de intimidare" asupra riscurilor de "faliment" daca Atena "nu accepta propunerea" partenerilor sai, a denuntat Tsipras. "Nu am semnat si nu a avut loc nicio catastrofa", a adaugat el, intr-o conferinta de presa la sfarsitul summitului european de la Bruxelles, potrivit Mediafax.

 

Potrivit lui Tsipras, "singurul obiectiv" al discutiilor si urmatoarei sedinte a Eurogrupului de luni va fi "tranzitia" intre programul actual, denumit memorandum, ce expira la 28 februarie, si "noul program grec" .

 

CITITI SI: Alexis Tsipras, impotriva Germaniei: Grecia nu se va intoarce la epoca planurilor de salvare si la supunere

 

El a adaugat: "Uitati memorandumul, el nu mai exista. Si nici troica", insarcinata sa supravegheze punerea in aplicare a reformelor drastice impuse de creditorii tarii (UE, BCE si FMI) in schimbul unui program de imprumuturi de 240 miliarde de euro.

 

Grecia si tarile din zona euro si-au reluat contactele joi dupa o reuniune furtunoasa cu o zi inainte si au decis sa inceapa o activitate tehnica incepand de vineri la Bruxelles pentru a facilita reuniunea programata luni, aminteste AFP.

 

"Daca exista un acord tehnic, inseamna ca exista un acord politic", a estimat Tsipras. "Intreaga discutie si evolutia de astazi semnaleaza o dispozitie pentru un acord politic", a insistat el."S-a dovedit ca nimeni nu vrea sa creeze conditii de ruptura", in beneficiul coeziunii zonei euro, a salutat el.

 

Referinte:

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22